Alianța Vestului, formată din Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vânează proiecte mari

Redactia | 08.12.2018

Primarii celor patru municipii semnează sâmbătă „Alianța Vestului” prin care administrațiile celor patru municipalități vor coopera pentru realizarea de proiecte mari.

Pe aceeași temă

Astfel, cei patru primari inițiatori ai proiectului „Patrulaterala Vestului”, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, vor semna, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, în prezența presei, „documentul temelie” al alianței. „Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis”, se arată într-un comunicat dat publicității de către Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei spune că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, se dorește crearea unui for informal pentru schimburi de idei și de experiență între edilii celor patru orașe și între administrațiile publice locale pe care le conduc, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg.

De altfel, Clujul a decis să nu mai aștepte Guvernul și să preia construirea spitalului regional.

Pe 21 noiembrie, Consiliul Județean Cluj a solicitat să preia construirea Spitalului Regional de Urgenţă, sens în care preşedintele forului, Alin Tişe, a transmis o adresă Comisiei Europene – Direcţia Generală de Politică Regională şi Urbană, precum şi Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Pe 23 noiembrie, PNL Cluj a anunţat că a demarat o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea construirii Spitalului Regional de Urgenţă din fonduri europene.

Pe 29 noiembrie, Alin Tişe a declarat, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii tergiversează construirea Spitalului regional de urgenţă de la Cluj şi că forul judeţean analizează posibilitatea de a revoca hotărârea prin care terenul necesar a fost acordat cu titlu gratuit ministerului. (detalii aici)

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22