Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFOri la bal, ori la spital: Kovesi sau suspendarea
2018-02-23
36
Printr-un text de opinie, căci nu poate fi numit raport, în care s-a chinuit să justifice nejustificabilul, Tudorel Toader și-a servit exemplar șefii care i-au prins degetele în ușa de la partid, amenințându-l că îi iau funcția și îi scot și scheletele din dulap.

 

 

 Așa arăta omul joi seara: hăituit și încărcat de ură împotriva victimei pe care trebuia s-o execute. O  prestație securistică prin care a mulțumit partidul, penalii, hăitașii de la televiziuni și publicul lor spălat pe creier. În fața acestora, într-adevăr, ministrul nu ”s-a făcut de râs”. Întrebarea cum de un ”respectabil” profesor universitar a ales să-și batjocorească profesia și cariera și să-și arunce în pubelă onoarea aproape nu-și mai are rostul. Asta pentru că, dincolo de orice presiuni, Tudorel Toader, este structural vorbind exact ca stăpânii săi: un amoral.

 

Pledoaria ținută de Toader, care nici pînă acum nu a fost publicată pe etern căzutul site al Ministerului Justiției, este o amestecătură indigestă de manipulări, inexactități, decontextualizări, opinii personale si, mai ales, rea-credință și frustrare. Ministrul a mers până acolo încât a reprodus papagalicește multe din acuzele pe care i le-au adus de-a lungul tipului, politicienii născocitori ai ”statului paralel”, penalii cu satârul condamnărilor deasupra capului și argații mogulilor. S-a folosit de interviurile date de Kovesi, acuzând-o de delict de opinie, de faptul că ”defăimează” țara ( ea, nu borfașii!) sau de utilizarea termenului ”decapare” ( într-o înregistrare a cărei autenticitate nu a fost expertizată). I-a pus în cârcă un presupus comportament ”agresiv, discreționar, autoritar”, și a acuzat-o că trimite nevinovați la pușcărie, exact cum fac de doi ani încoace Cartelul penalilor si vuvuzele lui. ”Închideți ochii și imaginați-vă cum e să petreci o noapte la închisoare”, a spus insidios Toader, ca și cum procurorii  și nu judecătorii condamnă, punctând apoi că din cauza lui Kovesi plătește România la CEDO. Ei bine, eu închid ochii și mi-l imaginez pe procurorul comunist Tudorel Toader anchetând vreun nefericit care îi trimitea scrisori lui Ceaușescu plângându-se de tăierile de curent și întunericul din case și am explicația personajului ajuns ministrul infractorilor.

 

De acum înainte însă nu Toader mai constitutie o preocupare, va fi, probabil, răsplătit de partid cum se cuvine pentru execuția publică pe care a regizat-o. De acum înainte mai există o singură întrebare: cât de departe vrea Dragnea să împingă criza? E limpede că Iohannis nu va semna revocarea lui Kovesi, pentru că, paradoxal, textul lui Tudorel îi oferă toate argumentele în sensul ăsta. N-o va semna chiar dacă Secția de procurori a CSM, asupra căreia PSD-ALDE și măciucile lor fac presiuni inimaginabile, va da un aviz favorabil. N-o va semna pentru că știe că după un astfel de gest poate să stea în Tenerife până la finalul mandatului, dar și pentru că asta înseamnă scoaterea  tării de pe traiectoria euro-atlantică, lucru cu care partenerii occidentali nu vor fi de acord în veci.

 

Deci, cât de departe este dispus Dragnea să meargă în condițiile refuzului lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi? Se va resemna că tot asaltul a fost un eșec și Kovesi rămâne în funcție până își termină mandatul? Dar cum va explica asta partidului la Congresul din 10 martie, când capul lui Kovesi era trofeul prin care își putea asigura controlul complet al PSD și nominalizarea drept candidat la prezidențiale? Sau va duce criza spre punctul ei culminant: suspendarea lui Iohannis?

 

Răspunsul este complicat, dar analizând situația momentului lui Dragnea îi va fi greu să dea înapoi. În  primul rând o astfel de strategie ar fi percepută de toți baronii, penalii si televiziunile lor drept un blat cu Iohannis pentru a-si salva propria piele, chiar dacă în realitate nu e așa. În al doilea rând, ar fi un semn de slabiciune maximă după toată tevatura stârnită și victoria înregistrată cu Toader. În același timp, beneficul unei suspendări poate fi uriaș în jocul pe termen mediu. În cele 30 de zile până la referedum, Tăriceanu poate schimba toți șefii parchetelor, în frunte cu Kovesi și Lăzar, al cărui cap e cerut tot mai insistent în PSD, plus șeful SRI și numirea unuia loial PSD la SIE. Tot statul ar ajunge  astfel sub controlul lor, iar scopul principal al guvernării va fi atins.

