Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDe ce trebuie Dăncilă să-i spună nu? Pentru că poate
2018-09-25
11
Imaginea Vioricăi Dăncilă stând, vorba aia din popor, ca ”proasta-n târg” lângă Dragnea, care n-a lăsat-o să scoată o vorbuliță de teamă că ar putea spune ceva ce ar fi în ”dentimetru” lui, pentru ca apoi s-o mâne autoritar spre lift, arată natura relației dintre cei doi: stăpân-slugă. La casele mari însă stăpânii nu își umilesc slugile în public, nu au nevoie de așa ceva, le ceartă în bucătărie.

De ce i-a dat Dragnea această palmă Vioricăi? Răutăcioșii ar spune că bunele maniere nu au ajuns până în Teleroman. De fapt e vorba de frică și calcul politic: după CEx, Dragnea trebuia să arate poporului pesedist că Dăncilă i-a rămas credincioasă. A sărit însă calul, așa cum face mult prea des în ultima vreme. A umilit-o grosolan. Biata Dăncilă a simțit din plin lovitura, dacă n-ar fi fost camerele de luat vederi ar fi izbucnit în plâns. Probabil că a făcut-o acasă, așa cum se aude că se întâmplă frecvent.

 

Dar să nu-i plângem de milă, și-o face cu mâna ei. Cu pălăria de premier mult prea largă pentru modestele-i dimensiuni intelectuale, s-a lăsat constant călcată în picioare de Dragnea. E ca în familia tradițională, după prima scatoalcă următoarele vin în mod natural. Uneori produc dependență. Dar asta mai mult când femeia rămâne la cratiță, când nu, se poate lăsa cu 112 și cu divorț. Poate fi cazul lui Dăncilă: acum e ditamai premierul și, așa cum a transpirat în presă, iar apoi a spus cu năduf chiar Dragnea, a învățat să spună nu. La ordonanța de amnistie, de exemplu. ”Unii colegi, dintre cei care mă criticau, au ținut în continuare presiune luni de zile pentru a se emite această ordonanță. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat" (Dragnea).

 

Cum așa? Ce s-a  întâmplat? Să-i fi explicat bărbatu-său: Viorico, te bagă ăsta la pușcărie! I-a spus-o și Stănescu în CEx ca să audă toată lumea, să ia aminte. Vede și ea ce a pățit biata Sevil, au  lăsat-o toți de izbeliște, Daddy cică nici nu-i mai răspunde la telefon. Normal, când are atâtea pe cap. Plus că recunoștința nu e punctul lui forte. Sau, poate, a pus-o în gardă chiar ”statul paralel”. Umblă zvonul că până în ianuarie, când România preia președinția Consiliului UE, Dragnea va fi pe făraș. Cu Dăncilă după el dacă rămâne agațată de pulpana lui. Altfel spus, viitorul e nesigur. Și periculos. Iar Viorica nu pare genul amator de adrenalină.

 

Mai e și varianta ca lui Dăncilă să-i explice cineva, aici nu putem face decât presupuneri, că poate cu adevărat să joace un rol măreț. Pentru țară, popor și partid. Toți i-ar fi recunoscători și dispuși să dea uitării analfabetismele și gafele care au făcut-o vedetă. Cinevaul acela i-ar putea explicita glorioasa misiune, insufla un spirit nou: oprește-l, spune-i nu, nu-ți poate face nimic, îl ai la mână. Sloganul ar putea fi în linia PSD: ”pentru că pot”.

 

E oare posibilă o astfel de  metamorfoză? Probabil că da. În  primul rând, să nu uităm că frica păzește cel mai bine bostănăria și că puterea e un drog. Ambele pot funcționa în cazul primului-ministru. Scrisoarea răzvrătiților și CEx-ul au fost ca hârtia de turnesol. Dăncilă a înțeles, probabil pentru prima oară, nu doar că  are putere, ci și că guvernul, partidul și însuși Dragnea depind de ea. Și-a înțeles importanța. Că e omul-cheie. Că fără ea se duc toate naibii. De exemplu, dacă amenință cu demisia, știu toți că-i paște apocalipsa: cade guvernul, al patrulea în doi ani, ajung iarăși la mâna lui Iohannis, care după insultele, amenințările și chelirea  de prerogative va negocia dur. În tot cazul nu va mai fi de  acord cu un premier impus de Dragnea. E suficient să fluture amenințarea și ar avea tot CEx-ul la ușa ei cu ochii în lacrimi. CEx care l-ar arăta cu degetul pe Dragnea, dictatorul, mârlanul, etc, etc.

