Andronescu și Bănicioiu și-au retras candidaturile. Ei spun de congresul PSD că e un simulacru

Dora Vulcan | 10.03.2018

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu și fostul ministru Nicolae Bănicioiu și-au retras sâmbătă candidaturile pentru funcția de președinte executiv al PSD reclamând ”simulacrul” de congres. Ei au părăsit amândoi Sala Palatului fără măcar să voteze. Bănicioiu spune că, de fapt, nu i s-a permis accesul la vot, transmit Digi 24, Realitatea TV și Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 Nicolae Bănicioiu a declarat că este un simulacru congresul PSD, că se votează de la ora 13.30 şi că probabil această organizare s-a decis după victoria de ieri în CExN a celor cărora nu li se aprobaseră candidaturile. Ecaterina Andronescu a anunţat că au decis să se retragă din competiţie.

 

 

„Am hotărât să plecăm, pentru că modul în care au fost gândite procedurile şi faptul că sunt pe poziţia 20 şi voturile deja s-au dat, ar fi absolut inutil. Am decis să ne retragem, viaţa merge înainte”, le-a declarat Andronescu jurnaliştilor, citată de Digi 24. 

 

Bănicioiu a spus că votul a început la ora 13.30 şi deja au apărut primele buletine votate, iar în sală mai sunt mai puţin de o treime din delegaţi.

 

„Acest congres a fost făcut în primul rând pentru a reechilibra balanţa de gen în PSD. Tocmai asta am vrut să fac, am vrut să cedez candidatura doamnei Andronescu. Şi Liviu Dragnea ar trebui să-i cedeze funcţia de preşedinte doamnei Dăncilă”, a mai spus Bănicioiu. lui dragnea

 

Ecaterina Andronescu a spus că s-a înscris pentru această candidatură, deşi prin sprijinul pe care preşedintele partidului i l-a dat Vioricăi Dăncilă era clar că şansele sale sunt minime, dar s-a înscris pentru ideea de competiţie.

 

„Probabil că decizia de a crea acest simulacru s-a luat după victoria de ieri din CEx. Acum, când s-a terminat congresul, cică ne anunţăm candidaturile pe scenă. E comic”, a completat Bănicioiu.

 

 

 

LIVE TEXT (ziare.comAdevărulhotnews.ro)

 

 

 

UPDATE - Accesul la protest este oprit de dubele jandarmeriei care au făcut un veritabil ”tren” care împiedică accesul oricul vrea să vină în zona protestelor. Prezența trupelor de jandarmi este uriașă, numărul lor fiind exponențial mai mare decât al protestatarilor.

 

 

 

În acest timp, ministrul de Interne Carmen Dan și primarul Gabriela Firea, responsabile pentru măsurile excesive împotriva protestatarilor, o încadrează protector pe iubita de 25 de ani a liderului Liviu Dragnea. Tânăra parteneră a liderului PSD a părut foarte fericită și a aplaudat extaziată la fiecare frază a liderului iubit. Până când Liviu Dragnea a cerut sălii să nu mai fie aplaudat la fiecare frază. 

 

foto stiripesurse

 

UPDATE - Ecaterina Andronescu si Nicolae Banicioiu s-au retras amandoi din cursa impotriva Vioricai Dancila, pentru pozitia de presedinte executiv, transmite Hotnews  

 

 "Am decis sa ne retragem, viata merge inainte" a declarat Andronescu jurnalistilor, in timp ce Banicioiu a precizat ca, de fapt, votul a inceput de la ora 1 si nu mai are rost sa tina un discurs la ceasta ora.

 

UPDATE -  Ia cuvantul Marian Oprisan, lider PSD Vrancea, care va deveni vicepresedinte pe zona Sud-Est:

 

"O sa vorbesc atat de tare incat se va cutremura aceata sala! Cei care fura de comunitate trebuie sa mearga la inchisoare, dar cei care comit abuzuri trebuie in egala masura sa mearga la puscarie."

 

UPDATE -  Ia cuvantul si Mihai Fifor, ministrul Apararii, care va deveni in urma Congresului de astazi vicepresedinte pentru regiunea Vest.

