Alina Gorghiu: PNL va obtine peste 30% la alegerile parlamentare

Vlad Toma | 06.12.2016

Alina Gorghiu, presedintele PNL, a declarat aseara, la Realitatea Tv, că PNL va obtine peste 30% din voturile exprimate la alegerile parlamentare care vor avea loc duminica.

Pe aceeași temă

 

Ea a mai afirmat, la Realitatea Tv, ca în seara alegerilor, dupa ora 23, PNL va anunta cu cine va face Guvernul.

 

"Scorul PNL nu a fost vreodata de 40 si ceva... In opinia mea va fi un scor care va incepe cu 3 in fata. Va spun doar atat: va avea un scor bun. La locale am obţinut un scor de 32...", a spus sefa PNL.

 

Alina Gorghiu a comentat acum cateva zile rezultatele sondajului de opinie aparut prezentat de USR care arata ca partidul lui Nicusor Dan a devenit a doua forta politica a tarii urmand sa obtina 19% din voturile alegatorilor la alagerile din 11 decembrie, in timp ce PNL era pe pozitia a treia cu 18%.

 

Gorghiu afirma atunci ca toate sondajele independente arata altceva: "Ar fi bine ca USR să ia 19 la sută în intenția de vot, scor conform propriului sondaj de opinie. În privința PNL, toate cercetările independente de noi indică PNL la un scor de aproximativ 30 la sută. În aceste condiții, dacă prezența va fi cea estimată de USR, iar scorul lor va fi compus din două cifre, vom putea realiza fără emoții majoritatea necesară pentru investirea unui guvern Dacian Cioloș, așa cum ni-l dorim și noi și USR."

 

Sondajele prezentate de USR au mai fost contestate de PNL, in cazul alegerilor locale de la Bucuresti, cand Catalin Predoiu, candidatul PNL, a anuntat ca nu se va retrage din cursa pentru a asigura victoria dreptei deoarece el este pe locul al doilea in toate sondajele PNL, nu Nicusor Dan. Alegerile au aratat insa ca sondajul USB a descris mai bine modul in care lucrurile au stat in mod efectiv la alegeri, Predoiu iesind pe locul al treilea, iar Gabriela Firea, candidatul PSD ajungand fara probleme primar.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22