Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CCR: 64 de modificări făcute Codului de procedură penală sunt neconstituționale
Redacția - - - -
2018-10-12
Actualitate Interna
0

Curtea Constituțională a constatat, vineri, că un număr de 64 de dispoziții din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituționale, în timp ce 31 de dispoziții pentru care s-au ridicat obiecții sunt constituționale, transmite instituția într-un comunicat remis presei vineri.

 

 

 

 

Judecătorii CCR s-au pronunțat, vineri, pe trei obiecții de neconstituționalitate a legii de modificare a Codului de Procedură penală, obiecții formulate de ÎCCJ, PNL-USR și Președintele României.

 

„Având în vedere obiectul celor trei sesizări, Curtea a dispus conexarea acestora”, potrivit comunicatului CCR.

 

Cu privire la criticile de neconstituționalitate intrinsecă, Curtea Constituțională, „cu unanimitate de voturi, a admis obiecția și a constatat” că un număr total de 64 de dispoziții din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară sunt neconstituționale.

 

CCR a mai constatat că, în raport cu criticile formulate, sunt constituționale un număr total de 31 de dispoziții din legea pentru modificarea Codului de Procedură Penală, reiese din comunicatul de presă al Curții.

 

„Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului, prim-ministrului și Înaltei Curți de Casație și Justiție. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, potrivit comunicatului de presă.

 

Pe 18 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege de modificare a Codului de procedură penală.

TAGS : ccr cpp modificari neconstitutionale
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1258
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22