 

Dar dacă ar continua să spună ”nu” la  OUG de amistie? Motive are cu vârf și îndesat: Comisia europeana, rezoluția, articolul 7, imposibil să mai iasă în lume cu tinicheaua de coadă. Cine ce i-ar putea face? Cine ar îndrăzni s-o dea jos? Dragnea? I-ar sări nu doar puciștii în cap, ci tot CEx-ul, partidul. Motivul e  simplu: o fi bună amnistia, ar scăpa câteva zeci, dar mai bună-i guvernarea de care profită mii și mii.

 

Mai exact spus, Dăncilă e singura care-i poate da peste cap socotelile  lui Dragnea, singura care i se poate opune eficient. Fără semnătura ei e legat de mâini și de picioare. Degeaba l-a adus pe Toni Greblă la secretariatul general al guvernului, ăsta poate semna cel mult în locul lui Tudorel Toader nu și al ei. Iar la parlament nu se poate duce cu amnistia, știe și el că nu trece, majoritatea de altă dată a intrat la apă direct proporțional cu procentele partidului în sondaje. Iar dacă totuși trece, se proptește la Curtea Constituțională, care simte și ea cum bate vântul. Căt de schimbător e. Ce mai, Viorica îl poate juca pe degete pe Daddy după cum ar avea chef. Și determinare.

 

Dar va avea? Nu știm. Însă cu cât Dragnea o umilește mai mult, cu atât cresc  șansele ca Viorica să-și conștientizeze puterea. Ar putea chiar să-i prindă gustul. Cu atât mai dulce-i va fi răzbunarea. Ne vom lămuri în curând dacă Viorica Dăncilă rămâne femeia de la cratița lui Dragnea, cu ochii plânși și vineți, sau se va emancipa și-l va trimite la plimbare. 

 

TAGS : dancila dragnea ordonanta amnistie stanescu tudorel toader
Comentarii
Vicentio B. 2018-09-30
PASIUNI ... "Made In Romania"

Dady scris cu D – mare,
si "emil" cu e- mic,
nu-i de mirare,
cine-i mai "pitic"!
Fudulie sau prostie?
Aroganta, ineptie?
Sigur NU! Din modestie!

emil 2018-09-29
Plange de la substantele lacrimogene nu de amnistie.
Jean-Paul 2018-09-29
Articolul dvs pare a se adresa unui om cu tiglele pe casa, cu materia cenusie suficienta pentru a deosebi binele de rau si , in plus, care sa fie normal din punctul de vedere al functionarului public. Fiindca, asta este veorica cea docila, un inalt functionar, dar neverificat, in prealabil, sub aspectul indeplinirii cerintelor de baza.
veorica pare mereu hipnotizata in prezenta lui dragnea, incat raspunde pe loc celor mai jignitoare gesturi sau replici ale papusarului saufara sa stea pe ganduri, desi acesta o umileste in public nelasand-o sa raspunda intrebarilor ziaristilor, de parca ar fi ciumata si vorbele ei ingaimate ar putea molipsi de ciuma si ziaristii.
veorica este trup si suflet alaturi de dragnea, asta se vede din modul cum il priveste, cum ii radiaza chipul cand se plimba impreuna pe holurile parlamentului, ca doi porumbei. Cred ca este cazul tipic a doi fosti indragostiti care retraiesc in prezent amintirile tineretii si "realizeaza" fiecare dintre ei ca singura cale de a ramane impreuna este sa nu se tradeze unul pe celalalt.
Daca analizam ticalosia veoricai in timpul discutiilor cu sefii grupurilor politice din PE, ne dam seama ca veorica nu e doar proasta, analfabeta, obedienta, ci este mai mult de atat: este atat de ticaloasa incat nu-i pasa ce se va intampla cu relatiile dintre UE si Romania, cu izolarea Romaniei pe plan international, scopul ei fiind sa-l apere pana la capat pe dragnea.
Obedienta ei strigatoare la cer se vede si din analiza cauzelor demisiei lui Pamblica. Sa recapitulam: In 23 august a fost data o OUG privind predarea limbii romane in scolile minoritatilor nationale. A semnat-o fara probleme si obedienta sa, analfabeta tarii veorica cea docila. Acum cand a vociferat kelemen hunor si a amenintat cu ruperea protocolului de sustinere in parlament, pe motiv ca nu-i convine ca elevii maghiari sa invete limba romana predata de profesori romani care au aceasta diploma. Demisia lui Popa nu a insemnat nimic pentru veorica, desi toanta toantelor semnase si ea ordonanta cu pricina, ba mai mult, n-a avut nici o problema sa dea o noua ordonanta care sa o abroge pe cea din august. Din nou, analfabeta veorica a semnat ordonanta care ii convine lui daddy si lui kelemen hunor. Ce ar raspunde ticaloasa, la o intrebare despre confortul ei psihic dupa ce a abrogat o ordonanta pe care tot ea o semnase?
Ce fel de prim ministru pretinde toanta asta ca este? N-are nici coloana vertebrala, n-are nici onoare, n-are nici o responsabilitate, n-are nici o remuscare? Sigur ca nu are: ea vrea ca iubitul ei papusar sa o manevreze cu grija, cu delicatete, ca pe vremuri(probabil, desi nu cred ca dragnea e in stare de asa ceva, adica sa fie delicat).
Avem cel mai mizerabil guvern din toate timpurile, avem un parlament dominat de hoti si infractori. Culmea culmilor, avem pretentia ca nimeni sa nu critice aberatiile emise de dragnea si valcov si nici partenerii nostri din UE si NATO sa ne
critice pentru incalcarea angajamentelor luate la intrarea in aceste cluburi. Infractorii din psd & alde cer europenilor sa ne accepte fara comentarii, asa cu toate mizeriile pe care le comit ei zi de zi...
In mod logic, singura solutie pentru UE este sa acorde altei tari presedintia Consiliului UE in primul semestru 2019, avand in vedere complexitatea problemelor ce trebuie gestionate si, mai ales, analfabetismul strigator la cer al "adunaturii" conduse de cea mai serenissima analfabeta veorica vasilioca docila.....


