Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Liviu Pop: Președinții de dreapta sunt vinovați pentru dezastrul din învățământ
Redactia - - - -
2018-03-18
Actualitate Interna
4

Rezultatele foarte slabe ale elevilor care termină cursurile gimnaziale la Evaluarea Națională sunt cauzate de „președinții de dreapta”, spune Liviu Pop, ministru al Educației în mai multe guverne PSD.

 

 

Un fost ministru al Educației, care ar fi trebuit să reformeze școala românească se arată surprins de rezultatele dezastruoase de la Evaluarea Națională.

 

La cea mai recentă Evaluare mai puțin de 50% din elevii clasei a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională au obţinut media generală peste 5, doar 33% reuşind să ia note peste 5 la matematică.

 

Culmea este că Liviu Pop dă vina pe „președinții de drepta” pentru rezultatele dezastruoase la Evaluarea Națională, într-o postare pe Facebook.

 

„Crunta realitate a școlii românești după 14 ani de președinți de drepta”, comentează Liviu Pop, rezultatele de la Evaluarea Națională.

 

Pop afirmă că „avem nevoie, urgent, de 3 elemente”: Standardizarea tuturor evaluărilor de la clasă și orientare școlară din învățământul primar; adaptarea programelor școlare la realitățile secolului XXI;  pregătirea profesorilor la noile programe școlare. Toate acestea, în contextul unei noi legi a educației”.

 

 

TAGS : educatie liviu pop invatamant evaluare nationala
Comentarii
Xerxes 2018-03-19
Si motivatia invatarii? Cand vad peste tot, ca poti ajuge in diferite functii, practicand doar un simplu sport...curlingul? Termini politehnica...si primul salariu (daca ai noroc) este mai mic sau cel mult egal..cu soferul nu stiu carui primar :)? Ministrii si secretari de stat ce au condus in viata lor doar masina?! Si noi vrem ca elevii sa acorde timp invatarii! Pentru ce?
Mircea Popescu 2018-03-18
AR TREBUI SA FI MULTUMIT TU SI PARTIDUL TAU. TIND SA AJUNGA L ANIVELUL VOSTRU. MAI AU MULT DAR SUNT PE CALEA CEA BUNA.
simion bulevard 2018-03-18
o nulitate pesedista. ce altceva poate sa gandeasca omul asta fost ministru al invatamantului un mare bou care nu stie nici macar sa vorbeasca corect romaneste? m-am varsat de ras cand zilele trecute insul asta cu gusa tremuranda raspundea zambarind la o curiozitate a unui reporter care-l intrba daca sri-ul la numit ministru????!!!!!! sri-ul? pe mocofanu asta????
Diana 2018-03-18
Da, e mai simplu sa dam cu totii vina pe ministri sau pe presedinti, decat sa recunoastem, ca parinti, ca habar n-avem ce e cu copiii nostri, ca nu le verificam niciodata progresele scolare si ca nici nu stim, de fapt, la ce foloseste scoala si cum sa le inducem copiilor respect pentru munca si pentru cunoastere.
Nu exista educatie fara efort. Zi de zi. Niciun program si niciun ministru n-o sa invete lectia in locul copilului.
Total 4 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2742
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22