Ambasada SUA către AUR: „Exploatarea antisemitismului pentru câștig politic este dezgustătoare”

Redactia | 27.01.2022

Ambasada SUA a ripostat dur la minimalizarea Holocaustului, calificând politizarea acestei teme drept ”dezgustătoare”.

Pe aceeași temă

Replica a venit din partea lui Shane Dixon, adjunctul interimar al șefului misiunii SUA la București, care a spus într-un clip video postat pe Facebook că ”Nimic din ce are legătură cu Holocaustul nu este ”o temă minoră”.

Reamintim că AUR a calificat într-un comunicat oficial de presă din 3 ianurie istoria Holocaustului drept ”teme minoră”.

”Să văd cum e manipulat și exploatat antisemitismul pentru câștig politic intern sau avantaj geopolitc este dezgustător. Nimic din ce are legătură cu Holocaustul nu este ”o temă minoră”. Desconsiderarea sa amintește de cuvintele reprobabile ale lui Rudolf Hoss, cel mai longeviv comandant de la Auschitz, care, când a fost confruntat la proces cu faptul că a ucis 3.5 milioane de oameni, a spus: Nu, doar 2,5 milioane”, „, a spus Shane Dixon, adjunctul interimar al șefului misiunii SUA la București, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului.

„Popoarele noastre sătule, bulversate de pandemie, se confruntă cu valuri de dezinformări și retorici maligne, inclusiv o reapariție stranie a anti-semitismului. Din păcate, și exact ca în trecut, când lumea se tulbură, reapare spectrul constant și latent al anti-semitismului… Când se schimbă paradigma, cele mai infame aspecte ale naturii noastre se manifestă și se dezlănțuie. I-aș avertiza pe cei care pășesc pe calea antisemitismului către orice mijloace că se află într-o companie extrem de perfidă”, a mai spus diplomatul american.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22