 

UDPATE - Gabriela Firea, care candideaza pentru un nou mandat de vicepresedinte pe regiunea Bucuresti-Ilfov, este invitata sa vorbeasca, insa in timp ce aceasta urca pe scena si isi incepe discursul sala se goleste vazand cu ochii. Delegatii se grabesc sa voteze si sa plece acasa. "Stiu ca va grabiti la familiile dumneavoastra, voi avea un discurs succint" a reactionat Firea, insa in sala au ramas putini oameni, majoritatea in primele randuri, si continua sa plece. Liderii partidului, intre care si Dragnea, se afla in continuare in sala, in primul rand, scrie Hotnews.ro. 

 

"Noi, PSD, daca nu suntem foarte atenti si daca ne dezechibliram din cauza mesajelor toxice pe care le primim este posibil sa pierdem ca echipa. Dar noi nu vom pierde, nici ca echipa si nici individual, pentru ca stim intotdeauna sa separam bobul de neghina, binele de rau, si am stiut sa punem mai presus de orice orgoliu personal familia PSD".

 

UPDATE - Claudiu Manda prezinta lista de candidaturi (mai jos in articol vezi in intregime lista). Sunt 172 cabine de vot, anunta Manda. Cabinele se deschid la ora 16.00.

 

Sala s-a reumplut, Liviu Dragnea a revenit in sala. O parte dintre delegati se grabesc sa voteze, unii isi lasa voturile la colegi. Ei sunt insa indreptati inapoi in sala, pentru ca votul, oficial, nu a inceput inca. PSD nu mai transmite live pe contul de Fb. 

 

UPDATE - Nicolae Banicioiu si Ecaterina Andronescu fac declaratii jurnalistilor si spun ca sunt nemultumiti de faptul ca nu au putut luat cuvantul pana acum in fata delegatilor. Mai mult, Banicioiu precizeaza ca nu au primit un desfasurator al zilei si nici nu au putut vorbi nici cu secretarul general. Ei refuza sa isi anunte strategia - care dintre ei se retrage in fata celuilalt - pentru ca vor sa faca acest lucru pe scena. Pe de alta parte, este posibil ca sala sa fie aproape goala dupa pauza, chiar inainte de vot, pentru ca o parte dintre delegati vor fi plecat, sau stau pe hol sau afara, apoi vor iesi sa voteze.

 

In acest moment sala este partial goala, delegatii sunt pe holuri, socializeaza sau se fotografiaza.

 

UPDATE -  Dragnea anunta pauza. Urmeaza sa inceapa procesul de votare, insa este posibil ca inainte sa inceapa votul sa se adreseze Congresului si unii dintre candidati. Ecaterina Andronescu spunea ieri ca doreste sa ia cuvantul. Conform unui desfasurator consultat de jurnalisti, inainte de vot sunt programate luari de cuvant din partea celor care vor.

 

UPDATE - Intre timp, protestele continua in fata Salii Palatului, pe trotuarul de vizavi. Acestea s-au schimbat fata de cele de dimineata, fiind partial confiscate de Malin Bot, dar si de realizatorul Realitatea TV Rares Bogdan. Postul Realitatea TV nu a primit acceptul PSD pentru a-și instala un studio de transmisiuni din Sala Palatului, așa că transmite de afară.. Acestia au portavoci si se aud peste discursul lui Dancila. Sustinatorii PSD din fata salii nu mai urmaresc pe ecran ce se intampla in sala, ci sunt, in mare parte, intorsi catre protestatari, transmite Hotnews.ro. 

 

 

UPDATE  - Ia cuvantul Viorica Dancila:

 

"Unde vom fi peste 3 ani, unde vom fi peste 10 ani? Acestea sunt intrebarile." 

Dancila prezinta, pe rand, 100 de masuri pentru Romania.

 

UPDATE - Discurs Dragnea

 

 

 

 

 "Am tot auzit  - "domnule, dar de ce sa facem Congres"? Din cate stiu eu, este un moment dorit, cum sa nu iti doresti sa faci un congres. Au spsu domnule o sa facem pentru o reglare de conturi. Va dau cel putin 8 motive.

 

Sergei Stanishev este cel mai bun prieten al nostru din Europa. Multumim, Sergei!

 

Motivele pentru organizarea acestui Congres. Raspunsul nu este simplu.

 

Primul - ne aflam la finalul primului an de guvernare si se impune un bilant.

 

Al doiea motiv- avem un nou guvern si este important sa gasim calea prin care vom indeplini pana in 2020 prog de guvernare.

