Alexis Tsipras,premierul Greciei: Nu vom putea sa platim imprumuturile din cauza clauzelor impuse de BCE

A.g | 23.03.2015

Pe aceeași temă

 Alexis Tsipras i-a transmis o scrisoare saptamana trecuta cancelarului german Angela Merkel prin care a avertizat ca Grecia nu va putea sa plateasca datoriile in urmatoarele saptamani fara sa primeasca din nou ajutor financiar. In prealabil o alta scrisoare din 15 martie adresata tot cancelarului Germaniei, guvernul elen spune ca va fi fortat sa aleaga intre plata datoriei catre FMI si cheltuieli sociale, informeaza Hotnews.

 

 

Purtatorul de cuvant al Executivului de la Atena a spus luni ca vizita lui Tsipras la Atena, prima oficiala, nu va atinge acest subiect, in conditiile in care scrisoarea a fost trimisa duminica trecuta si deja a dus la o intalnire intre Tsipras si liderii UE.

"A existat o scrisoare in care s-a scus, mai mult sau mai putin, ce am tot afirmat saptamana trecuta - ca exista o problema de lichiditate si ca sunt necesare initiative poplitice, a spus Gabriel Sakellaridis  pentru Mega TV. Intrebat daca exista pericolul ca Atena sa alega intre salarii si plata datoriilor, Sakellaridis  a declarat ca nu este o amenintare, este o realitate".

 In acelasi timp, Tsipras a pus vina incapacitatii Greciei pe Banca Centrala Europeana pentru imposibilitate de imprumut pe termen scurt.

"Ar trebui sa fie clar ca restrictiile speciale ale BCE, combinate cu intarzieri in deblocarea finantarii vor face imposibil pentru orice guvern sa-si plateasca datoriile".
 

Premierul grec a spus ca tara sa doreste sa inapoieze banii si sa isi respecte obligatiile dar daca nu se va gasi o masura prin care sa se poate imprumuta pe termen scurt atunci problemele vor fi din ce in ce mai mari.

 

Tsipras a spus ca plata datoriilor va duce la o deteriorare abrupta a situatiei intr-o Grecie deja cu probleme sociale, "o perspectiva la care nu voi asista imperturbabil".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22