Ambasador: Cei mai buni medici francezi specializati in arsuri sosesc diseara la Bucuresti

Iulian Popescu | 01.11.2015

Ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul, a mers în această seară să depună flori şi o lumânare în memoria tinerilor decedaţi în incediul din Clubul Colectiv și a anunțat că în această seară vor ajunge la Bucureşti cei mai buni medici fracezi în tratamentul arsurilor.

Pe aceeași temă

"Îmi exprim regretul pentru această tragedie. Îmi amintesc solidaritatea României când a avut loc atentatul de la Charlie Hebdo şi vreau să arat şi eu solidaritatea noastră", a spus Ambasadorul Franţei.

 

Acesta a precizat că a fost impresionat de ceea ce au făcut SMURD-ul, medicii şi poliţiştii şi toată lumea care a fost mobilizată.

 

"Ce poate să facă Franţa? Avem o cooperarea în tratamentul arsurii încă din anul 2013, iar diseară va ajunge în România o echipă medicală formată din cei mai buni medici francezi în tratamentul arsurii", a spus Ambasadorul, adăugând că este vorba despre şeful Serviciului de Tratament al Arsurii din Franţa şi Secretarul General al Medicilor specializaţi în Tratamentul Arsurii.

 

"Suntem alături de România", a încheiat Francois Saint-Paul.

 

***

Numărul decedaților din cauza incendiului de la Club Colectiv a ajuns la 30, dar medicii și secretarul de stat Raed Arafat susțin că există riscul să mai moară în jur de 20 dintre răniții aflați în stare critică.

 

Ultimele trei decese s-au produs duminică. Este vorba despre trei tinere, din care două au murit la Spitalul "Bagdasar-Arseni".

 

Numărul victimelor aflate în stare gravă este de aproximativ 80, din care 35 sunt în stare critică, potrivit ministrului Sănătății.

 

Numărul decedaților din cauza incendiului care a avut loc vineri la Club Colectiv ar putea să crească semnificativ declarat duminică profesorul doctor Ioan Lascăr. Secretarul de stat MAI Raed Arafat a vorbit și el de posibilitatea de a mai apărea 20 – 30 de decese în următoarele zile.

 

Declarațiile celor doi au fost făcute după ședința de la Guvern, unde au fost făcute aceste evaluări.

 

"Evaluăm, estimăm faptul cel puțin prin prisma datelor statistice că numărul deceselor poate să crească semnificativ. Semnificativ înseamnă semnificativ", a afirmat medicul.

 

Întrebat dacă se așteaptă la o dublare a numărului de morți, Lascăr a răspuns: "Este posibil, acestea sunt evaluări statistice, dar nu mă refer la cazurile noastre, ci doar făcând o evaluare prin prisma datelor statistice acumulate pe care se fundamentează și experiența noastră clinică".

 

Ioan Lascăr a spus că pentru îngrijirea unui pacient cu arsuri costurile variază între câteva sute de mii de euro și chiar un milion de euro.

 

"Pacientul ars este considerat cel mai complex și mai costisitor tip de pacient imaginabil. Costurile îngrijirii unui astfel de pacient pe durata spitalizării de lungă durată: o lună și jumătate, două, uneori chiar mai mult, pot oscila în funcție de gravitatea și particularitățile cazului între câteva sute de mii de euro până la un milion de euro", a mai afirmat dr. Ioan Lascăr.

 

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică la Spitalul de Urgență Floreasca că 80-90 dintre răniți în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv sunt în stare gravă și critică.

 

"Vă spuneam aseară că sunt 35 de pacienți în continuare în stare critică și pe lângă cei 35 sunt foarte mulți în stare gravă. Din cei 146 de pacienți care au rămas internați și erau internați în cursul zilei de ieri, numărul celor gravi și critici este foarte mare. Adică se apropie de 80-90 de pacienți", a afirmat ministrul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22