ALDE și Pro România au oficializat susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale

Dora Vulcan | 28.08.2019

ALDE și Pro România au oficializat miercuri susținerea pe care i-o acordă actorului Mircea Diaconu, prin semnarea unui protocol de susținere a prezidențiabilului la alegerile din noiembrie 2019.

Pe aceeași temă

Surpriza vine, însă, de la desemnarea, ca președinți ai alianței electorale, a Noricăi Nicolai, pentru ALDE, și a lui Sorin Câmpeanu pentru Pro România.

Protocolul pentru constituirea alianţei electorale este, însă, semnat de ambii președinți de partid: Călin Popescu Tăriceanu - ALDE şi Victor Ponta - Pro România.

Cel care a explicat rațiunea numirii lui Câmpeanu și Nicolai la conducerea alianței a fost președintele Pro România. Victor Ponta a spus că membrii celor două partide le-ar fi cerut președinților ALDE și Pro România să nu conducă ei alianța electorală, pentru Nicolai optându-se în virtutea bunei relații a europarlamentarului ALDE cu Mircea Diaconu, cu care aceasta a fost colegă la Bruxelles, cât a fost și actorul europarlamentar independent.

Actorul Mircea Diaconu, un obișnuit al studiourilor Antenei 3, și-a anunțat duminică intenția de a intra în cursa pentru prezidențiale. La nicio zi și Pro România și ALDE și-a anunțat intenția de a susține candidatura lui Diaconu, inclusiv din punct de vedere logistic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22