77 000 de semnaturi la petitia pentru demisia Avocatului Poporului: Ciorbea, esti concediat!

Vlad Toma | 05.01.2017

In urma decizia lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, de a ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei legea 90/2001, care l-a impiedicat pe Liviu Dragnea, presedintele PSD, sa ajunga in functia de premier, in mediul online a fost initiata o petitie in care se cere demisia lui Ciorbea. Vineri dupa-amiaza petitia stransese, deja, 77 000 de semnaturi.

Pe aceeași temă

 

Initiatorii petitiei ii transmit lui Ciorbea ca sunt nemultumiti de felul "în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc."
 

Acestia mai arata ca, "de când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omuluiCând au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele. Când “scriitorii” din pușcării sau președinți de partid certați cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere," se mai arata in textul petitiei.

 

Peste 35 000 de romani au semnat pana in prezent pentru a solicita demisia lui Victor Ciorbea.

 

Petitia poate fi semnata AICI.

 

***

 

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul referendumului din 2012, fapt care l-a impiedicat sa devina premier al Romaniei desi PSD a castigat alegerile din 11 decembrie. 

 

Presedintele Iohannis a declarat in mod repetat ca nu va numi in functia de prim-ministru o persoana condamnata sau urmarita penal, invocand legea 90/2001 care interzice persoanelor condamnate si celor urmarite penal sa devina membri ai Guvernului.

 

Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al Presedintiei, a transmis astazi ca demersul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, de a ataca la Curtea Constitutionala Legea 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnari penale "poate deschide poartea condamnatilor penal sa ajunga sa ne conduca". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22