Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFRăzbunarea corupției
2018-06-05
11
Ne-a făcut-o CCR! Atât aveam și noi pe lume, lupta anticorupție, cu ea ne lăudam și eram lăudați. Acum s-a dus și asta. Dragnea și Tăriceanu (apoi și Băsescu) s-au străduit timp de câțiva ani să demonstreze că la noi nici n-a fost luptă anticorupție (sâc! v-am păcălit!), ci doar o vânătoare de corupți nevinovați care, după ce au furat de s-au umflat, au fost umiliți și încătușați. Până și copiii le știu poezia: ei se jură că nu fură, dar i-am prins cu țara-n gură.

 Acum, că au pus mâna și pe justiție, probabil că o vor privatiza, după modelul consacrat. O să aflăm (pe surse) că ÎCCJ e (prin interpuși) a lui Dragnea, Tribunalul București e al lui Oprea, DNA e a lui Ghiță ș.a.m.d. CCR, majoritar pesedistă, știa ce are de făcut.

 

Cu scorul de 6 la 3, judecătorii CCR (dintre care unuia îi expirase valabilitatea de un an) au admis sesizarea lui Tudorel privind un conflict cu președintele în cazul nerevocării lui Kövesi. Stop. Ce conflict? Având prin lege dreptul de a refuza propunerea ministrului la numirea procurorilor șefi, președintele are, prin logică și simetrie, dreptul de a refuza și propunerea de revocare. Dar nu logica și nu legea au triumfat, ci forța. Condusă de politrucul cu robă Valer Dorneanu, care pe sub poale avea ca tot omul și două pistoale, CCR l-a somat pe Iohannis să emită decretul de revocare, transformându-l pe cel mai votat politician într-un subordonat al ministrului care „are rol central în revocare“. Nici președintele, nici CSM nu mai contează. Partidul dictează. Tudorel devine șef unic peste procurori și peste dosare, exact ca pe timpul lui Năstase. Oribil! Iordache nu și-a ascuns satisfacția: „Codruța, go home“. Iordache, shut up! Printre cei indignați de „ticăloșia“ CCR s-a aflat și Băsescu, care a luptat din greu pentru demolarea lui Kövesi. Ce blestem pe țara asta (vorba lui) ca ambii președinți de dreapta (Constantinescu, Băsescu) s-o ia razna după terminarea mandatelor. Veștile din țară au încurajat-o pe Udrea (refugiată juridic în Costa Rica) să spere într-o întoarcere victorioasă în țară:

„Destinul meu e să conduc România“. Hai, cucoană, lăsați modestia. Sunteți prea bună pentru noi. Chiar nu vă merităm. Încercați în altă parte - sau altceva: un tratament pentru megalomanie acută sau un debut în cinematografie, unde, cică, i s-a propus un serial despre viața sa. În rolul principal: Băsescu. Primind și el rolul principal în Comisia SRI, Manda (al lui Vasileasca) a anunțat că între 2004-2016 SRI a ascultat 6 milioane de români. Aoleu! Și nu le țiuie urechile? Cum o fi numărat Manda 6 milioane? SRI pretinde însă că e vorba de 29.000 de persoane.

 

Ca de obicei, depinde cine numără. Totuși, de la 29.000 la 6 milioane e o cale atât de lungă, că doar un creier inflamat putea să o parcurgă. Îndeplinind condiția, Oprea s-a lăudat că el (cu UNPR) „au ținut țara“. Au ținut-o să nu fugă afară sau cum? Supărat și el pe criticile din țară la adresa guvernării PSD, Dragnea le-a catalogat drept „o gogoașă urâtă și umflată“. Daddy, nu-ți place, n-o mânca. Oricum, ar trebui să fiți sătui - după ce ne-ați mâncat viața. De unde și cântecul: Cu gugoși și minciunele te făcuși vornic, mișele. Și nu vreți să știți ce va urma. În 8 iunie e termen în dosarul lui Dragnea. Oare ce replici nemuritoare vom rosti: „Hasta la vista, Daddy“ sau „Nu trage, don Dragnea, suntem noi, românii“.

