Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Firea, despre conflictul Dragnea-Tudose: Au greșit amândoi! Au obligația să înceteze imediat!
Dora Vulcan - - - -
2018-01-14
Actualitate Interna
2

Liviu Dragnea și Mihai Tudose au greșit deopotrivă, spune primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea le cere imperativ celor doi să încheie disputele politice. „Imediat!”. Edilul ilustrează mesajul cu două fotografii de familie, alături de soț și copii.

 

 

Mesajul integral postat de edilul Capitalei:

 

In familia politica ar trebui ca sarcinile sa fie impartite asumat ca in familia de acasa. Cu sinceritate si ganduri bune. Dar, din nefericite, agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD. De impartirea in tabere, grupari, zone de interes. Gresit! Am câștigat împreună alegerile și am obținut rezultate bune la guvernare. Acum pare că aruncam in aer tot ceea ce am realizat. Iar cel mai mult pierd cetățenii, cei care ne-au acordat încrederea și ne-au votat.

Cei doi lideri, președintele și premierul, au obligația de a înceta imediat disputele politice! Au greșit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!

A fost o greșeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu și Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice.

De cealaltă parte, premierul a știut când a fost numit care era structura guvernului. Dacă nu-i plăcea „Trabantul”, cum îl numește acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o „Dacie”, de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiția creșterii economice. Și nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru că românii așteaptă foarte mult de la noi.

Le cer celor doi lideri să se gândească în primul rând la români. Să accepte că depind unul de celălalt. Așa e în democrație: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcționa fără o majoritate parlamentară.

Cei doi lideri au OBLIGAȚIA să găsească o cale de colaborare. Să își asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligație în primul față de cetățeni și apoi față de partid.

Structura politică a guvernului o stabilește Coaliția majoritatii parlamentare iar modul de funcționare îl stabilește premierul. De aici trebuie să plecăm: fiecare să își înțeleagă competențele în această echipă.

Ca primar al Capitalei resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică și deloc susținere pentru proiectele bucureștenilor. Prea multe orgolii si temeri politice ca motivatii pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Asa nu se mai poate continua!

Le solicit cu respect dar fermitate liderilor politici ai PSD mai puțină politică și mai multă muncă pentru cei care ne-au votat. Mai puține certuri între noi și mai multă colaborare în beneficiul românilor.

Insist, fiecare își are locul si rolul în echipă și poate contribui la succesul României și, implicit, al partidului nostru.

Am intrat în anul Centenar și fac apel la sentimentele naționale care știu că îi animă deopotrivă pe președintele PSD și pe premier. Să ne uităm în istorie, să învățăm de la înaintașii noștri. Să fim mai puțin oameni politici și mai mult oameni de stat, așa cum au fost cei care au înfăptuit Marea Unire”, scrie

 scrie Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook. 

 

 

NB: sublinierile aparțin redacției

TAGS : psd guvern tudose liviu dragnea conflict gabriela firea avertismen
Comentarii
emil 2018-01-14
Pedofil cu decoratii prezidentiale si consilier ministerial cu trei dosare penale doar in PSD poate fi greseala...
stef 2018-01-14
Zise duamna, impaciuitoare.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1572
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22