Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cristian Preda, reclamat pentru defăimarea țării: A început prigoana, nu mă intimidează
Redactia - - - -
2018-03-14
Actualitate Interna
3

Europarlamentarul Cristian Preda este chemat să se apere față de acuzațiile de defăimare a țării. Așa-zisa defăimare sunt de fapt criticile pe care le adus guvernării PSD-ALDE în Parlamentul European.

 

Europarlamentarul a fost chemat să dea explicații în fața Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României. Printre „judecători” se numără Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, dr. Șerban Brădișteanu, Mircea Geonă, Costin Georgescu, iar președintele consiliului este fostul președinte al Academiei Române, Ionel Haiduc.

 

Cristian Preda a fost decorat cu Steaua României în grad de cavaler, în 2009, de fostul președinte Traian Băsescu.

 

Postarea lui Cristian Preda de miercuri dimineață:

 

„Prigoana a început.

 

Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu si Tudose, sunt chemat in fata Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunț care reia acuzațiile PSD-ALDE de defăimare a tarii.

 

Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Serban Bradisteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoana, fostul director SRI Costin Georgescu si generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul presedinte al Academiei, Ionel Haiduc", anunta pe Facebook Cristian Preda miercuri dimineata.

 

"Judecata" va avea loc pe 28 martie, la Cotroceni, adauga europarlamentarul, care spune ca se va apara si nu il "intimideaza coalitia coruptilor".

 

„Dincolo de cazul meu, e in joc un principiu: Romania libera si europeana trebuie protejata. Sunt convins ca am de partea mea nu o formatiune politica, ci cetatenii onesti ai acestei tari. Pentru ei lupt. Vom invinge!".

 

Liviu Dragnea a spus de la tribuna Congresului PSD că vrea o nouă lege împotriva defăimării țării, după ce o variantă mai veche a fost blocată în urmă cu doi ani in Parlament. Luni seară, el a indicat-o explicit pe Monica Macovei, drept una dintre persoanele care aduc prejudicii imaginii României, deși europarlamentarul beneficiaza de imunitate.

 

 

 

TAGS : cristian preda liviu dragnea legea defaimarii parlamentul european
Comentarii
?????? 2018-03-15
Pe domnul Cristian Preda l-a mai "prigonit" și doamna Elena Udrea ?
emil 2018-03-14
Reglari de conturi intre gasca lui Basescu si gasca lui Iliescu.
ion ion 2018-03-14
Ce-si face omul cu gurita lui nu se numeste lucru manual ,ci o patima dusa in exces.In statul vertical demonstrat de mister Coldea se poate si asa .Stiai dinainte ca exista o sanctiune pentru derapaje ,cine primeste medalii ,ordine este obligat mai mult decat ceilalti sa respecte o conduita demna fara excese.Victimizarea nu va va ajuta la nimic.Demnitarii trebuie sa poarte demnitaea si sa fie model.Comportamentul radical nu este de nasul celor care sunt medaliati.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
8720
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22