A 13-a zi de proteste: Peste 70.000 de oameni au format tricolorul in Piata Victoriei

E.b. | 12.02.2017

Mitingul anti-guvernamental continuă. Este a treisprezecea zi de când Guvernul a adoptat controversata ordonanţă de urgenţă 13. Chiar dacă actul a fost abrogat, iar iniţiatorul său şi-a dat demisia, oamenii continuă să iasă în stradă în Bucuresti dar și în alte orașe din țară și din străinătate. Protestele sunt îndreptate impotriva guvernului Grindeanu, căruia i se cere demisia, si a PSD.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE  21.00: Sunt 70.000 de oameni în Piața Victoriei din Bucureşti, conform Digi24.ro.

 

Protesatarii au format steagul României cu ajutorul hainelor, ale unor folii din plastic, a unor coli de hârtie ori folosindu-se de lanternele telefonelor mobile.

 

UPDATE:  40.000 de protestatari sunt acum în Piața Victoriei din Bucureşti. Grupuri de persoane vin în continuare spre clădirea Guvernului.

La Timișoara sunt 2.000 de protestatari în stradă și tot 2.000 de oameni protestează la Iași. La Cjuj au ieșit în stradă 10.000 de oameni, conform Digi24.ro.

 

Demonstranții au pancarte pe care scrie: "Data viitoare, haideți la votare", "Fără tupeul vostru era să uit cât de frumoși suntem noi, românii", "Dumnezeu nu s-a răzgândit, porunca a 8-a rămâne: Să nu furi !", "Piața Universității ne-a rămas mică", "Un hoț, doi hoți, trei hoți, toți hoți", "Ați pus-o, azi am venit cu tata", conform Agerpres

 

În timpul manifestaţiei, în mulţime au fost împărţite coli A 4 în culorile roşu, galben şi albastru, în funcţie de zona în care se aflau oamenii. La ora 21.00, manifestanţii şi-au aprins lanternele telefoanelor sub aceste coli, fiind format, astfel, un tricolor.

 

UPDATE  In jurul orei 21.00 se va forma un tricolor uman

 

In piața sunt circa 6000 de oameni. Mulțimea creste de la un minut la altul, multi oameni vin dinspre metrou. Circulația a fost închis și dinspre Bd. Ion Mihalache spre Lăscar Catargiu. În piața în fața de striga Demisia, în timp ce într-o laterala cineva a pus la o boxa Imnul Golanilor
Fondul sonor al mitingului e asigurat de goarne, fluieri si o toba. Dn cand in cand, oamenii striga in cor Demisia!

 

UPDATE   Peste 1.500 de protestatari la Iasi, iar oamenii continua sa vina.
Protest si la Timisoara, unde s-au adunat cateva sute de oameni. Se asculta muzica si au fost aprinse lanternele telefoanelor.
2.000 de oameni in Piata Mare din Sibiu.
Protest si la Cluj, unde s-au adunat 1.000 de oameni in Piata Unirii din centrul orasului. (
1.000 de manifestanti in Piata Unirii din Iasi.

 

UPDATE 18.30. Sunt circa 600 de protestatari în Piaţa Victoriei, în fața Guvernului.

 

Pentru această seară a fost anunțat un proteste de amploare, sub deviza #Rezist.

 

 

 

În a treisprezecea seară de proteste din Piața Victoriei, au fost organizate două evenimente noi pentru cei care se vor afla în fața Guvernului: un flashmob imens și formarea tricolorului cu ajutorul unor hârtii ridicate spre cer. Acest eveniment ar debuta la ora 21:00.

 

În urmă cu o săptămână, 300.000 de oameni s-au strâns în fața guvernului și au îndreptat lanternele aprinse ale telefoanelor spre cer. Imaginile au atras atenția presei internaționale care a relatat situația din ultimele zile din România 

 

Ei doresc demisia guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22