 

Pe de altă parte, e clar că începând de joi seară toată atenția publică s-a mutat pe Iohannis, care va deveni principalul actor al evenimentelor care urmează. Atunci când vrea, Iohannis a dovedit că poate fi președinte-jucător, și încă unul de calibru. Popularitatea lui va urca la ceruri, iar cel de-al doilea mandat îl va avea un buzunar. Asta în timp ce PSD se va prabuși în sondaje după referenndumul  pierdut, căci îl va pierde pentru că tot electoratul anti-PSD se va activa. Plus că întors victorios la guvern Iohannis are șanse mai mari să schimbe majoritatea  parlamentară. Un alt risc  mai vine și din proteste care, în caz de suspendare, vor lua o amploare greu de estimat acum. Ar putea fi însă una care să măture PSD de la guvern.

 

Sunt multe necunoscute încă, dar nu este exclus ca PSD, sub bagheta lui Dragnea, să se arunce într-o aventură din care nu va ieși teafăr. Poblema e că nici țara nu va iesi teafără. Dar cui îi mai pasă de asta?

 

 

 

 

TAGS : kovesi revocare tudorel toader iohannis DNA suspedare penali
Comentarii
Vicentio B. 2018-02-26
@sean. AICI se vorbeste de un raprt intocmit de dr. TT . DACA pe dvs. va intereseaza "FAPTELE", care conteaza ( in opinia dvs.) despartindu-le de "ADEVAR", care NU conteaza (tot in opinia dvs.), va gasiti intr-o INADMISIBILA pozitionare fata de necesara BUNA - CRDINTA /MORALA si NU numai ! Documentati-va, asa ar trebui, cu privire la ARGUMENTE ! Poate - TOTUSI - intelegetii ceea ce ar trebui. Cel putin pentru viitor.

In alta ordine de ideii, si anume in ceea ce ati indus aici, fiti corect / concret.
1. Numiti UN SINGUR FILM din categoria formularilor dvs. " filmele de duzină, alea care aduc milioane de spectatori în sălile de cinema și miliarde în buzunarele realizatorilor", care sa aibe legatura cu ceea ce se discuta - ACUM - pe acest Site.
2. Dvs. veniti la o TEMA cu continut MEGA - important pentru Romania, cu asimilarii / analogii din "FILME DE DUZINA" ?
3. Stiti pe cel loc se afla Romania in cadrul UE, i.c.c. p. PIB / cap de locuitor?
4. Stiti pe ce loc se afla Romania in cadrul UE, i.c.c.p. cheltuielile sociale /cap de locuitor?
5. Se pot separa FAPTELE de ADEVAR in acest context (punct 3, punct 4) ?

PS. Rog sa pastrati decenta / obiectivitatea.
Liviu din Timisoara 2018-02-26
Daca, la momentul discutiei, prerogativele prezidentiale confera dreptul de a revoca sau nu seful DNA ...indiferent cine sunt cei doi, ce mai f....t astia din Parlament timpul pe banii nostri ? Asa, sa spuna ca fac politica in folosul nostru si nu in a lui al-de Voiculescu sau Liviu Dragnea cu Belina lui, cu Teldrumul lui ...cu tot judetul ala, feuda lui, toate facute din " afaceri " ? Doar asta fac de ani de zile !
Vicentio B. 2018-02-25
ALFA – NUMERICUL “MIHAI 2“ si-a postat opinia la articulul semnat de Andreea Pora „Tudorel, sezi bland !” , la care “gica” (21.02.2018) a transmis: “Vorbesti ca sa nu adormi. Esti un troll , asta esti! Habar n-ai ce se va intampla si faci numai presupuneri. Chiar nu exista moderator pentru acest site?“

In acest context, si in cadrul loialitatii 100 % fata de adevar, am postat (29.02.2018) „ CEL cu Nickname alfa - numeric "MIHAI 2" afirma deja, in urma cu trei ani, pe acest SITE despre DNA ca, este "UN GRANDIOS GESTAPO". NU si-a cerut niciodata scuze, pentru asemenea asimilari emblema MEGA - NAZISTE, desi personal i-am transmis lui "MIHAI 2" - in mod decent si explicit - ce inseamna GESTAPO si cei care au initiat si condus aceasta structura de EXTERMINARE. Constat / se constata ca "scolarizarile" frecventate de ALFA - NUMERICUL "MIHAI 2" nu-i permit - INCA - sa vrea a inteleage ce inseamna GESTAPO. NU vrea sa inteleaga NIMIC din ceea ce este - MORAL DE INTELES. Fiind un constant PRIVITOR in / de format A 3, ALFA - NUMERICUL a inteles ca rolul lui este de a INFESTA, in acelasi format A 3, si acest SITE in mod dojalnic ...."Dragii mosului..." –

ACUM, AICI, se constata ca, ALFA – NUMERICUL “MIHAI 2” posteaza comentariul “In ceea ce ma priveste nu am ce sa-mi eprosez. NU AM TACUT. Ceea ce Tudorel Toader descopera acum eu am semnalat in urma cu cativa ani. De altfel turnatorul de serviciu al sistemului neonazist imi face frecvent publicitate reamintind mereu si mereu ca eu am avut prioritate in stabilirea diagnosticului corect. Apropo de asta , mai rai decat complicii tacuti sunt cei care fac apologia infractiunii. Totusi atat am invatat si eu de la Steinhard , sa fiu bun si iertator cu persecutorii mei pentru care voi cere clementa in ziua cand vor fi extradati de statul german pentru a participa la procesul colaborationistilor.”