 

Al treilea motiv - cu totii vedem ca discutia din spatiul public a devenit extrem de violenta. Aceast situatie este consecinta unei lupte intre fortele democratice care au castigat si vor sa exercite in mod legitim puterea si oameni si institutii care se substituie democratiei. Este o atmosfera dominata de ura, suspiciune si conflict.

 

In cazul legilor justitiei, acest conflict se duce intre noi care vrme sa aducem legislativa in sec 21 si adversarii nostri care vor sa continue abuzuri. Astazi trebuie sa ne convingem daca vrem sa continuam acest proces. Eu vreau fara ezitare.

 

Al patrulea: vreau sa stabilim clar actiuni pentrua reuni Romania, pentru a decide prioritatile acestei tari.

 

Al cincilea: pentru a avea in conducerea partdiului o reprezentare echitabila a tuturor regiunilor si o partitate intre femei si barbati.

 

De saptamana viitoare vreau sa infiintez organizatia barbatilor din PSD.

 

Al saselea motiv - pentru a spune apasat ideile in care credem si cum vedem noi Romania.

 

Al saptelea - pentru a ne icnarca cu incredere si curaj unul de la altul.

 

Al optulea  - pentru a spune ce inseamna pentru noi centenarul marii uniri.

 

O sa vedeti astazi 100 de obiective din Romania.

 

Inainte de 1918, clasa politica din Romania au stiut sa treaca peste dezbinare, ura si conflict. Acum 100 de ani au inteles ca o tara nu are dreptul sa rateze un moment de gratie. Astazi ne aflam intr-un blocaj. Sa redam romanilor pofta de istorie.

 

Haideti sa incepem sa spunem niste adevaruri. Romania este un stat suveran, in schimb atunci cand oameni politici., sefi de institutii, voci cunoscute ale societatii isi saboteaza cu buna stiinta tara, cu declaratii antiromanesti, pierdem indepdenta, demnitate, respect si nu castigam nimic in schimb. Defaimarea propriei tari prin minciuna este o fapta foarte grava.

 

Atacul asupra propriei ţări este o insultă la adresa tuturor românilor şi trebuie să înceteze. Suveranitatea României este mai preţioasă decât orice luptă pentru putere, decât orice mic interes local şi de aceea este nevoie să o protejăm, şi o vom proteja prin legi explicite, dezbătute şi votate în Parlament.

 

Cu respect faţă de statele occidentale, care au contribuit şi contribuie la modernizarea noastră, afirm că desenul suveranităţii noastre naţionale trebuie făcut în România şi nu în afara ţării. Noi, ca naţie, vom fi respectaţi dacă nu vom confunda bunele relaţii cu servilismul, şi nu vreau sa facem asta

 

(...)

 

Demografia - Romania are nevoie de copii, de mame si de tati.

Mecanismele de control ale institutiilor de forta trebui revizuite. Am aflat cu totii sa statul paralel a infiltrat nu numai clasa politica, dar si media, societatea civila. Trebuie sa intelegem ca dezbaterea pe legile justitiei a ajuns la acest nivel de adversitate pentru ca in spate stau beneficiarii sistemului ilegal de putere.

 

Aceasta dezbatere va fi dusa pana la capat, pana la aprobare! Este un pas de modernizare a societatii si vom merge inainte.

 

In paralel PSD va demara procsel de reasezare constitutionala a institutiilor. Legile de functionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate dupa standardele de modernitate ale omoloagelor europene.

 

Trebuie sa ne opunem ca cetatenii acestei tari sa nu mai fie  arestati fara motiv! Rule of law asta inseamna - domnia legii! Sa nu mai fim luati in ras de un alt Portocala!

 

Nu mai vreau ca niciunul dintre ei sa foloseasca aceste obiective intr-un plan personal, trebuie duse la capat nu folosite pentru a isi creste imaginea personala, mai ales cate unii care nici macar nu vin sa le voteze.

 

Noi am realizat, si nu altcineva, obiectivul de 2% pentru Aparare. Nu vrem ca acest 2% sa plece din tara, vrem ca cea mai mare parte a echipamentelor militare sa se produca in Romania.

 

Relatiile externe. Vom intari parteneriatul strategic cu SUA si pe componenta economica. Regiunea noastra are un potential despre care s-a vorbit prea putin. Am avut discutii in ultimele luni si vreau sa contstruim un sistem de cooperare cu Bulgaria,Serbia, Ungaria si Moldova.

