Ambasadorul SUA, vizita la locul tragediei: Sunt foarte indurerat, condoleante familiilor

Iulian Popescu | 01.11.2015

Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, a vizitat duminică dimineaţa locul tragediei din Capitală, unde vineri noaptea au murit 29 de tineri, și şi-a exprimat tristeţea faţă de tragicul eveniment și a depus un buchet de flori în faţa clubului Colectiv, în memoria victimelor.

Pe aceeași temă

"Eu şi soţia mea suntem foarte îndureraţi. Transmitem condoleanţele noastre familiilor, rudelor, prietenilor şi celor care i-au cunoscut pe toţi cei care şi-au pierdut vieţile vineri seară", a spus ambasadorul SUA la București.

 

Ambasadorul Hans Klemm a amintit cu această ocazie că şi Statele Unite s-au confruntat cu o situaţie similară acum câţiva ani, când 100 de oameni au murit în condiţii asemănătoare.

 

"Sunt foarte întristat de tragedia care s-a produs aici vineri seară. După cum ştiţi, din păcate este îngrozitor de asemănătoare cu un eveniment care s-a produs în Statele Unite în urmă cu 12 ani. În Statele Unite au murit mult mai mulţi oameni. 100 de oameni. Dar asemănarea este înfricoşătoare. Au fost circumstanţe foarte asemănătoare. Sunt îndurerat, este îndurerată Ambasada mea, pentru că atât de mulţi români tineri, atât de mulţi tineri şi-au pierdut viaţa vineri seară. Americanii îşi amintesc de evenimentele de acum 12 ani şi sunt îngroziţi de asemănările cu ceea ce s-a întâmplat aici, la Bucureşti, vineri noapte", a adăugat ambasadorul.

 

În februarie 2003, un incendiu la clubul Station Warwick din Rhode Island, în Statele Unite, a omorât 100 de persoane şi a rănit peste 200. Artificiile folosite de o formaţie de muzică au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22