Evidentele ABERATII induse de ALFA – NUMRICUL “MIHAI “ , intra in domeniul ramurii din medicina care studiaza cauzele, simptomele si evoluția bolilor, precum și mijloacele de prevenire și tratare a acestora – PATOLOGIA.

De altfel , “MIHAI 2” este loial acestui comportament. Imi reamintesc ca, reprosa VEHEMENT lui Gabriel Liiceanu, citez din memorie. “de ce editeaza spioni !” ALFA – NUMERICULUI se referea la unul din marii filozofi ai Omenirii , austriacul Ludwig Wittgenstein nascut in aprilie 1889 la Wiena si decedat in aprilie 1951 la Cambridge), care IN MINTEA lui “MIHAI 2” a fost SPION RUS (racolat de Stalin) infiltrat in Anglia ca Profesor la Cambridge.

Personal, am motive sa repet cuvintele CORECTE ale lui “gica” adresate lui “MIHAI 2” si anume : ““Vorbesti ca sa nu adormi. Esti un troll , asta esti! Habar n-ai ce se va intampla si faci numai presupuneri. Chiar nu exista moderator pentru acest site?“, la care eu adaug: chiar NU se vede ca "MIHAI 2" are "misiunea" de a infesta acest Site ?

MIHAI 2 2018-02-27
Revista 22 este un model de protejare a libertatii de exprimare. Cred ca este evident pentru oricine ca postarile mele din trecut pe care dumneata le citezi exact, iar eu mi le asum - cu mandrie de vreme ce am anticipat in mod stralucit momentul actual de maxim impas functional si etic conscarat inclusiv in acte guvernamentale - deci acele postari nu coincid in nici un fel cu orientarea publicatiei.. Totusi NU AM FOST aproape NICIODATA CENZURAT , iar cand am fost, banuiesc ca in mod justificat - nu mai tin minte imprejurarile si nici nu sunt maniac sa pastrez evidenta pe zile si ore a ceea ce postez. Poate cel mult sa intreb la centrala de la Moscova .
Pot totusi sa inteleg reactia cuiva care venind brusc in contact cu oxygenul pur al scriiturii mele se sperie si - simtind ca nu are nici forta nici argumentele necesare sa ma combata , cere ajutorul unei inexistente cenzuri. // Misiunea// mea (la care faceti referire intr-un sens bascalios , ceva gen filme de spionaj bulgaresti) , deci misiunea mea si a oricui ar trebui sa fie si aceea de a evita comoditatea cliseelor. De exemplu nu am nici pe departe autoritatea marelui filosof si editor care este G Liiceanu si nici nu am citit vreun rand din filosoful Ludwig Wittgenstein. Ca unul care am iesit cu pielea tabacita din comunism este firesc totusi sa ma intreb si sa intreb cum se impaca integritatea filosofului Wittgenstein cu obedienta profesionala de tip KGB unde respectivul domn a lucrat part time ? Eu cel putin asa am citit pe Internet si oricine scrie // Wittgenstein and KGB // in ferestruica lui Herr Google va vedea ceea ce am vazut si eu. In acest context mai suspecta pare staruinta dumitale de a-l spala fara probe credibile pe LW de pacatele iubirii sale fata de drapelul rosu . Ma pot gandi ca KGB ul doreste sa pastreze legenda cu care si-a invaluit omul si de aceea isi utilizeza agentii de influenta in acest scop. Nu pot sa cred totusi ca dvs ati avea o astfel de //misiune//. Exista standarde profesionale peste tot in lune , iar KGB ul le-o avea si el - deci nu ! La SIE insa ...Ca sa nu ne blocam totusi in discutii trecute pot genera si un subiect de actualitate. Cel cu doi procurori din CSM care au dosare la DNA si care o vor //judeca// marti pe doamna Kovesi. Aceasta este premisa minora. Premisa majora este ca PENALII AR TREBUI SA NU SE AFLE IN DEMNITATI PUBLICE asa cum in mod stralucit a spus in repetate randuri Presedintele. Iata o materie cu care sunteti familiarizat - un silogism juridic - si tot nu veti avea curajul sa il descifrati. Parerea mea e ca in acest caz cu totul special cei doi ar trebui lasati sa isi indeplineasca AZI cu obiectivitate misiunea de membrii CSM, iar de MAINE sa se prezinte la Ge....la DNA pentru a-si dovedi nevinovatia. Sunt sigur ca si forumista //gica// este , pe acest aspect, de acord cu mine.
diagnostic psihiatric 2018-02-26
Asa e, luati bilet trimitere de la medic familie !
Vicentio B. 2018-02-25