 

Vreau să folosim cu inteligenţă deschiderea din ce în ce mai mare pe care statul Israel o are faţă de România şi în acest context îl rog pe ministrul de Externe ca foarte rapid, foarte rapid să transmită primului ministru şi preşedintelui României propunerea pentru ambasador în Israel din partea României. Este inadmisibil să stăm mai mult de un an de zile fără ambasador în această ţară foarte importantă.

 

Haideti sa recuperam tot ceea ce ne-au luat altii, taote pietele pe care le-am pierdut! Solicit ministrului de externe si economiei o analiza, as vrea sa vedem si noi ce avantaje a avut aceasta tara de pe urma acestor oameni (diplomati, atasati comerciali - n.r.).

Femeile lucreaza la fel de bine ca barbatii, uneori chair mai bine.

 

(Dragnea le spune delegatilor din sala sa nu mai aplaude in timp ce vorbeste - "haideti sa aplaudam la sfarsit o data si bine")

 

Vorbeste despre un nou proiect pentru salariati: Acest proiect prevede zile libere pentru parintii care isi duc copiii la controale medicale.

 

Mircea Geoana nu a fost lasat sa devina presedinte si nu a putut sa il puna in aplicare. Este un program care cuprinde si legifereaza ce trebuie sa faca statul roman pentru cetatenii din aceasta tara de cand se naste si pana la finalul vietii.

 

Vreau sa va indemn pe toti sa lucrati pentru acest proiect pe care il lansam saptamana viitoare in dezbatere. 

 

Se vorbeste depsre proiectul de tara cu dezamagire si repros. Nu avem un proiect de tara, spun toti. Nu avem un scop, un ideal. Eu spun ca nu cautam bine. Proiectul de tara este ca adevarul il gasestei acolo unde nu te gandesti sa il cauti si poate umbli cu el pe nas precum bunicul cu ochelarii pana ajunge in fata oglinzii.

 

Romania pare ca a uitat de reprezeinta si ce poate. Ceea ce ne lipseste este abordarea frontala, curajul de a ne privi in fata si a spune "Asa nu mai merge". Indrazneala de a spune ca ne miscam prea incet. Proiect de tara inseamna energie si vointa si este nevoie de o planificare riguroasa, pe termen lung. Acest program trebuie aplicat fara intreruperi.

 

Domenii prin care se poate dezvolta Romania: Infrastructura, agricultura, regie si resurse naturale, educatie, sanatate si IT.

 

Suntem o tara cu decalaje mult prea mare fata de occident. Romania are nevoie rapid de o infuzie uriasa de capital. Asta tre sa facem, doamna prim-ministru, daca vreti sa avem o sansa se avem autostrazi in timpul vietii noastre.

 

Eu va propun sa ducem la capat discutiile deja incepute si anume sa legam Bucurestiul cu autostrazi si linie rapida de Sofia si Belgrad. Trebuie doar curaj!

 

Agricultura - trebuie sa regandim legislatia privind vanzarea de terenuri agricole, sa revina in proprietatea agricultorilor romani.

 

Trebue sa recuperam trei decenii in care reforma Educatiei nu a reusit. NU am stiut sa ducem la capat un model unitar. Unii au preferat sa blocheze, sa schimbe de fiecare data cand s-a schimbat guvernrea. Educatia are nevoie de mult mai multi bani.

 

(...)

 

Vom pune in dezbatere acest program cu grupuri de expertiza. Acest program de dezvoltare strategica a deveni proiect de lege, va fi adoptat in parlament ca sa poata fi aplicat.

 

Vreau sa ne punem ca obiectiv ca in 2023-2024 sa trecem la moneda euro. Pentru toate aceste planuri nu este suficient sa ne bazam doar pe noi. Avem nevoie de Romania reunita.

 

Dragii mei, constatam cu totii ca in anul centenarului societatea romaneasca este intr-un punct critic. Intoleranta a atins cote inimaginabile. Calomnia, injuraturile au devenit mijloace folosite in fiecare zi. Vedem bine ca un discurs al urii a invadat televiziunile, mediul online si chiar tribuna parlamentului.

 

Se pare ca un minim consens social si politic devine imposibil. Trebuie sa vedem asta, ca i anul centenarului societatea este divizata. Ca cel mai important partid din Romania, nu vreau sa acceptam aceasta stare de fapt. Nu vreau sa privim resemnati cum Romania se goleste de oameni.

