13 inspectori școlari demiși ilegal de Pop au obținut în instanță suspendarea revocărilor

Dora Vulcan | 26.09.2017

13 inspectori școlari au obținut luni în instanță suspendarea ordinului ministrului Educatiei prin care luna trecuta au fost demiși, grație inspectorului șef de la Buzău care a atacat ordinul în instanță. Decizia poate fi contestata de Ministerul Educatiei in termen de cinci zile.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

După ce a demis-o noaptea pe Florina Stoian, Pop a pus-o la conducerea inspectoratului școlar din Buzău pe Geta Burducea, care a mai fost inspector șef doar cu delegație pentru că căzut de trei ori la concursul organizat de minister pentru ocuparea postului.

 

Fostul inspector general al ISJ Buzau Florina Stoian a contestat la Curtea de Apel Ploiesti ordinul ministrului Educatiei prin care a fost demisa luna trecuta, alaturi de alti 12 inspectori scolari generali din tara.  

 

Magistratii au dispus suspendarea ordinului prin care a fost demisa.

 

"Admite actiunea. Dispune suspendarea executarii Ordinului ministrului Educatiei nr. 4694/18.08.2017. Pana la pronuntarea instantei de fond. Cu recurs in cinci zile de la comunicare ce se va depune la prezenta instanta", este decizia instantei.

 

"Astazi am obtinut din partea instantei suspendarea ordinului ministrului Educatiei prin care am fost revocata din functie. Decizia Curtii de Apel Ploiesti este valabila pana la judecarea pe fond a cauzei. Ministerul Educatiei are termen de contestatie 5 zile, dar oricum decizia de astazi este executorie. Maine merg la Curtea de Apel sa iau un certificat cu care sa merg la Ministerul Educatiei pentru a cere sa fiu repusa pe functie. Nu ma grabesc, voi face totul in litera legii. Pana se va judeca pe fond trebuie sa fiu repusa pe functie (...) Sper ca prin ce am obtinut astazi dau o veste buna colegilor din tara care, la fel ca mine, au fost demisi noaptea, pe repede inainte, fara probe, fara evaluari. Am fost inlaturati atunci cand era mai mare nevoie de noi, la sfarsit de vacanta, cand trebuia sa ne preocupam ca anul scolar sa inceapa in bune conditii, sa aiba copiii manual pe banci. Ne-au zdruncinat pen oi, dar si pe directorii de scoli, multi dintre ei pe functii in urma concursurilor la fel ca si mine. Au creat o nesiguranta si un freamat iar doamna Geta Burducea, pusa inspector general interimar in locul meu ar fi inceput sa  ameninte directorii care nu ii plac. Trebuie sa lasam odata politica in cest sistem si sa ne ocupam de scoli si de copii", a spus Florina Stoian, citată de News.ro.

 

In 18 august, inspectorii generali scolari din 13 judete au fost anuntati, printr-o informare transmisa prin fax dupa incheierea programului, ca mandatul lor inceteaza incepand cu 4 septembrie, intrucat la o evaluare facuta la cererea ministrului Educatiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli in contractele lor de management.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22