mircea 2018-09-27
Ne-am lamurit si cu madam Dancila. Daca pana acum o priveam cu un strop de ingaduinta, de cand si-a dezvaluit adevaratul caracter, e clar ca nu se gandeste decat la interesul propriei persoane. Nu trebuie asteptat nimic de la ea.
horatiu 2018-09-26
era vizibil , la acea infatisare Dracnea - Dancila faptul ca doamna era cadaverica , parea o papusa din muzeul figurilor de ceara ... direct pentru dinsa este pacat , pentru Dady --- alunecarea spre psihopat este evidenta - lipseste doar sa o palmuiasca in public sau doamne fereste , mai rau ... cred ca deja e in stare . fac o paralela cu ce a aparut in spatiu public - atitudinea lui Dracnea vesus scandalul cu baiatul lui si Caramitru junior --- Dady se implica , nu ca onorabilul Caramitru senior care are eleganta si decenta fireasca - si care lipseste la Dracnea
BASCA 2018-09-26
Daca o cheama Johannis si o ia la MTO asta fuge pe camp de-l lasa pe Dragnea si prim-ministru interimar.Stiati ca sunt si romani fericiti afara de gusatii din parlament si de pe langa el?Ei se numesc doctori,asistente, profesori,primari ,viceprimari si mai sunt multi altii.Ca vorba aia,s-a dat nu s-a luat.
Nicolescu Marius 2018-09-27
@ BASCA: Ați punctat excepțional. Aveți perfectă dreptate: problema nu este pălmașul care înghite pe nemestecate Antena3 și RTV. Problema o reprezintă intelectualii din categoriile prezentate de dumneavoastră, avide de emisiuni inepte cu Gâdea, Badea, Crețulescu alături de invitați unul mai pervers decât celălalt (Bogdan Chirieac, Mugurel Ciuvică, pastorul Terheș USA , Savaliuc, etc). Tare mă tem că suntem în minoritate. Mi-ar plăcea să mă înșel.
emil 2018-09-26
Iohannis si-ar dori s-o ia in ture pe munte dar se teme ca jandarmeria internetului sa nu-i gazeze like-urile.
nicolaie apolzan 2018-09-26
Dna Pora poate ati ajutat o sa inteleaga ca "pielea ei ii in joc"NU al neispravitului conducator zis Dady,Salveaza te dna primministru pina mai esti pe functie pt,ca poti,dupa nici o sansa.
emil 2018-09-25
Opriti macelul !! Dragnea va desfiinta statul de drept si termenul justie daca Dancila spune nu !
Paul Butoi 2018-09-25
Corect .
La ultima infatisare , Veorica Vasilica nu era deloc in apele ei .
Nu este exclus sa se intample ceea ce spuneti .
Total 11 comments.
Recomandari
7418
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22