@sean. Multumesc pentru raspuns (24.02.2018). Multumirea este sincera, deoarece datorita acestuia (raspunsului dvs.) va pot transmite ADEVARUL si anume ca: 1) "unde sedea procurorul in sala de judecata" - NU este o TREABA a DNA, a Parchetului, Kövesi, CI a LEGUITORULUI ! 2) Va asigur ca, am fost UNUL dintre cei mai vechementi, daca nu primul din Bucuresti, care in urma cu 17 ani, am RIPOSTAT OFICIAL si repetat situatia de ILEGALITATE a faptului ca, Procurorul de Sedinta sta la ACEIASI masa cu judecatorul ! 3. INSA, a aduce in discutie o astfel de tema, asa cum ati facut-o, cand AICI (articolul semnat de Andreea Pora) este vorba de pozitia in "DIAGONALA" a Dr. TT este TOTAL NEADEQUAT, ca sa nu spun DEPLASAT. 4. Va asigur ca sunt un FAN al Constitutiei, motiv pentru care, la vremea respectiva - FARA AVOCAT - am ridicat mai multe EXCEPTII DE NECONSTITUTIONALITATE si am reusit !
Sean 2018-02-26
Gerne. Nu știu dacă vă plac sau nu filmele de duzină, alea care aduc milioane de spectatori în sălile de cinema și miliarde în buzunarele realizatorilor. Într-unul din ele personajul principal, dr. Jones jr., profesor universitar, a scris pe tablă următoarele : Arheologia cercetează fapte și nu adevărul. N-ar strica, cred, să ne însușim și noi pe alocuri, în multele noastre situații din ziua de azi, acest lucru...să analizăm faptele. Pentru că adevărul este ... un proces, spre deosebire de fapte care sunt...încăpățânate(rămân tot alea, indiferent de adevărurile rostite despre ele). De cele mai multe ori toți au dreptate și-atunci ajungem ca în cazul de față...să vorbim vorbe, fără nicio finalitate. Așa că ... treceți la fapte! Lăsați " ADEVĂRUL"!
Dan 2018-02-25
Penalii nu au alta sansa! Suspendarea si Tariceanu presedinte lunar! Iese poporu' in strada, cade guvernul si vine altu' tehnocrat care in 3 luni v a trebui sa restabileasca ordinea economica prin niste masuri a la Boc!!!! Ce inseamna asta? Alegeri anticipate si PSD v a reveni la putere cu 80% in Parlament cu legile, deja, trecute si cu tot statul lor paralel la putere!!! Cam sumbru.. asa vad cel putin! Ar fi dobitoci sa nu actioneze acum!!! Daca nu, puscaria ii mananca!
?????? 2018-02-25
Și din ce v-a "reieșit" o astfel de "variantă", de implicare a politicului în funcționarea justiție ?
Vicentio B. 2018-02-25
@ ?????? . Sunteti o persoana fidela celor SASE semne de intrebare !
Este posibil sa fiti confruntat cu sindromul ADHS ? (Aufmerksamkeitdefizit - Hyperaktivitätsstörung)
DACA DA, nu fiti ingijorat, deoarece acest sindrom a fost dignosticat si la un GENIU al OMENIRII !
Vicentio B. 2018-02-25
"VENI, VIDI, VICI"

pare sa –si fi spus Dr. TT, cu bobite de transpiratie pe cap, dupa ce a prezentat asa numitul Raport privind activitatea DNA, al carui scop, teribil de transparent, consta in “ghilotinarea” Sefei DNA. In acest context, recte al continutului articolului semnat de Andreea Pora, din nou, EXCELENT in opinia mea, imi permit sa atrag atentia asupra:

1.
CEL care a REFUZAT, de doua ori in interval de o SINGURA SAPTAMANA, sa raspunda intrebarilor jurnalistilor aflati prezenti la COMANDATELE si REGIZATELE asa numitelor CONFERINTA DE PRESA, a transmis Romanilor si Lumii (ma refer in special la Tarile din din UE) ca, pentru a argumenta (in opinia lui) cocluzia raportului, va prezenta un parcurs al evenimentelor, intr-un format de “DIAGONALA”, pentru a fi mai CONCIS / mai SCURT. Dr. TT , fost sef de promotie, procuror, avocat , professor, Ex- Judecator CCR, a dorit, inca de la inceputul pledoariei sale, prin folosirea acestui termen, sa LICHEFIAZE auditoriul (pe cei din fata lui si pe cei din fata TV) Acest termen “DIAGONALA”,

NU se poate referi la DIAGONALA GEOMETRICA (“segmentul de legatura dintre două varfuri neinvecinate ale unui poligon (excluzând triunghiul), sau dintre două varfuri poliedrice, necomune aceleiași fete ale unui poliedru (corp geometric avand mai multe fețe plane), deoarece aceasta DIGONALA este MAI LUNGA decat segmentele care formeaza varful,

NU poate fi nici DIAGONAL – ARGUMET, o procedura initiata de matematicianul German Georg Cantor, domeniu din TEORIA MULTIMILOR - O DOVADA MATEMATICA, cu referire la DOUA NESFARSITE MULTIMI (o legatura intre mai multe elemente componente), care sunt egale intre ele, si se refera in special la multimea numere naturale si /sau numere raționale (fracții). Numele "rațional" NU provine de la "rațiune" = "gândire", ci de la "rație" = "raport".

