ALEGERI MOLDOVA. Bogdan Aurescu (MAE) s-a intalnit cu presedintele, premierul si sefa diplomatiei de la Chisinau: Romania sprijina eforturile de INTEGRARE EUROPEANA ale Republicii Moldova

T.d. | 01.12.2014

Pe aceeași temă

Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, s-a intalnit, miercuri, cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leanca si cu sefa diplomatiei moldovene, Natalia Gherman, potrivit Romania Libera.

Bogdan Aurescu a discutat cu Natalia Gherman și Nicolae Timofti despre parcursul european al Chișinăului, în urma alegerilor legislative de duminică. Aurescu a salutat faptul că alegerile au indicat o opțiune majoritar europeană, care va trebui, în mod firesc, să fie reflectată în formarea și programul noului guvern.

Totodată, ministrul de Externe a reiterat sprijinul României pentru politica de integrare europeană asumată de Chișinău.

În acest cadru, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis disponibilitatea deplină a României de a sprijini politic, diplomatic şi prin asistenţă concretă, toate eforturile viitoare ale Republicii Moldova îndreptate spre integrarea deplină în Uniunea Europeană, continuarea reformelor democratice, consolidarea statului de drept şi dezvoltarea socio-economică de ansamblu a statului vecin”, se arată într-un comunicat MAE remis presei.

Bogdan Aurescu s-a întâlnit, de asemenea, și cu premierul moldovean Iurie Leancă.
 

Proeuropenii pregatesc o coalitie de guvernare

O coalitie proeuropeana va fi formata in Republica Moldova, potrivit liderului liberal-democrat, Vlad Filat. “Partidul Liberal-Democrat din Republica Moldova va face o coalitie cu Partidul Democrat si cu cel Liberal”, a spus Filat, potrivit Mediafax.

"PLDM va face coaliţie cu PD şi PL. Am vorbit cu Lupu şi Ghimpu", a declarat Filat.

"Nu vom negocia integrarea europeană a Republicii Moldova, viitorul european al Republicii Moldova. Nu vin acum cu condiţii. Ne ştim foarte bine şi cred că această cunoaştere ne permite să nu pierdem timpul cu tatonări, ci să oferim substanţă", a adăugat Filat.

"Nu pot spune că sunt foarte bucuros de rezultatul PLDM, dar, dacă faceţi o analiză şi vedeţi prin ce am trecut în ultima perioadă de timp, veţi vedea că rezultatul este onorabil. PLDM rămâne cel mai mare partid politic din Republica Moldova. Nu doar proeuropean. Nu mă interesează instituţiile, funcţiile. Alegerile nu au rezoltat problemele ţării, presiunile la care a fost supusă ţara persistă. Manipularea fără precedent din partea mass-media prorusă a fost evidentă. Rezultatul ne permite să continuăm drumul european", a subliniat Filat.

Republica Moldova organizat, duminica, alegeri parlamentare. Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova a anuntat rezultatele dupa numararea a 89,24% din voturi (sursa: Unimedia).

Rezultatele sunt urmatoarele:

PSRM - 21,38%

PLDM - 19,45%

PCRM - 17,94%

PDM -15,76%

PL - 9,38%

PCR - 5,02%

Transformate in mandate, configuratia ar fi urmatoarea: PSRM - 25 mandate, PLDM - 24, PCRM  - 21, PDM - 19 si PL - 12.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22