Ambasadorul rus, Valery Kuzmin, despre "interesele comune" cu guvernul Grindeanu

Dora Vulcan | 03.01.2017

"Credem că noul Guvern al României va aduce ceva nou. Pentru că istoria recentă nu a fost foarte încurajatoare. Așadar, cu ceva nou sperăm și ne dorim să putem înainta și să dezvoltăm relațiile și cooperarea noastră în beneficiul ambelor țări. Pentru că am observat că avem interese comune în mai multe domenii. Ca un exemplu este prețul gazului", a spus marti, la Cluj, ambasadorul Rusiei in Romania Valery Kuzmin.

Pe aceeași temă

 

 

" Atunci când la nivel internațional prețul gazului și al petrolului a scăzut, gazul rusesc a devenit mai ieftin decât cel românesc, astfel că România acum își păstrează rezervele proprii în depozite subterane și folosește gaz mai ieftin, rusesc. Și când prețurile vor urca, vor folosi produsele proprii. Vedeți, suntem atât de aproape unii de alții, trăim în aceeași regiune și avem multe interese comune', a spus Kuzmin, care se află în țara noastră, în calitate de ambasador, de la mijlocul anului trecut", a continuat Kuzmin, citat de Agerpres.

 

 

Diplomatul rus a mai menționat printre interesele comune și pescuitul, Marea Neagră, mediul, exploatarea gazului, precum și colaborările științifice, care au au o foarte lungă tradiție între cele două țări.

 

 

 

Prezent la Cluj, Kuzmin a indicat zona ca fiind una de interes pentru tehnologia IT și pentru producția de mobilă sau pentru cea agro-industrială.

 

 

 

"În aceste sectoare avem anumite oportunități. De exemplu, eu personal, îmi amintesc, din cele patru decenii de colaborare pe care le avem, de mobila românească, care este celebră în Rusia și care se vinde foarte bine. Mai sunt și alte probleme create sau care au rezultat din relațiile politice din ultima vreme — sancțiunile europene și așa mai departe. Dar producția de mobilă nu are nimic de a face cu sancțiunile. (...) Însă pot fi identificate și alte sfere de interes de către oamenii de afaceri, iar ambasada încearcă să pregătească un mediu favorabil pentru ca ei să poată funcționa."

 

 

 

Acesta a mai precizat că vizita sa a avut ca scop și analizarea unor anumite probleme care ar putea debloca relațiile economice, dar și deschiderea de căi de cooperare în mai multe domenii.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22