2.
CERT este ceea ce s-a vazut / auzit si anume ca, Dr. TT – IN DIAGONALA – a transmis formulari extrem, extrem de grave acuzand OFICIAL pe C.K. de (citez din memorie):

• sfidarea Constitutiei, Guvernului, Parlamentului, CCR,
• a incercat sa obtina dosare de condamnare,
• tergiversarea solutionarii unor cauze,
• a adus grave prejudicii de imagine a Romaniei,

Mai lipseau termenii de “subminarea economiei nationale”, “exterminare in massa”, “tradare nationala” !

3.
Este EXACT solicitarea tandemul delictual Dragnea & Tariceanu, care VREA NEAPARAT "ghilotinarea" C.K. Numitul Dragnea ( "L’état c’est moi" ) este deja condamnat definitiv intr-un dosar de coruptie, si "isi asteapta randul" la pronuntarea Justitiei cu privirea la "operatiunea TelDrum" , declansata de UE, ceea ce NU POATE FI OCOLIT.
TOTUL , mai bine zis, in hotaratoare masura, CONSTA in ceea ce va decide CSM cu cele dou sectii ale sale. DACA - pe TOTAL votul, desi consultativ - este in defavoarea C.K. , atunci Presedintele Johannis ar fi in MARE DIFICULTATE., mai ales ca TANDEMUL DELICTUAL - pare pregatit in a declansa procedura de revocare a Presedintelui, tocmai pentru ca, devenitul interimar CP Tariceanu, sa "invarte roata" dupa dorintele, la fel de delictuale, ale PSD & ALDE.

4.
ASIGUR insa ca, ceea ce a intreprins Dr. TT in sensul transmiterii publice - CU INTENTIE - a unor docomente STRICT CONFIDENTIALE ale Inspectiei Judiciare, este CAZ PENAL in Germania. In asemnea situatii exista AUTOSESIZAREA Organelor Abilitate. NU stiu in ce masura va reactiona C.K: . Am inteles, daca NU gresesc, faptul ca, Sefa DNA este dispusa sa raspunda punct cu punct la acuzatiile aduse ei de Dr. TT. Se pare insa ca, Dr. TT - DIAGONALA - REFUZA, ceea ce denota existenta unei CONJURATII POLITICE, dar cu continut DELICTUAL.

PS.
Ceea ce personal NU inteleg – INCA – consta in ce se ascunde in spatele declaratiilor numitei Pipidi, de multe ori favorabile Dragnea / PSD ?" - CRED ca merita cu prisosinta AFLAREA ADEVARULUI !

