A 22-a zi/ Protestatarii au marcat prima victorie: Respingerea OUG 13 în Parlament VIDEO

E.b. | 21.02.2017

Peste 400 de oameni au protestat marți-seară în fața Palatului Victoria, unde au cerut demisia Guvernului Grindeanu. "Este prima victorie importantă a protestelor, după mai bine de o lună de la începerea lor. Am arătat că suntem puternici. Am arătat că știm să reacționăm atunci când Puterea face abuzuri", arată protestatarii, pe Facebook.

Pe aceeași temă

 

 

Protestul a fost anunțat pe Facebook, cu titlul "Sărbătorim prima victorie. În Piața Victoriei!", după ce în Parlament au fost adoptate proiectele de lege pentru respingerea celor două ordonanțe care modificau Codul penal și Codul de procedură penală.

 

 

OUG 13 a fost, azi, respinsă în Parlament. OUG 14 a fost adoptată.
Este prima victorie importantă a protestelor, după mai bine de o lună de la începerea lor.
Am arătat că suntem puternici. Am arătat că știm să reacționăm atunci când Puterea face abuzuri. Am arătat că suntem mulți. Am arătat că vrem și suntem dispuși să ne susținem cauza, în ciuda gerului, a programului încărcat al fiecăruia dintre noi, a tupeului politicienilor.
Astăzi, merităm să sărbătorim prima noastră victorie! De mâine, vom continua să #rezistăm!,
scrie pe pagina de Facebook Sărbătorim prima victorie. În Piața Victoriei!

 

Pe pancarte, manifestanții au afișat mesaje precum: 'Demisia', 'Marea asanare', 'Mizerabilii', '#rezist',' #abrogați', '#hoții'. Ei au strigat, printre altele, "DNA să vină să vă ia!", "PSD, ciuma roșie!", "Hoții!", conform Agerpres.

 

Oamenii au fluturat steaguri tricolore, ale Uniunii Europene și NATO și au făcut zgomot cu vuvuzelele.

 

La ora 21.00, ca si in serile precedente, cei prezenti in fata Guvernului au aprins ecranele telefoanelor mobile si au intonat Imnul National, apoi au strigat "Demisia!"

De miercuri, oamenii vor relua protestele prin care cer demisia Guvernului.

 

Unii au venit în piață cu bicicletele, câțiva cu câini.

 

La ora 21.00, ca și în serile precedente, cei prezenți în fața Guvernului au aprins ecranele telefoanelor mobile și au intonat Imnul Național, apoi au strigat "Demisia!" până la 21.20.

 

În Piața Victoriei a fost a 22-a zi de proteste.

 

 

 

 

 

Și la Palatul Cotroceni s-au adunat puțin peste 50 de persoane, care au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis. Oamenii au venit aici pentru a 17-a zi consecutiv.

 

Catev zeci de persoane  au revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a continua șirul de proteste îndreptate împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

 

Protestul de marți seară a fost cel mai scurt din seria de până acum, el fiind programat să înceapă la ora 19,00 și încheindu-se în jurul orei 20.30.

 

Tot la protestul de marți-seară s-a înregistrat o altă premieră, când manifestanții n-au mai mărșăluit prin zona centrală a orașului, probabil și din cauza ploii. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22