Alexis Tsipras ameninta factiunile radicale din Syriza cu convocarea alegerilor anticipate

P.c. | 30.07.2015

Pe aceeași temă

Premierul Alexis Tsipras i-a avertizat pe rebelii din Syriza ca, daca va ramane fara majoritate parlamentara in cazul votarii planului de salvare a Greciei, va fi nevoit sa convoace alegeri anticipate, relatează Euronews, conform Gandul.

 

Tsipras va infrunta opozitia partidului intr-o sedinta care va avea loc astazi, existand numeroase critici ale faptului că prevederile noului plan de salvare sunt mult mai dure decât cele respinse de greci prin referendum.

 

Sefa FMI, Christine Lagarde, a îndemnat la o restructurare semnificativă a datoriei Greciei în cadrul planului per ansamblu. "Va fi nevoie de o finanţare suficientă pentru ca programul să fie credibil şi de elementul de restructurare a datoriei, care-i va permite economiei Greciei să meargă, nu neapărat pe două picioare aşa cum am spus eu, ci în patru labe. Sunt necesare reforme structurale, fiscale, finanţarea şi restructurarea datoriei", a declarat ea.

 

CITITI SI: Grecia: Varoufakis ar putea fi judecat pentru inalta tradare

 

Un procuror grec investighează eventuale infracţiuni comise prin planificarea de urgenţă a fostului ministru al Finanţelor Yanis Varoufakis de a crea o monedă alternativă în cazul în care Grecia ar părăsi zona euro. Fostul ministru Varoufakis alimenteaza in continuare disidenţa în rândul Syrizei, denunţând in mod repetat acordul cu privire la planul de salvare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22