Părintele Teofan 2018-02-26
Curată ”egrasie”, Fiule Vicentio! Pomelnicul Prelatului Roșu Tudorică din familia Procurorilor Comuniști Macovei era cam bazat pe realitate, asta nu mă face pe mine mai pesedist cât ești matale inteligent. Matale scrii fugi de idei, e ca și cum ai scrijeli, fiule! Nu-i nimic, Dumnezeu e iertător cu Cei Săraci Cu Duhul! Amiiiin....
Vicentio B. 2018-02-26
@Parintele Teofan. Observatia dumitale este in "DIADONALA" - "Made Dr.TT" .
Daca o "fata bisericeasca", din tot ceea ce se intampla "Made in Romania" / "Made Dragnea & Tariceanu" , a inteles ca "este inaltator" sa apelezi la verbul "SCRIJELI folosit in "a face pe o suprafata zgârieturi sau tăieturi superficiale cu o unealtă ascuțită sau tăioasă: a zgâria, a cresta", - denota ca isi petrece timpul intr-o CHILIE
cu egrasie la o lumanre tinuta de un alt "parinte" PSD-ist.
Părintele Teofan 2018-02-25
Matale ai foaaaaarte mult timp liber și adori să scrijelești
Polilogu 2018-02-24
Si daca - asa cum spuneti in final- PSD joaca o carte mult mai "imprevizibila "? Tineti cont ca a facut deja anuntul ca nu vor merge la suspendarea lui Johannis. Asta spune, nu multe , ci foarte multe. Imi pare rau ca o spun ( ati fost una din marile "mele sperante intr-ale analizelor ) va descurcati greu intr-ale politicii .
M-am speriat! 2018-02-26
Când scrijelește cu majuscule, nea Vicentiu e înfiorător!
Vicentio B. 2018-02-25
@Polilogu. Faptul declamat si anume ca, repetati anuntul facut de catre "UNII" din CAPII PSD-isti, folosind acest anunt drept repros DIRECT adresat dnei. Andreea Pora, denota implicit ca, AVETI INCREDERE DEPLINA in asemenea afirmatii Chiar NU ati reusit sa INVATATI NIMIC din ceea ce se intampla de 28 ani? Atunci, daca inca NU ati facut-o, grabiti-va sa va inscrieti in PSD, deoarece au CUVANT ! Ceea ce promit, fac (in opinia dvs.)
BASCA 2018-02-24
Ma uit peste comentarii si remarc stupefiat ca se uita cu totul ca Dragnea si compania mai au un pic si pun mana pe toata puterea in tara asta,Dragnea si Tariceanu conduc o hoarda hrapareata avand ca varfuri pe alde Codrin Stefanescu,Serban Nicolae,Nicolicea,Andronescu,Dancila Vasilica etc.Oameni buni astia si-au daramat doua guverne,de ce oare?Johannis care joaca intr-adevar in alt film, ar trebui sa faca un contract si cu Romania(film).Stie cineva cat de bogata e elita asta,spuma asta politica de la noi,stie cineva cate milioane are Dragnea sau Cosma de la Prahova in conturi si nu numai?
Codruța 2018-02-25
Mnetăluță te uiți mult la desene animate! Ai toți cei 7 pitici acasă?
scheletul lui Iohannis 2018-02-24
La asta cu scoaterea scheletului e specialistă taman Kovesi și porcurorii ei de elită Portocală și alte somități
scheletul lui Iohannis 2018-02-26
Mulțumesc pentru clarificări, amice, știu că audiența e în altă parte! Și cei care îi urmăresc or fi și ei plătiți..... c-or fi ei telespectatori,procurori DNA... doar domnii Pleșu și Liiceanu urmăresc latrinele pe gratis, sau cel mult medaliați de Băsescu!
Liviu Draknea 2018-02-25
Amice, du-te si comenteaza la latrine, nu primesti niciun ban daca postezi aici, nimeni de la psd nu monitorizeaza ce oostezi. Lucrezi pe gratis. Te astept la partid pt clarificari.
Emil 2018-02-23
Astia suntem, cu astia defilam. Americanii au trimis rachete pe Marte iar noi ne tinem de gainarii.
Sorin 2018-02-23
Doamna Pora, pentru Tudorel, "fa ceva" nu conteaza nimic din ceea ce scrie in raport. Conteaza doar titlul si concluzia. Exact ca la predecesorii sai din perioada stalinista. Are partidul destui dughinisti sa explice filozofia raportului.
Gelu 2018-02-24
Dar nici dumneata nu știi să citești (sau nu vrei, că nu-ți convine)
Ceausist de Dreapta 2018-02-23
Eu zic ca n-au bulan sa-l suspende.. Si asa au trecut linia rosie cu revocarea lui Kovesi de catre ministrul justitiei Liviu Dragnea.. pardon Tudorel Toader..
FLORIAN D. MIREA 2018-02-23
Situația lui Iohannis in raport cu infectia PSD-ALDE incepe sa aduca tot mai mult cu situatia Regelui Mihai intre 1945-1947, obligat sa semneze / ratifice toate porcariile legislative cu care guvernul Groza dirija tara inspre regimul totalitar care avea sa urmeze. Daca Iohannis cedeaza mereu, ca sa supravietuiasca si atata tot, el va repeta greselile Regelui si, ca si Regele, va fi eliminat. De un al doilea mandat nici nu se va mai pune problema. Ciuma rosie se combate prin actiuni fara jumatati de masura. Altfel recadem de unde ne chinuim sa iesim de 30 de ani.
Vicentio B. 2018-02-24
@FLORIAN D. MIREA. Ar trebui sa va MIRE (fara A) DE CE
sunteti - aproape in permanenta / constant - DEPASIT in substanta logica de realitatile incontestabile.
Apelati la "cel mai mic numitor comun" , sau daca nu mai retineti procedura, folositi metoda declarata oficial de Dr. TT,
si anume parcurgeti evenimentele in "DIAGONALA" ! Astfel, NU ar fi nevoie sa "ne chinuim sa iesim" din ceea ce afirmati,
inca 30 ani.
Regele Mihai 2018-02-24
Nu credeți că ați sărit calul cu astfel de comparații neverosimile?
Sean 2018-02-23
