​China devalorizeaza din nou yuanul, pentru sustinerea exporturilor

P.c. | 12.08.2015

Pe aceeași temă

China si-a astazi devalorizat moneda pentru a doua zi consecutiv, ajungand la o pierdere de 4%. Miscarea incearca sa ofere un ajutor exporturilor, acestea fiind lovite de o incetinire a cresterii economice. Surse citate de Reuters au anuntat ca miscarea de devalorizare a monedei va continua, relateaza Hotnews.


Sursele citate considera ca yuanul s-ar putea deprecia pe termen scurt cu circa 10%, astfel incat masura sa poata fi transformata intr-un ajutor pentru exportatori.
 

Banca Centrala a Chinei a sustinut in ultimii ani un yuan puternic, in linie cu politica Partidului Comunist de a transforma consumul intern in principalul motor al economiei, in detrimentul exporturilor. Incetinirea cresterii economice si criza recenta de pe piata bursiera interna par sa fi determinat conducerea Chinei sa parieze din nou pe exporturi, scrie Reuters.
 

Bloomberg arata ca sprijinirea indirecta a exportatorilor a produs nemultumire in SUA, iar bursele europene au reactionat la schimbarea de directie din China, actiunile inregistrand scaderi pentru a doua zi consecutiv.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22