 

Cred ca e datoria noastra ca utlima data sa lansam un apel la reconciliere, sa chemam alaturi toate fortele politice, toate energiile societatii. Suntem datori fata de istori, de generatiile care vor veni dupa noi.

 

Daca apelul nu va avea ecou, atunci sigur ca aavea ecou in randul nostru, al intelectualilor progresisti. A regandi Romania viitorului secol poate fi cel mai frumos mod de celebrare a Centenarului.

 

Cinci conventii nationale la care vor fi invitati presedintia, Banca Nationala, patronatele, societatea civila.

 

Prima dintre ele - conventia nationala pentru adoptarea monedei euro pana in 2024. Este un proiect de solidaritate nationala, este urmatorul pas natural pe care trebuie sa il facem. Vreau ca la 1 decembrie sa putem propune un calendar pentru adoptatea monedei euro.

 

Dragnea supune la vot aceasta conventie - Unanimitate.

 

A doua conventie nationala - pentru presedintia Consiliului UE. Este o oportunitate majora. Trebuie sa lasam deoparte rafuielile politice. (si aceasta a fost adoptata)

 

A treia conventie, pentru Cultura - asigurarea unui fond de un mld de euro pe urmatorii sapte ani pentru proiectele majore din domeniul culturii. Este important sa incepem niste obiective majore, strategice si care sa nu mai fie intrerupte sau abandonate de guvernele care vor veni dupa noi. Constructia de teatre, opere, sali de spectacol.

 

A patra, pentru egalitate de gen - Romania paritara. Egalitatea de sanse este un drept fundamental. S-au facut progrese mici, din cauza unor bariere de mentalitate. Un pas important va fi facut astazi. Sa nu creada cineva ca facem un cadou femeilor.

 

A cincea conventie national - Romania 2040 si se refera la ce v-am prezentat mai devreme, la politicile de dezvoltare strategica pentru urmatoarele doua decenii, program care va fi lansat in dezbatere publica in urmatoarele luni.

 

Stimati colegi, v-am spus mereu ca indiferent cate atacuri si piedici vor fi puse in fata mea, nu voi renutna la ceea ce am stabilit impreuna. Nu voi renunta la nimic din ceea ce am prezentat in campania electorala, pentru ca atunci am primit increderea a milioane de romani. Pentru ca isi doresc sa se intample ceea ce le-am prezentat noi. Indiferent de riscuri, indiferent de lovituri, cele mai dureroase sunt cele din interior. Eu vreau sa merg in continuare fara ezitare, pentru a incheia cu abuzurile si a ne recupera democratia.

 

Vreti sa continuam? Aveti curaj? Vreti sa mergem impreuna? Suntem intre noi - vreti sa mai fiu in continaure presedintele vostru?

 

Sala striga 'da' si aplauda, in timp ce de afara se aud huiduilelile protestatarilor si "DNA, sa vina sa va ia!"

 

Dragnea ii invita langa el pe scena pe Viorica Dancila  - "o doamna respectata la Bruxelles, care intelege ca mai mult decat orice este important sa fim respectati".

 

 

UPDATE - "Sunt covins ca suntem pe un drum bun, drumul constructiei viitorului nostru comun. Succesul tarii este si succesul comunitatii maghiare, esecul Romaniei va fi si eseul nostru. Noi vrem sa avem succes", a transmis Kelemen Hunor.

 

UPDATE - De pe holurile Salii Palatului se aude cum afara protestatarii scandeaza lozinci anti-PSD.

 

UPDATE - Conform unor surse Ziare.com, in tabara Baniciou-Andronescu se discuta despre retragerea unuia dintre candidații înscriși în cursa pentru funcția de președinte executiv împotriva Vioricăi Dăncilă, pentru ca unul dintre ei să aibă mai multe șanse împotriva lui Dăncilă, protejata lui Dragnea. Se pare ca Banicioiu ar avea mai multe sanse si ca ar urma sa se retraga Andronescu. Digi 24 spune exact invers, drept e că se vorbește de unirea forțelor pentru o singură candidatură care să i se opună lui Dăncilă. 