TAGS : CCR anticoruptie dragnea iohannis revocare kovesi basescu tariceanu tudorel procurori DNA iordache udrea
Comentarii
nic 2018-06-07
Prefer "Hasta la vista, Daddy"...
FLORIAN D. MIREA 2018-06-06
Constantinescu si-a tradat electoratul si a trecut la stanga imediat dupa ce a ajuns presedinte, cand a declarat ca legea lustratiei nu mai e de actualitate. Dupa asta a condus tara atat de prost, incat si un caine ar fi fost votat presedinte dupa potemkiniada lui. Basescu a avut un prim mandat in care a mimat mai bine ca e de dreapta si un al doilea mandat in care a adus cu mana lui la putere pe Ponta cu PSD-ul lui. Nici el nu a fost vreodata un om "de dreapta", ci un comunist cum singur s-a prezentat. A taiat salariile ca sa grabeasca sfarsitul guvernarii PLD-DA, presupus de dreapta (si in fapt mai de stanga decat PSD). Nimic de mirare ca, dupa ce si-au facut numerele de circ, Constantinescu & Basescu au trecut in mod deschis de partea PSD, fiind amandoi de filiatie comunista.
Vicentio B. 2018-06-08
@Folian D. Mirea. Suteti IMBIBAT de opinii, intodeauna cu privite la ALTII: PROPUNERI concrete pentru Romania, Romani NU aveti ! Motivul, transmis de dvs. pare a se rezuma la un anumit "concepl" , si
anume MULTUMIREA "sufleteasca" de a va aprecia SINGUR "vederile"
Andrei 2018-06-06
Cum se face ca la nici un alt partid nu s-au adunat atatia netrebnici de calibrul celor de la PSD? Printre cei mai proeminenti: Iliescu, Nastase, Ponta, Valer Dorneanu, Firea, Vasilescu, Oprisan, Tudorel Toader, Iordache, Serban Nicolae, Doina Pana, Dragnea, Eugen Nicolicea, Mirel Palada, Mircea Cosma, Codrin Stefanescu... Tupeul lor fara margini iti provoaca greata. Si totusi PSD-ul inca mai exista... Ar trebui extirpat ca o cangrena ce infecteaza Romania.
emil 2018-06-06
Razbunarea mafiei. In Romania democratica toți sunt atacați de toți cu o barbarie nemaiintalnita. Plangerea judecatirilor Curții Constituționale la Veneția poate fi o diversiune de pregatire a inlaturarii Presedintelui Romaniei.
Vicentio B. 2018-06-05
REPET,
ceea ce am afirmat anterior, si anume la articolul semnat de Dna. Tia Serbanescu "Inalta Tradare" .

Vicentio.B 2018-05-24
în comunicarea formala: daca nu cunoastem nici varsta nici starea civila a persoanei este elegant sa ne adresam cu apelativul DOAMNA + numele de FAMILIE.. In forma verbala: cand ne adresam unei persoane pe care nu o cunoastem sau atunci cand ne aflam într-un mediu profesional vom folosi termenii: Domnule / Doamna + numele de FAMILIE. Ca atare, formularea doamna Tina este complet GRESITA, NEPOLITICOASA !

Cert este ca, a gresi, este UNA, a PERSISTA, este ALTA, adica,
este dovada de INDARATNICIE / OBRAZNICIE "Made in Romania"
Cei care privesc acest acest comportament elementar, CINIC, ZEFLEMIST;
cu tot felul de comentarii - ascunsi sub diverse nicknam, dovedesc autenticitatea
articolului semnat de Melania Cincea " Marlaniile lui Mirel Palada"
Liviu din Timisoara 2018-06-05
Hai sa violam putin fata ca pana la urma o sa-i placa. Cam asa face Dragnea& cu Romania. Pentru asta, numirea lui Dorneanu la CCR fusese prima mutare care viza un sah la Iohannis. Astept cu nerabdare mitingul PSD, cu steaguri multe si butaforie pe masura. Mi se facuse dor si nu stiam ce am.
Darie 2018-06-05
În mod normal, într-o țară cu oameni liberi și cu șira spinării dreaptă, tot acest demers al PSD, care ține continuu de peste un an, s-ar termina rău tocmai pentru PSD. Cum s-ar zice, e prea gogonată că să poate trece, iar, pe deasupra, te și faci de râs iremediabil. Dacă totuși trece, iar PSD chiar inaintează ca-n bânză, câlcând în picioare toate principiile și instituție după instituție, atunci țara merită PSD și PSD merită țara. În cazul ăsta, bine că s-au găsit și le dorim casă de piatră. Din păcate, casa de piatră va fi construită pe trotil în acest caz! Căci a instala o pătură socială deasupra legii asta înseamnă, o țară care stă pe un butoi cu pulbere, iar cine își împinge țara într-o astfel de situație e criminal. Direct sau indirect, conștient sau nu, dar în mod sigur criminal.
Dan Plesoianu 2018-06-05
Iar ivirea acestui caz Lazaroiu, intareste observatia ca, in orice caz, oricum am lua-o, in Romania exista la ora actuala, mai mult ca niciodata, o imensa harababura legislativa, unde nimeni nu mai respecta nimic si pe nimeni, si toate acestea, evident, in avantajul infractorilor si producerii infractiunilor. Romania este, de mult timp, practic, o tara scapata de sub control... Iar lipsa acestui control devine din ce in ce mai acuta, si mai tragica. Iar toate acestea se datoreaza, in cea mai mare parte, securismului de Stat.
nicolaie apolzan 2018-06-05
Dna Tia cum puteti cu atata ravna sa i "maguliti asa frumos"pe netrebnicii astia care in frunte cu CCR fac pulbere Romania.Ar trebui sa simta ei modul dv.fin de tratare a bolii lor de a fura si a tiri tara asta dincolo de lumea a treia din care numai iese in veci pururi.
Laura Bretan 2018-06-05
Ba o să iasă, dar e de muncit şi de răbdat! Toţi umflaţii cu pompa ajunşi demnitari, îşi trăiesc ultimele zile/luni de glorie & furtişag. Defetismul nu e recomandabil în vreme de război.
Total 11 comments.
Recomandari
5375
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22