Ambadasador: Marea Britanie asteapta o cerere formala pentru a ajuta ranitii din Colectiv

Iulian Popescu | 07.11.2015

Marea Britanie așteaptă o cerere formală din partea României privind modul în care pot fi ajutate persoanele care au suferit arsuri în urma incediului din Clubul Colectiv, a declarat vineri ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

Pe aceeași temă

 

Serviciile naționale de sănătate din Marea Britanie au verificat disponibilitatea paturilor, prin sistemul special ce monitorizează disponibilitatea paturilor pentru cazurile de arsuri, existând o uriașă dorință în rândul doctorilor din Marea Britanie să acorde sprijin României și că se așteaptă o solicitare formală din partea țării noastre, a explicat ambasadorul, într-o conferință de presă.

 

"Doresc să transmit condoleanțe tuturor celor afectați de tragedia de la Club Colectiv, este un moment foarte dificil pentru fiecare român. Marea Britanie este alături de România în acest moment foarte dificil. (...) Am avut astăzi o întâlnire cu ministrul (Sănătății, Nicolae Bănicioiu — n.r.) și suntem în strânsă legătură cu autoritățile din România pentru a vedea cum să venim în ajutor", a precizat Brummell.

 

El a apreciat faptul că un specialist britanic cu foarte multă experiență în chirurgie și tratamentul arsurilor, dr. Sarah Pape, se află la București în aceste zile.

 

"Premierul nostru a menționat în această săptămână în Parlament că a fost încântat să audă de vizita doctorului Pape, și-a exprimat condoleanțele în legătură cu evenimentele tragice de vineri noaptea și a subliniat intenția Marii Britanii de a ajuta. (...) Trebuie luate o serie de decizii clinice aici, în legătură cu pacienții care pot călători, care pacienți ar beneficia de pe urma acestui lucru. Așteptăm să auzim răspunsul, există o mare dorință de a ajuta", a adăugat ambasadorul Marii Britanii la București.

 

La rândul său, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a precizat, în aceeași conferință de presă, că încă din noaptea tragediei autoritățile române au luat legătura cu multe țări pentru a solicita sprijin.

 

"România a luat legătura din prima zi, chiar din prima noapte, cu foarte multe țări europene și din afara Europei pentru a solicita sprijinul. (...) Încă din prima zi am primit ajutoare în România", a afirmat Bănicioiu.

 

De asemenea, el a arătat că încă din noaptea incendiului avioanele de transport erau pregătite să preia răniții și să îi transfere la spitale din străinătate.

 

"De a doua zi și chiar din noaptea respectivă am fost pregătiți cu avioanele de transport. Din noaptea respectivă avioanele erau în stare de decolare, avioane ce pot asigura ventilație pentru pacienții de terapie intensivă", a adăugat Bănicioiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22