Băsescu, despre războiul din PSD: Dragnea şi Tudose se joacă de-a doamna Carmen Dan

E.b. | 15.01.2018

Traian Băsescu a comentat, la B1 TV, criza internă din PSD. El susţine că sunt scenarii: fie se ajunge la o "împăcare ruşinoasă" şi Carmen Dan rămâne ministru, dar atunci premierul Mihai Tudose ar fi compromis.

Pe aceeași temă

 

 

Fie Liviu Dragnea va decide să nu o menţină pe Dan în Guvern şi "să îşi pună tot un om al lui".

 

"România este interesată de fondurile de coeziune, care înseamnă autostrăzi şi căi ferate modernizate, iar noi ne jucăm de-a doamna Carmen Dan. Atâta minte au Dragnea şi Tudose", a spus Băsescu,  la B1TV.

 
 

În opinia lui Băsescu, Carmen Dan, ministrul de Interne a provocat criza, "probabil îndemnată de Dragnea", anunţând public schimbarea şefului Poliţiei Române, cu toate că nu avea prerogative şi ştiind că premierul Mihai Tudose nu este de acord cu acest lucru.

 

 

Cred că sunt mesaje premergătoare, care să aplatizeze negocierile, să le facă mai uşoare. Dragnea va încerca o menţinere a doamnei Dan în Guvern, pe care cel mai probabil o va accepta Tudose, lucru care îl va descalifica, ca premier.

 

El ar deveni, în situaţia asta,om cu autoritate zero nu doar în faţa membrilor Guvernului, dar ai şi oameni ai Poliţiei, care or să constate că "Şoimul Gigel" nu a putut. Ar fi o variantă: cea a unei împăcări ruşinoase.

 

Ar fi varianta doi, în care Dragnea să nu o menţină pe doamna Dan în Guvern şi să îşi pună tot un om al lui.
 

Nu există, în lumea civilizată, o situaţie în care premierul să îi spună  unui membru al cabinetului „tu pleci” şi acel om să rămână.

 

Ar fi terminat ca şi credibilitate, intern şi extern, şi Dragnea trebuie să ţină cont de asta: dacă vrea să salveze un om, pe Carmen Dan, sau Guvernul", a afirmat Traian Băsescu la B1TV.

 
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22