Stimată doamnă, în principiu aveți dreptate. Situația lui "a fi sau a nu fi" pare să se reducă la formula Kovesi sau suspendarea! Mai departe însă, argumentele aduse în discuție seamănă cu ale lui .... Toader. Faceți același gen de erori ca în urmă cu mai mult de zece ani, când îl susțineați necondiționat pe Băsescu Traian. Nu conta ce gândea, ce făcea, cum făcea, de ce o făcea, cu cine o făcea....Să ne-nțelegem bine: sunt unul dintre cei care la toată șleahta asta care-i în fruntea țării (vezi Scrisoarea III) ar da la fiecare 5 ani cu executare...pe neve! Dar dacă ai pretenția să-i aduci în fața Justiției, fă-o cum trebuie! Or, la acest capitol, treaba scârție...Nu mă refer neapărat la cazul DNA Prahova. Hai să luăm cazul lui Jiji Becali. Condamnat pentru ....complicitate la abuz în serviciu...(apropo, nu vă sună deloc un pic "stalinist" un asemenea cap de acuzare adus unui cetățean de pe stradă, care n-are a face nici în clin nici în mânecă cu "serviciul" ?), în timp ce ceea ce trebuia demonstrat și probat era ... darea și luarea de mită! Sau chiar credeți că din toată afacerea soldată cu un câștig de multe milioane pentru Întâiul Oier al țării, ce-i cărora erau în "serviciu", și care pe bună dreptate au fost condamnați pentru abuz în serviciu ( deși ar fi loc și aici pentru un mic comentariu....poate altădată), nu le-a revenit nimic ? După mine, învățătura pe care ar fi tras-o cei "în slujba țării" dintr-o sentință...ei cu pușcăria și Jiji liber și cu banii...ar fi fost mult mai puternică...așa, li s-a dat satisfacția morală(!?) de a-l vedea și pe afacerist la pârnaie. S-au recuperat ceva bani, în afară de cheltuielile de judecată, din afacere? Să revin...ziceți într-un loc din articol că nu s-a probat veridicitatea înregistrării doamnei Kovesi, când dădea niște "prețioase indicații". Buuun! Dar atunci de ce nu i-a dat în judecată pe defăimători? Lucrurile bune trebuie făcute la timp! De fapt, chestia asta mi-aduce aminte de alta mai veche, când Băsescu Traian - Președintele în exercițiu zicea despre Ponta Victor Viorel - Prim - ministrul în funcție că ...."este un om profund corupt"! Și, ce să vezi....nici Ponta la închisoare(dacă ar fi adevărat), nici Băsescu sancționat pentru calomnie(dacă n-ar fi adevărat). În ce țară trăim? Pomeniți mai încolo, de partenerii occidentali care, vezi Doamne, nu ne vor lăsa să părăsim "traiectoria euro-atlantică". Nu vă temeți. Nu va fi cazul, pentru că ....necunoscute sunt căile Domnului. Niște cozi de topor tot se vor mai găsi, că doar nu s-o fi defrișat chiar toate pădurile țării!. Iar țara nu va pieri, pentru că ea "este poporul și nu tagma jefuitorilor" .Și nu uitați....între complici, cel care tace este vinovat.
MIHAI 2 2018-02-24
Excelenta postare - magnifica concluzie finala: ”intre complici, cel care tace este vinovat” . In ceea ce ma priveste nu am ce sa-mi eprosez. NU AM TACUT. Ceea ce Tudorel Toader descopera acum eu am semnalat in urma cu cativa ani. De altfel turnatorul de serviciu al sistemului neonazist imi face frecvent publicitate reamintind mereu si mereu ca eu am avut prioritate in stabilirea diagnosticului corect. Apropo de asta , mai rai decat complicii tacuti sunt cei care fac apologia infractiunii. Totusi atat am invatat si eu de la Steinhard , sa fiu bun si iertator cu persecutorii mei pentru care voi cere clementa in ziua cand vor fi extradati de statul german pentru a participa la procesul colaborationistilor.
Sean 2018-02-24
Herr Vicentio B., în principiu ați avea dreptate ... doar că se pare c-ați uitat unde ședea, nu cu mult timp în urmă, procurorul în sala de judecată și care era acolo relația procuror - judecător...credeți că nu s-a rămas cu "sechele"? Dacă nu credeți, dezbateți problema cu doamna Sabina Fati(următorul articol) care-și începe unul din paragrafele eseului astfel, citez : Pentru a scăpa de Kovesi și a pune mâna pe Justiție...Q.E.D.
Liviu din Timisoara 2018-02-24
Bine-ai reaparut. Sa mai treci p-aici. Dar tocmai vechea noastra cunostinta comuna, " Basescu Traian " zicea intr-o seara , " atentie la incadrari ..ca vin aia de la CEDO ... iti spun ca ai incadrat aiurea si-l scapa " dupa care te alegi cu fum in nas. In rest, lupta Basescu - Ponta ... se facea ( asa cum se face si acum ) un abuz de termeni. Iresponsabilitatea discursurilor. Acum, in chestiunea Kovesi, Realitatea TV face 90% pura propaganda ...sunt la pamant cu argumentatia, vis a vis de alocutiunea lui Toader. Nu-i de mirare ca , pe acest subiect, Antena 3 ii bate la popo-ul gol. In rest, din pacate pentru noi, in ceea ce priveste mesajele de pe la TV...intai tre sa te uiti cine-i patron pe acolo ca sa pricepi cum stam cu "obiectivitatea jurnalistica ".
Iar in ceea ce priveste inregistrarile de pe Antena3, cu procurorii ...au fost lucrati baietii sau poate, pur si simplu, cumparati, pe sume tipice Voiculescu...ca are baiatu de unde.( Doar, sa faca bine astia toti sa-si aminteasca, el facea transferuri cu saci de bani prin Cipru, intre Gadafi si Ceausescu, ca sa nu fie inregistrati in banci...erau pe armament. Ce dracu, suntem luati de prosti ? Ceausescu a facut la greu transfer de armament URSS - Libia, prin intermediul milioanelor de tone de carne de porc Comtim , prin gara de la Halmeu.) In absolut toate anchetele din lumea asta, intre procuror si suspect exista un soi de " negociere " ca cel din urma sa dea din gusha ...la schimb cu diminuarea pedepsei. Asa se prind caracatitele peste tot, nimic nou. Deci, sictir cu filmele alora, pentru care, cei implicati, vor plati cu varf si indesat.
( In rest, mai usor cu morala lumii asteia ... cata vreme programul NASA a debutat cu specialistii nazisti in rachete, capturati de americani - la intrecere cu rusii.)
Vicentio B. 2018-02-23
@sean. AICI este vorba despre SEFA DNA, care este PROCUROARE !
Dvs., in opiniile etalate, va referiti la evenimente aflate in perimetrul Instantelor, recte JUDECATORI / JUDECATOARE, care HOTARESC / DECIZIONEAZA

