Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Fiica partizanului anticomunist Toma Arnăuțoiu ii dă replica lui Șerban Nicolae
Dora Vulcan - - - -
2017-11-01
Actualitate Interna
5

Ioana Voicu Arnautoiu, fiica partizanilor martiri din Nucsoara, Maria Plop si Toma Arnautoiu, ii explica lui Serban Nicolae ca parintii sai nu au luptat pentru instaurarea unui regim strain, asa cum sustine senatorul PSD, ci pentru unul democratic.

 

 

 

 Replica vine dupa ce Serban Nicolae a scandalizat opinia publica afirmat in comisia juridica a Senatului ca partizanii anticomunisti au daunat Romaniei, ei incercand sa schimbe stapanul sovietic cu stapanul american.

 

"Vreau sa va spun cateva cuvinte despre partizanii de la Nucsoara. As incepe cu Toma Arnautoiu, care este exact exemplul despre care vorbea domnul Nicolae in primul paragraf. A terminat Scoala de Cavalerie, a luptat doar pe Frontul de Vest, a fost ranit si a avut o mare 'vina': ultimul loc in care a fost incadrat a fost Regimentul de Garda de la Palatul Regal.

 

Fals fata de ceea ce a spus domnul Nicolae - si armata, si jandarmeria au fost reformate profund, in 1946. Arnautoiu a fost scos din armata, desi fusese un ofiter exemplar. E un nonsens ce spune domnul Nicolae - ca domnia sa considera ca a lupta impotriva regimului inseamna sa iti doresti un regim strain. Asta tine de democratie", a declarat Ioana Voicu Arnautoiu marti seara, la Realitatea TV, preluată de ziare.com.

 

Ea a reamintit ca Romania "a fost democratie pana la instaurarea comunismului", cetatenii avand dreptul sa aleaga dintre mai multe partide politice.

 

Pe de alta parte, Ioana Voicu Arnautoiu i-a transmis senatorului PSD ca "in munti nu au luptat doar militari, intamplator in grupul de la Nucsoara erau si doi militari, ceilalti erau tarani, pentru care comunismul a insemnat sa ramana fara mica lor proprietate, cum a fost si cazul lui Gheorghe Rizea".

 

"Pentru ei, a pierde proprietatea era un lucru esential, ca si minciuna pe care se baza noul regim comunist - oamenii care au ajuns la putere nu erau cel mai des si cei mai muncitori dintr-o anumita localitate", a adaugat aceasta.

 

De asemenea, partizanii din munti "voiau nu sa vina la Bucuresti si sa dea jos primul ministru, ci sa intervina cand schimbarea regimului era ajutata si de evenimente politice din Europa", a mai spus ea.

 

"Ei vroiau sa anihileze puterea locala. Niciun grup de partizani nu si-a propus sa vina la Bucuresti sa schimbe lucrurile", l-a contrazis Voicu-Arnautoiu pe Serban Nicolae.

 

”Dupa mai bine de 9 ani de rezistat in munti, grupul de partizani al parintilor sai a fost tradat. Cel mai tanar dintre ei, care a refuzat sa se predea, a fost ucis de trupele de Securitate, iar alti trei, dupa un an de ancheta, au fost executati in noaptea de 18 spre 19 iulie 1959, alaturi de preoti, invatatori si ciobani care ii ajutasera sa supravietuiasca in munti”, a povestit Ioana Voicu Arnautoiu.

TAGS : serban nicolae rezistenta anticomunista petitie online ioana arnautoiu replica
Comentarii
ioan platon 2017-11-06
inca o data prin acest animal - deputat se dovedeste ,actualmente , gandirea antidemocratica in capul parlamentarilor parveniti in organele puterii ,salarizati de noi , sa ne umileasca ,inca odata un nenorocit psdist.Asta ,nu stie ca democratia am avut-o pana la comunism ;nu e capabil sa inteleaga ca DEMOCRATIA a inceput cu cei din munti si cei de la canalul mortii ,cu puscariile lagarului extins
Romania Bolsevica .N-are nici un respect
pt Romani care au ales sa moara decat sa se lepede de tara ,credinta ,glie ,parinti ,onoare ,cinste,demnitate .La Asta ,se vede in gusa lui cata demnitate are .Asta ne poate reprezenta pe noi ? ...poate sleahta de
banditi care i-au impuscat pe adevaratii martiri romani ,doar pe ei -i poate reprezenta ;pt tipologia aceasta , martirii ucisi de securitate , sant ,la gramada ," legionari si criminali".Asta nu face distinctia intre un patriot si unul care face crima . Nu -si cunoaste istoria ,nici nu vrea sa cunoasca ,are o sigura istorie ,cea a pcr-ului ...ce,parca e singurul ..asta e patogenia lor .
Dascar Liviu Dorel 2017-11-02
Indivizii cu asemenea concepții despre lupta anticomunista își au locul în penitenciare, nicidecum în parlamentul României capitaliste, pentru ca în România democrația este eroare,cel puțin pana acum.Scoateti din parlament asemenea gunoaie ca serban Nicolae,indiferent din ce partid escroc politic fac parte.
Alina Ion 2017-11-02
Va multumesc, stimata doamna Arnautoiu! La fel au patit si bunicii mei.
Nicolescu Marius 2017-11-02
Sarut mainile, distinsa doamna Ioana Voicu Arnautoiu
Ma descopar si ma inclin in fata nobletii dumneavoastra, a felului in care aparati frumoasa cauza a tatalui dumneavoastra in fata brutelor care si astazi dovedesc, ca si brutele de atunci, lipsa din educatia lor a lucrurilor sfinte care au insuflat atunci, de multa vreme, inimile unor patrioti care ne onoreaza. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! Si Aleluia!
Cu cele mai pretioase ganduri, M. Nicolescu
Mihai 2017-11-02
:( "Maria Plop si Toma Arnautoiu, ii explica lui Serban Nicolae " si ce folos? Probabil "domnul" Nicolae ar fi mai fericit singur, in fata unei galeti cu cu laturi, sa-si umple linistit gusa...
Total 5 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
41906
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22