ALDE o propune oficial pe Ramona Mănescu la Ministerul de Externe, în locul lui Meleșcanu

Laurentiu Gheorghe | 15.07.2019

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a anunțat că Ramona Mănescu este propunerea oficială pentru portofoliul Externelor, în locul lui Teodor Meleșcanu.

Pe aceeași temă

„Nu putem neglija un anumit tip de percepție publică privind modul de gestionare a alegerilor în diaspora de către Ministerul de Externe. Am decis să-i retragem sprijinul politic domnului Meleșcanu, iar Ramona Mănescu este propusă pentru postul de ministru de Externe”, a spus Vosganian, precizând că decizia nu e o surpriză pentru Meleșcanu, care a transmis că se supune deciziei partidului.

Liderul ALDE a precizat în cazul propunerii Ramonei Mănescu s-a avut în vedere „experiența îndelungată, are 3 mandate de parlamentar european, a activat în structurile PE”.

Încă de duminică seara, Tăriceanu anunțase că Teodor Meleșcanu a pierdut sprijinul partidului ca urmare a percepției publice negative, cu toate că n-are nimic să-i reproșeze ministrului de Externe.

Iohannis, amenințat cu CCR dacă n-o validează pe Mănescu

Vosganian a ținut să-l amenințe pe președintele Iohannis că dacă o va refuza pe Ramona Mănescu pentru portofoliul Externelor și nu va da un răspuns în 10 zile, așa cum îl obligă noul Cod Administrativ, premierul Dăncilă va sesiza Curtea Constituțională care îl va obliga să semneze.

„Are în contul său (Ramona Mănescu n.r.) trei mandate de parlamentar european, a activat în comisii de politică externă, a avut posiblitatea să interacționeze cu reprezentanți de vârf ai politicii externe și socotim că această candidatură este demnă de a fi acceptată. Sperăm că această nouă propunere să aibă un răspuns rapid, așa cum cere noul cod administrativ, în termen de zece zile. Îl atenționăm pe președinte ca dacă nu face acest lucru vom fi în situația unui conflict între puterile statului și doamna premier Dăncilă va fi în situația să sesizeze CCR", a declarat Varujan Vosganian.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22