 

UPDATE - Calin Popescu Tariceanu sustine un discurs. "Este o onoare sa am posibilitatea sa ma adresez in cadrul congresului. Va invit sa va amintiti un moment care nu a trecut de foarte multa vreme: decembrie 2016. Vreau sa va aduc aminte de tot circul facut de Iohannis la numirea premierului PSD-ALDE. Vreau sa va aduc aminte de dosarele care au fost scoase rapid de unii procurori marioneta. Stiam de atunci ca pentru coalitie nu vor urma zile simple si din ce am vazut iata ca aceasta impresie s-a confirmat, din pacate. Eram si atunci si suntem si acum intr-o lupta foarte complicata impotriva statului paralelel.  Aceasta nu e o cursa de sprint, ci un maraton. Am facut o foarte buna echipa cu Dragnea. Aceasta echipa functioneaza foarte bine. Atat la PSD, cat si la ALDE exista o buna colaborare si la nivelul parlamentarilor, si la nivelul administratiei locale. Trebuie sa continuam impreuna", a spus liderul ALDE. Calin Popescu Tariceanu a adus in discutie cresterea economica a Romaniei. "Multi cred ca este doar un element de statistica, pentru noi este baza cresterii bunastarii cetatenilor. Aceasta crestere este consecinta directa a politicilor fiscale promovate de Guvern. Nu a venit din senin", a adaugat el. "Faptul ca statul paralel sau sistemul paralel, cum il numesc unii, este in panica este dovedit de sondajele lansate in ultimele zile pe piata. Ma bucur ca Liviu (Liviu Dragnea - n.red.) a glumit spunand ca probabil se vor dea scoruri negative sub zero la unele partide. Am mai vazut lucrurile astea si in 2016, cand guvernul Ciolos avea in sondaje 110%. nu va lasati timorati de astfel de stiri false. Suntem mai puternici decat statul paralel", a mai spus Tariceanu.

 

UPDATE  - Cand Dragnea, Firea si Dancila au intrat in sala s-a cantat "Oda Bucuriei", varianta mixata.   Presedintele PSD a dat mana si cu Catalin Radulescu, cel care in ultimele zile a fost foarte deranjat de faptul ca regulile nu-i permit sa candideze la congres.  

 

UPDATE- La reuniune este prezent Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni, conform Agerpres. "Ati avut o crestere economica record in UE. Stiu ca salariul minim a fost crescut, ca salariile pentru profesori, medici au crescut si ca e un bun prim pas, dar stiu si ca oamenii vor sa traiasca mai bine ca Romania. ca si Bulgaria. este una dintre cele mai sarace tari din Europa", a declarat Serghei Stanisev. Acesta a laudat-o si pe Corina Cretu.

 

UPDATE - Primul care vorbeste in fata social democratilor este Marian Neacsu.

 

UPDATE - Mihai Tudose a anuntat ca il sprijina pe Nicolae Banicioiu pentru functia de presedinte executiv. Cei doi si Ecaterina Andronescu au vorbit separat cateva minute. congres PSD Tudose

 

UPDATE - Robert Negoita, primarul Sectorului 3, nu crede ca doua sau trei persoane pot sa imprime atata tensiune. "Nu e in regula, suntem intre colegi, trebuie sa ne purtam cel putin colegial, daca nu prieteneste. Toti cei care au ceva de spus sa spuna", a spus Negoita la Antena3. Intrebat despre posibila fraudare a votului, edilul a replicat: "Nu stiu ce sa va spun, nu ma ocup de organizare, nu as vrea sa intru pe subiectul asta, nu ma pricep".

 

UPDATE - Actualul presedinte executiv, Niculae Badalau, a anuntat ca va vota cu Viorica Dancila (preferata lui Liviu Dragnea) pentru a-i lua locul, devenind astfel numarul 2 in partid.

 

UPDATE - "Rebelii" Catalin Radulescu si Codrin Stefanescu au facut un tur de forta si au vorbit cu zeci de delegati inainte de inceperea congresului. Nicolae Banicioiu sta in sala, in primul rand, alaturi de Ecaterina Andronescu, desi amandoi candideaza la functia de presedinte executiv. Au vorbit impreuna vreo cinci minute pana li s-a alaturat si Niculae Badalau (actualul presedinte executiv).

 

UPDATE - La Congresul PSD sunt prezenti si Kelemen Hunor, liderul UDMR, dar si Calin Popescu Tariceanu, seful ALDE, transmit corespondentii Ziare.com.

