Sputnik, despre atacul lui Dragnea la NATO și UE: cea mai importantă declarație din carieră

Dora Vulcan | 11.06.2018

Publicația de casă a Kremlinului, scrie despre declarația făcută de Liviu Dragnea împotriva NATO și UE - pe care le-a acuzat că au finanțat sistemul odios al statului paralel și că trebuie să-și asume răspunderea pentru asta - că reprezintă cea mai importantă declarație din cariera de politician a șefului PSD.

Pe aceeași temă

 

 

 

Sputnik salută ”curajul” liderului PSD și spune că declarația sa ”fulminantă”  ”poate deveni chiar un punct de inflexiune al relației cu "partenerii" — de fapt, cu stăpânii reali ai României” și consideră declarația sa ”fulminantă” un ”act de un curaj incredibil ” , ” cea mai importantă din cariera sa — cel puțin din punct de vedere al anvergurii”, scrie Sputnik din Republica Moldova în ediția sa de luni.

 

 

Context

 

 

Dragnea, atac la NATO și UE: au încurajat, ba au și finanțat sistemul odios al statului paralel

 

 

Președintele PSD Liviu Dragnea lansează acuzaţii extrem de grave la adresa partenerilor strategici ai României - NATO şi Uniunea Europeană, despre care spune că „au încurajat şi au finanţat” aşa-numitul „stat paralel”.

 

 

Şeful PSD a mai declarat duminică seara la Antena 3 că mitingul de sâmbătă a transmis un mesaj şi pentru oamenii de afaceri. 

 

 

 „Am vrut să arătăm și partenerilor noștri străini, pentru că după Revoluție, toți partenerii noștri, NATO, UE, ne-au spus și ne-au promis că o să ne învețe democrația, pentru că noi nu o știam...Venind din comunism, noi trebuia să învăţăm democraţia de la dumnealor. Eu zic ar trebui să își asume toți partenerii străini această responsabilitate: că au încurajat, ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel și acest sistem odios. Chiar l-au susținut public, în mai multe rânduri și ar trebui să-și asume asta, pentru că nu asta e democrația la ei acasă. La ei acasă nu-s protocoale secrete, la ei acasă nu se face justiție la televizor, nu se fac arestări pentru spectacol”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3, preluat de Digi 24.

 

 

„Cred că partenerii noştri trebuie să înţeleagă, pentru că s-a tot spus, eu am vorbit şi cu oficiali de la Comisia Europeană, am vorbit şi cu ambasadori, şi spuneau: domn'e, românii protestează. Am înţeles că protestează zece inşi, 20 de Mălin Bot şi aşa mai departe. Acum au venit, într-adevăr, câteva sute de români care au protestat şi noi am început acum această acţiune de protest dintr-un şir de acţiuni de protest care vor urma”, a mai spus liderul PSD.

 

 

Pe de altă parte, mitingul de sâmbătă a fost organizat „pentru a vedea și oamenii de afaceri, pentru a se trezi și a înțelege, că așa nu se mai poate, că este mult prea mult. Pentru a auzi și cei care s-au uitat la televizor, cei care au fost în piață despre sumele uriașe pe care statul român le-a cheltuit pe monitorizări, pe interceptări, pe filaje, ascultări. Niciun guvern normal la cap, niciun parlament normal la cap nu mai poate aloca sume mai mari, în condițiile în care aflăm că s-au făcut interceptări de zeci de ori mai mult decât în SUA, care sunt ținta nr.1 a terorismului mondial. Noi, cel puțin, nu o să mai facem asta. Sigur că finanțăm aceste structuri”, a mai spus președintele PSD.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22