existenta / inexistenta si inacdrarea juridica a faptelor,
admiterea, aprecierea probelor,
evaluarea gradului de vinovatie individuala,
a eventualilor complici,
eventuala condamnare, durata, mod,
etc., etc.

CA ATARE, NU amestecati lucrurile, faptele ! NU cred ca sunteti unul dintre cei care au cazut in PLASA lui TT, prins
- cu acordul lui - in navodul dependentei ANTI - Morala fata de calvarul national, indus / dictat de tandemului delictual Dragnea & Tariceanu.Jean-Paul 2018-02-23
Felicitari, d-na Pora!
Urmarind aseara poliloghia lui TT aveam impresia ca il ascult pe Pristanda numarand steagurile. Spun asta fiindca "distinsul" profesor nuliversitar a reluat pana la satietate, decizia 68 a CCR, prin care fostul pesedist(oficial) V Dorneanu i-a dat peste degete sefei DNA fiindca si-a permis sa ancheteze imprejurarile obscure in care hotii lui Iordache au incropit celebra OUG 13, ce lovea in partidul sau iubit. Este o adevarata blasfemie sa desemnezi drept membru si apoi sef ;
la CCR un pesedist de frunte, fost sef al camerei deputatilor. Cum sa poata fi Dorneanu obiectiv maine, daca azi era inca un meembru devotat,cu cotizatia psd la zi? Toata prestatia lui Dorneanu ca sef al CCR sta sub semnul indoielii si nu ma refer doar la modul penibil in care a taraganat vreme de 4 luni rezolvarea petitiei "avocatului" poporului privind abrogarea celebrului articol din legea 90/2001, prin care dragnea era blocat in tentativa lui de a deveni premier. Acesta a fost primul semnal clar ca Dorneanu continua sa fie pesedist. Restul evenimentelor au confirmat pe deplin aceasta opinie. Dorneanu a refuzat ostentativ sa fie dezbatuta in CCR celebra ordonanta 13. Au mai fost apoi alte cazuri, la fel de simptomatice...
psd a subjugat CCR dar asta nu ii e de ajuns: vrea sa subjuge toata justitia incepand cu ICCJ, procurorul general al Romaniei, DNA, DIICOT, CSM.. exact cum in comunism, toata justitia se prosterna la picioarele pcr-ului...
Ce naste din pisica, soareci mananca, spune un proverb. psd este urmasul in linie dreapta a pcr, deci naravul se transmite din generatie in generatieTT n-a facut aseara decat sa confirme ca fostul procuror comunist nu si-a uitat stapanul si ca a inteles ce i se cere. Dupa martea neagra, a urmat o joie neagra.......
Belmondo 2018-02-24
Tudorică ăsta o fi el mai cu voce subțire, mai cu negi, mai cu chelie, mai cu acșient moldovinesc, mai comunist, mai procuror, dar îmi pare că tot ce a zis a fost adevărat. Dacă dumneata numești ce a zis Tudorică poliloghie,hai să vedem ce zice Iohannis înafară de faptul că nu-i place și nu-i de acord. Chiar, dumneata ai impresia că Portocală n-a implantat probe, că madam Kovesi nu umblă cu dublă măsură, că DNA e doar o instituție sau stat în stat, că nu s-a umblat cu dublă măsură în dosarul microsoft, dacă un procuror stahanovist de la DNA dă vreodată socoteală dacă greșește )și - slavă-Domnului - au paradit pe mulți la comandă, etc.?
Total 36 comments.
Recomandari
8754
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22