Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Liviu Dragnea, amenințare voalată: „Eu încă sper ca Tudose să rămână prim-ministru. Punct.”
Dora Vulcan - - - -
2018-01-12
Actualitate Interna
0

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Bacău, că „speră” ca premierul Mihai Tudose să rămână în funcție.

 

 

 

 Liviu Dragnea a fost solicitat să comenteze propunerea făcută de deputatul Cătălin Rădulescu, de a retrage sprijinul politic pentru echipa Tudose-Ciolacu, solicitând întruniraea de urgență a Comitextului Executiv al PSD.

 

„Am citit. Eu încă sper ca Tudose să rămână prim-ministru. Punct”, a spus Dragnea pe un ton amenințător, citat de Digi 24. 

 

 

 

Liderul PSD face zilele acestea un turneu în judeţele din Moldova, pentru a se întâlni cu şefii de organizaţiilor teritoriale. Discuţiile au loc înaintea şedinţei Comitetului Executiv al partidului, unde premierul Mihai Tudose este aşteptat să vină cu propuneri concrete de restructurare a Guvernului.

 

Se așteaptă ca la Comitetul Executiv Național de la finalul lunii să se voteze dacă va exista o restructurare a Guvernului, variantă pe care Liviu Dragnea nu o susține, dar pe care o promovează premierul Mihai Tudose. O altă temă de discuție este aceea a organizării unui congres extraordinar al partidului pentru stabilirea candidatului la prezidențiale, congres cerut de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, dar cu care Dragnea nu este de acord.

 

Întâlnirile vin, de asemenea, la câteva zile după ce Bădălău le-a dat colegilor din partid o scrisoare în care vorbește despre „șubrezirea democrației interne” în PSD. Liviu Dragnea a spus că este vorba despre „un document bun”, care va fi discutat la următorul CExN al PSD.

 

 

Rădulescu-mitralieră cere CEx al PSD retragerea sprijinului pentru echipa Tudose-Ciolacu

 

Deputatul Cătălin Marian Rădulescu-mitralieră cere întrunirea de urgență a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, abia întrunit recent, pentru retragerea sprijinului politic acordat echipei Tudose - Ciolacu, aflată în fruntea Executivului.

 

"Bravo, Carmen Dan, şah mat! Ca membru vechi, al partidului meu, PSD , solicit întrunirea de urgenţă a CEX -ului, pentru a hotărî , dacă, după ieşirea necontrolată şi nestatutară a premierului Tudose, mai susţinem echipa Tudose -Ciolacu la guvernare, şi dacă dupa ieşirile repetate în mass-media, contrare poziţiilor partidului, şi insubordonarea faţă de deciziile partidului, mai pot fi menţinuţi în funcţie, aceşti doi colegi, care nu au înţeles nici în ultimul ceas, că nu au ajuns prin niciun concurs în aceste funcţii, ci au fost puşi acolo de către partid şi ca să realizeze programul partidului", a scris Rădulescu, deputat PSD, în mesajul postat joi seara pe pagina sa de Facebook, citat de Agerpres.

 

El adaugă că echipa Tudose-Ciolacu a afectat imaginea PSD în rândul electoratului social-democrat.

 

"Gravitatea susţinerii şefului Poliţiei Române, care e vinovat de foarte multe lucruri (care au culminat cu pedofilul poliţist, cunoscut de către acest domn Despescu ), asumat de colegul Ciolacu, mă determină să solicit CEX -ului cât şi colegilor parlamentari PSD retragerea sprijinului politic pentru echipa formată din colegii noştrii Tudose -Ciolacu, pentru afectarea imaginii partidului nostru în rândul electoratului PSD , pentru scandalurile repetate în spaţiul mediatic, pentru atacurile repetate împotriva unor colegi miniştrii (Rovana Plumb, Sevill Shaideh, Carmen Dan, Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea ), pentru insubordonarea faţă de deciziile partidului şi faţă de Preşedintele partidului, pentru nedemiterea consilierului personal al premierului Tudose, domnul Piperea , care a cerut schimbarea preşedintelui Dragnea, şi pentru neasumarea legilor justiţiei. Nu am câştigat simpatia a milioane şi milioane de cetăţeni ai României , ca nişte colegi să ne facă să pierdem în fiecare zi şi să ne afecteze sistematic imaginea", mai spune deputatul PSD.

 

După ce agenția națională de știri i-a preluat postarea, Rădulescu și-a dezactivat contul de Facebook. 

 

 

Context:

Conflictul șefului PSD Liviu Dragnea cu premierul Mihai Tudose a început încă de la finele anului trecut și s-a manifestat ca unul de reîmpărțire a puterii în PSD și de preluare a controlului asupra guvernului, a continuat anul acesta cu solicitarea premierului de restructurare a guvernului și a explodat odată cu diferendele pe care Tudose le-a avut cu protejata lui Dragnea, ministrul de Interne Carmen Dan, avute între cei doi pe tema demiterii șefului Poliției, ca o consecință a administrării cazului polițistului pedofil. Între timp, Tudose a acuzat-o pe Dan că l-a mințit și i-a cerut demisia, pe care ministrul Dan a anunțat joi seară că refuză să și-o dea pentru că ea este numită la guvern de partid. Amenințarea voalată de vineri a liderului PSD la adresa lui Tudose este ultimul act al acestui conflict întins pe câteva luni și care pare o reeditare a celui cu fostul premier, Sorin Grindeanu, demis prin moțiunea de cenzură inițiată de propriul partid. 

TAGS : guvern tudose liviu dragnea amenintare voalata
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1203
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22