 

UPDATE  - Gabriela Firea sustine ca disputele din partid nu ajuta pe nimeni: "Vom deconta impreuna si atunci nu vom putea repara un rau facut azi". Primarul Capitalei nu crede ca PSD a scazut in sondaje, desi evident ca exista si nemultumiti, insa Firea spune ca face mult teren si nu are incredere in cifrele anuntate. Firea si-a exprimat inca o data sprijinul pentru Viorica Dancila, premierul candideaza pentru pozitia a doua in partid, cea de presedinte executiv. Primarul Capitalei nu intelege de ce protesteaza manifesantii #Rezist in fata Salii Palatului, dar spune ca e o tara libera si fiecare poate protesta daca vrea.

 

 

 Protestatarii scandeaza: "Ceausescu n-a murit, este Dragnea travestit!" Cateva sute de membri PSD care nu au avut loc în Sala Palatului stau în grupuri și se uită la ecranul uriaș de pe care se transmit imagini din interior, cele mai multe cu fiul iubit.  

 

foto ziare.com

 

Numarul protestatarilor a crescut la aproximativ 60-70 de persoane. Jandarmeria a facut un cordon in fata lor. "Incepe congresul lui Ali Baba si cei 40 de hoti!", "Justitie, nu coruptie!", "Codrine, fa ceva, scapa-ne de el!", "Intrati toti in Sala Palatulu sa va ridice DNA mai repede!", "PSD, ciuma rosie!", "Dragnea nu uita, te-asteapta Brazilia!", "Nu scapati!", sunt mesajele scandate, potrivit corespondentului Ziare.com.

 

Antena 3 transmite ca o masina a Jandarmeriei e pregatita sa intervina cu tunuri de apa.

 

UPDATE -  In fata protestatarilor s-a format un cordon lung de jandarmi.

 

 

 

Protestatarii de la Sala Palatului au transmis mai multe mesaje "Daca alegeti mafia, pierde Romania", "Diaspora va vede!", "Mafiotilor!" si "Nu vrem sa fim condusi de hoti", transmite corespondentul Ziare.com.

 

 

 

foto Adevărul

 

 

UPDATE  - Premierul Viorica Dancila a ajuns și spune că are emotii in legatura cu candidatura la functia de presedinte executiv:  "Am emotii ca toti ceilalti. Nu am de unde sa stiu daca se retrage cineva. Cei care vor decide sunt colegii din teritoriu", a spus Dancila la intrarea in Sala Palatului. "Nu pot sa gandesc in viitor, despre ceea ce voi face", a replicat Dancila, cand a fost intrebata despre sefia Organizatiei de Femei.

 

 

 

Intervenție în forță a jandarmeriei la Congresul PSD:trei protestatari au fost ridicați cu duba

 

Aproximativ 20 de persoane protesteaza in fata Salii Palatului. Ei striga catre membrii PSD care asteapta sa intre la congres: "V-au adus aici ca o turma de oi!", "Dragnea se foloseste de voi", "Isi vor bate joc de voi, va vor arunca la gunoi!", "Comunistilor!", "Hotilor!" sau "Din respect pentru copiii vostri plecati de acolo!", transmite corespondentul Ziare.com. Protestatarii din fata Salii Palatului au adus eugenii si galeti cu pomeni electorale

 

Trei protestatari au fost ridicați de jandarmi înainte de începerea congresului PSD organizat duminică la Sala Palatului. Este vorba despre Angi Serban, Alexandru Socol si Florin Badita. Protestatarii se aflau peste drum de Sala Palatului, despărțiți de un gard montat de jandarmi de cei veniți la congres și deranjau prin lozincile strigate prin portavoce.

 

Jandarmeria a transmis ulterior  un punct de vedere referitor la incidentul de la protestul de la Sala Palatului.

 

"Pentru a clarifica anumite aspecte privind prezenta Jandarmeriei si masurile de ordine din zona Salii Palatului, va informez ca in baza Protocolului privind organizarea si desfasurarea adunarii publice din data de 10 martie nr. 865/6/07.03.2018 aprobat de PMB, Jandarmeria are obligatia, conform legii, sa asigure masurile de ordine si siguranta publica. In legatura cu incidentul de la sala palatului va informam ca 3 persoane au fost conduse la sectia de politie pentru tulburarea ordinii si linistii publice pentru luarea masurilor legale, revenim cu detalii", precizeaza Jandarmeria.

