30 de zile de arest pentru directoarea din ANAF acuzată că a luat mită un milion de euro

Dora Vulcan | 06.10.2017

Ancuţa Anda Macovei, fost director IT la Autoritatea Vamală, în prezent director la ANAF, suspectată că primit un milion de euro mită a primit vineri mandat de 30 de zile de arest. Decizia nu este definitivă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Magistraţii Tribunalului Prahova au admis propunere procurorilor DNA şi au emis, vineri, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele Ancuţei Anda Macovei, fost director IT de la Autoritatea Naţională a Vămilor, la data faptelor, în prezent director al aceleiaşi direcţii în cadrul ANAF.

 

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel. 

 

 

Background

 

 

Fost director IT de la Autoritatea Vamală, reţinut pentru o mită de un milion de euro

 

 

Procurorii DNA Ploieşti au dispus joi seara punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, pentru 24 de ore, a fostului director IT din Autoritatea Naţională a Vămilor, Anda Ancuţa Macovei, în prezent director IT din ANAF, pentru luare de mită. 

 

 

În anul 2010, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, inculpata Macovei Ancuța Anda a pretins, pentru sine și pentru o altă persoană din conducerea instituției, de la reprezentanții a două societăți comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanță pentru aplicațiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorității Naționale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitație astfel încât să fie câștigată de o asociere din care făceau parte și cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor și efectuarea plăților aferente, transmite DNA. 

 

 

Din suma cerută, inculpata Macovei Ancuța Anda a primit, în perioada 2010 - 2014, pentru sine și pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ 1 milion euro, contravaloarea unei deplasări în SUA și bunuri materiale de valoare, spun procurorii.

 

 

La data de 6 octombrie 2017, inculpata urmează să fie prezentată Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Înn cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22