Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Băsescu, despre războiul din PSD: Dragnea şi Tudose se joacă de-a doamna Carmen Dan
E.B. - - - -
2018-01-15
Actualitate Interna
1

Traian Băsescu a comentat, la B1 TV, criza internă din PSD. El susţine că sunt scenarii: fie se ajunge la o "împăcare ruşinoasă" şi Carmen Dan rămâne ministru, dar atunci premierul Mihai Tudose ar fi compromis.

 

 

Fie Liviu Dragnea va decide să nu o menţină pe Dan în Guvern şi "să îşi pună tot un om al lui".

 

"România este interesată de fondurile de coeziune, care înseamnă autostrăzi şi căi ferate modernizate, iar noi ne jucăm de-a doamna Carmen Dan. Atâta minte au Dragnea şi Tudose", a spus Băsescu,  la B1TV.

 
 

În opinia lui Băsescu, Carmen Dan, ministrul de Interne a provocat criza, "probabil îndemnată de Dragnea", anunţând public schimbarea şefului Poliţiei Române, cu toate că nu avea prerogative şi ştiind că premierul Mihai Tudose nu este de acord cu acest lucru.

 

 

Cred că sunt mesaje premergătoare, care să aplatizeze negocierile, să le facă mai uşoare. Dragnea va încerca o menţinere a doamnei Dan în Guvern, pe care cel mai probabil o va accepta Tudose, lucru care îl va descalifica, ca premier.

 

El ar deveni, în situaţia asta,om cu autoritate zero nu doar în faţa membrilor Guvernului, dar ai şi oameni ai Poliţiei, care or să constate că "Şoimul Gigel" nu a putut. Ar fi o variantă: cea a unei împăcări ruşinoase.

 

Ar fi varianta doi, în care Dragnea să nu o menţină pe doamna Dan în Guvern şi să îşi pună tot un om al lui.
 

Nu există, în lumea civilizată, o situaţie în care premierul să îi spună  unui membru al cabinetului „tu pleci” şi acel om să rămână.

 

Ar fi terminat ca şi credibilitate, intern şi extern, şi Dragnea trebuie să ţină cont de asta: dacă vrea să salveze un om, pe Carmen Dan, sau Guvernul", a afirmat Traian Băsescu la B1TV.

 
 

 

TAGS : basescu dragnea caremn dan razboi psd tudose
Comentarii
Ruşine domnule Preşedinte! 2018-01-15
Am ajuns o naţie de golani decoraţi, Romania va deveni paria lumii daca PSD nu e scos in afara legii.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1839
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22