 

 

 

Protest mut la congresul PSD cu ”pachet de închisoare” pentru penali și alimente de bază scumpite

 

Comunitatea Corupția Ucide organizează duminică un protest la Sala Palatului, înainte de Congresul PSD, care va începe cu un flashmob - când vor fi priviți ”în ochi”, pe tiparul mut al protestuluior ”Vă vedem”, cei care și-au înșelat votanții cu promisiuni neîndeplinite, afișate pe pancartele protestatarilor. Protestul va continua cu un protest cu alimentele de bază, scumpite de guvernarea PSD-ALDE și care nu vor fi aruncate, ci oferite unor oameni nevoiași, și cu ”pachetul de închisoare”, destinat penalilor PSD. 

 

 

 

 

Postarea integrală a celor de la Corupție ucide:

 

Flashmob - Congresul Extraordinar al Corupților din România : Partidul Simulăm Democrația

 

În data de 10 Martie, vom avea ocazia să-i privim în ochi pe cei care ne-au mințit de aproape 3 decenii și care mai bine de un an de zile încearcă să salveze membrii partidului de închisoare, decapitând Justiția.

 

Congresului Extraordinar - PSD va avea loc la Sala Palatului, în data de 10 martie, la ora 11.

 

 

2. Dupa flashmob-ul #VăVedem - până când se va termina congresul îi vom fluiera, huidui și vom aduce la noi găleți pline cu alimente de baza, care urmează să treaca printr-o nouă scumpire ( lapte, ouă, ulei, faina, malai, roșii, pâine, carne, etc.) .

 

*Toate produsele vor fi donate unor nevoiași

 

Astfel le vom atrage atenția că nivelul de trai din Romania este din ce in ce mai scăzut, că sunt incompetenți și că tot noi, cetățenii de rând, ne-am săturat să fim furați și că suntem sătui să ne risipească banii. Salariile nu au fost mărite după modificările codului fiscal. Corupția și inflația din Romania au ajuns la cote istorice, la fel și cursul valutar ( valoarea unui euro se apropie de 4.7 lei )

 

Sunt anunțate creșteri semnificative în perioada imediat următoare la alimentele de bază. Creșteri care se datorează scumpirii carburanților, a instabilității economice, a incompetenței și eșecurilor guvernamentale ale PSD. ( Probabil că suntem singura țară din lume care a schimbat trei guverne în decursul unui an )

 

De aceasta data am făcut o excepție și am citat ca sursa una din televiziunile penalilor : https://m.antena3.ro/…/primavara-scumpirilor-a-venit-mai-de…

 

Pentru că vom fi aproape de partidul din care fac parte cei mai mulți condamnați din Romania - ( Lista completa a demnitarilor certați cu legea :https://www.onceinromania.ro/theromanianconnection/ ) ne-am gândit să le facem "pachetul" pentru închisoare.

 

Vino la tine cu produse care vor fi de ajutor la închisoare ( hârtie igienică, pasta și periuță de dinți, săpun, prosop etc.) .

 

Bonus pentru Dragnea - OLAF de plus că să-i reamintim de anchetă pe care Oficiul European de Lupta Antifraudă a inceput-o ( detalii https://m.digi24.ro/…/al-treilea-dosar-pe-numele-lui-dragne… ) și un morcov pentru emoțiile prin care trece.

 

Bonus pentru Tudorel Toader - ne-am gândit să-i aducem o cutie de rahat pentru tot ce a spus despre Laura Codruța Kovesi și pentru încercările de ai scapă pe infractori de închisoare.

 

Bonus pentru Tăriceanu - o suzetă pentru toate minciunile spuse în spațiul public ( decât să vorbească mai bine o suge, oricum scoate numai bazaconii pe gură. )

 

**PERSOANELE care VOR ARUNCA cu obiecte sau alimente (oua,hârtie igienică, rosii, etc) RISCĂ să fie AMENDATE ( intre 100-500 lei - legea 61/1991 art.2 - pct 4 )

 

*** În baza articolului 3 din Leg. 60/1991 - avem dreptul de a protesta lângă o instituție publică. Sala Palatului este o instituție publică ( detalii proteste nedeclarate https://vladcelgroaznic.wordpress.com/…/legalitatea-unui-p…/ )

 

P.S. NU SCĂPAȚI !!!

 

Va rugam sa ne ajutati cu distribuirea evenimentului ( share + invite ). Va multumim !

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22