Amarandei despre isteria tezelor de doctorat ”inaccesibile”: sunt publice la universitati

Dora Vulcan | 07.12.2016

Mirabela Amarandei, purtator de cuvant al ministerului Educatiei, a rectificat informatia care a produs un val de isterie publica, dupa ce a fost lansata dezinformarea ca ar fi fost secretizate de biblioteca nationala din motive obscure si misterioase. De fapt, biblioteca nationala nu detine decat un exemplar, asa cum prevede legea, iar ele sunt in continuare publice, se gasesc si pot fi citite la bibliotecile facultatilor unde au fost sustinute. Chiar si asa, printr-un demers al ministrilor Dumitru si Suteu, ele vor putea fi studiate si la biblioteca nationala iar in curand vor fi incarcate pe o platforma online.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 Tezele de doctorat pot fi găsite de către cei interesați la bibliotecile universităților, acestea fiind publice, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al MENCȘ, Mirabela Amarandei, într-o conferință de presă.

 

 

"Domnul ministru Mircea Dumitru a discutat cu doamna ministru Corina Șuteu (...) și împreună au agreat să găsească o soluție pentru ca la Biblioteca Națională să poată fi accesate aceste lucrări de doctorat, deși sunt unicul exemplar care se regăsește în arhiva bibliotecii. O altă specificație — tezele de doctorat pot fi găsite și la bibliotecile facultăților universităților, ele sunt publice. Universitățile au obligația să le pună la dispoziția tuturor celor interesați", a afirmat Amarandei, citata de Agerpres.

 

Purtătorul de cuvânt a precizat că MENCȘ a transmis o notă prin care a reamintit cadrul legal referitor la caracterul public al tezelor de doctorat.

 

"Mai mult decât atât, știu că discuțiile purtate cu doamna ministru Șuteu s-au dus în a identifica o soluție astfel încât să xerocopieze documentele respective, fie să fie puse în forma digitală astfel încât ele să poată să fie accesate", a arătat aceasta.

 

Ea a spus că, potrivit Codului studiilor doctorale aprobat în luna martie anul acesta, tezele care sunt declarate publice începând cu acest moment vor putea fi accesate pe o platformă online, proiect la care ministerul lucrează în prezent.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22