Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Radu Mazăre, plecat în Madagascar, a fost dat în urmărire naţională şi internaţională
E.B. - - - -
2018-01-10
Actualitate Interna
2

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, conform unor surse judiciare.

 

   

Asta după ce mandatul de arestare ăn lipsă, emis miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a ajuns la Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

 

ÎCCJ a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar.

 

DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, în care mai sunt inculpaţi fostul deputat Eduard Martin şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky.

 

Pe 30 decembrie 2017, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.  

 

**************

 

Radu Mazăre a fost trimis în judecată în mai multe procese. Într-unul dintre aceste dosare, care vizează retrocedări ilegale de terenuri, el a fost condamnat, în primă instanţă, la 4 ani închisoare cu suspendare.

TAGS : mazare dna madagascar urmarire internationala mandat arestare
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2018-01-11
Se repeta cazuri cunoscute. Il arestam pe infractor cand fizic este departe. Asta este complicitatea, incompetenta si ticalosie.
Ciudat ca toti se focalizeaza pe cazul Eugen Stan, dar trec sub tacere complicitatea ministrului de interne Carmen Dan in fuga lui Mazare. E timpul ca Tudose sa mature scarile de la Ministerul de Interne cu aceasta marioneta a lui Dragnea. Si pe urma si cu Dragnea in carne si oase, odata pentru totdeauna. E prea mult de cand acest Ivan de Teleorman sta cocotat pe divan si ne da lectii de cucernicie putinista.
Popescu Mircea 2018-01-10
VAI DE CAPUL LUI, CE-O SA-L MAI URMAREASCA...

TUDOREL VA ROSTOGOLI BULGARELE EXTRADARII. PAZEA MAI PASTAIE!
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1179
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22