35 de raniti in stare critica, medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire

Iulian Popescu | 01.11.2015

35 dintre victimele incendiului din clubul Colectiv se află în stare critică și se luptă pentru viaţa lor. Medicii sunt însă rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale acestor tineri.

Pe aceeași temă

Cei mai mulţi au arsuri de gradul 1, 2 şi 3 pe suprafeţe mari ale corpului. În total, peste 180 de răniţi au ajuns la 12 spitale din Capitală, peste 160 au rămas internaţi. 52 de răniţi sunt în continuare internaţi la Spitalul de Arşi din Capitală şi la Spitalul Universitar. Zece dintre ei sunt în stare foarte gravă.

 

"Prognosticul este destul de rezervat şi de prost pentru că au arsuri întinse ca suprafaţă corporală dar mai urât au arsuri de extremitate cefalică şi cu mare probabilitate arsuri de căi aeriene", a spus Adrian Stănculea, purtător de cuvânt Spitalul de Arşi.

 

La Spitalul Universitar, zece pacienţi sunt internaţi în secţia de terapie intensivă. Ei sunt în stare critică. Şase răniţi sunt internaţi în unitatea de primiri urgenţe, iar opt în secţia de chirurgie plastică.

 

"Arsurile sunt nişte leziuni evolutive, deci starea se poate modifica de la oră la oră. Noi facem tot posibilul să acordăm şi sprijin psihologic atât pacienţilor care sunt conştienţi cât şi rudelor. E un moment foarte dificil, e un moment greu. Noi nu ne-am mai confruntat cu un astfel de moment pentru că până la urmă şi pentru noi e un efort, sunt pacienţi foarte gravi", a spus Cătălin Cârstoiu, manager Spitalul Universitar.

 

Un copil de 15 ani se află în stare critică și alți doi în stare gravă la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", a declarat duminică, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Raluca Alexandru.

 

"Avem cinci copii internați în total. Avem trei copii în reanimare, unul dintre aceștia de 15 ani în stare critică care are pe 60% din suprafața corpului arsuri, este intubat. Doi sunt neintubați, dar sunt în stare gravă — o fată și un băiat de 15, respectiv 16 ani. Mai este o fată pe secție care prezintă arsuri pe 20% din suprafața corpului de 17 ani și încă o fată pe secția de toxicologie. Cel în stare critică a fost adus sâmbătă de la Spitalul Elias", a afirmat Raluca Alexandru.

 

Potrivit acesteia, patru dintre cei cinci pacienți minori răniți în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv și internați la Spitalul "Grigore Alexandrescu" prezintă arsuri.

 

Un număr de șapte pacienți internați la Spitalul Elias sunt în stare severă fiind intubați și ventilați mecanic, a declarat duminică, pentru Agerpres, managerul instituției medicale, Doina Dimulescu.

 

"Sunt șapte pacienți internați în Terapie Intensivă intubați și ventilați care sunt în stare destul de severă și al căror prognostic nu poate fi stabilit încă până nu trec câteva zile bune sau chiar o săptămână. Mai sunt un pacient neintubat și alți pacienți în post-operator, trei neintubați într-o stare acceptabilă și alți trei pacienți în stare bună pe secție. Problema sunt cei șapte pacienți intubați. Numărul celor în stare gravă a crescut. După ce au stat în sălile de operație noaptea trecută și ieri toată ziua pentru că aveau leziuni ale feței și leziuni de căi aeriene superioare, au necesitat intubație și ventilație mecanică", a precizat Doina Dimulescu.

 

Potrivit acesteia, la Spitalul Elias sunt internați în total 15 persoane rănite în urma incendiului care a izbucnit vineri seară în Clubul Colectiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22