Amendați de polițiști de 8 martie: Episcopul de Huși, protopopul de Bârlad, 7 preoți, la restaurant

Redactia | 09.03.2021

Nouă persoane au fost depistate în seara de 8 martie la un restaurant din municipiul Bârlad, județul Vaslui, participând la un eveniment privat, a anunțat Poliția Județeană.

Pe aceeași temă

Agenții le-au dat amenzi de peste 6.500 de lei.

Oamenii care au văzut că la restaurant se adună preoții, au crezut că se face o masă și supărați au sunat la 112, reclamând că preoții și patronii de la Royal nu respectă interdicțiile date de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, semnalează publicația locală Vremeanouă.ro.

Mai mulți preoți, în frunte cu protopopul de Bârlad preotul Vasile Lăiu, au fost surprinși în seara de 8 Martie de polițiști în Restaurantul Royal din Bârlad, în timp ce sfințeau o masă.

Protopopul Lăiu se afla în salonul restaurantului împreună cu șase preoți.

Aceștia au fost solicitați de patronii localului pentru a sfinți noul mobilier, asta deși sunt interzise orice activități în interiorul restaurantelor în Bârlad, din cauza ratei crescute de Covid 19, de peste 3/1000 de locuitori.

Și câțiva patroni de la alte restaurante din Bârlad s-au revoltat, reclamând că unii ajung la faliment respectând deciziiile luate, iar alții sfidează și fac bani.

Polițiștii au descins la Restaurantul Royal și au făcut anchetă.

Potrivit surselor G4Media.ro este vorba despre Episcopul de Huși, Protopopul de Bârlad și alți 7 preoți.

Aceștia au fost solicitați de patronul localului Royal, general în rezervă Neculai Rotaru, pentru a sfinți un salon din restaurant dotat cu mobilier nou, asta deși sunt interzise orice activități în interiorul restaurantelor în Bârlad, din cauza ratei crescute de Covid-19, de peste 3/1000 de locuitori.

PS Ignatie nu a participat la slujba de sfințire din restaurant, el a venit până la Salonul Royal doar pentru a oferi doamnei Rotaru un buchet de flori și a se scuza că este chemat la Episcopie, a precizat propopul Vasile Lăiu sursei menționate anterior.

„Nu a stat nici 5 minute, a plecat că avea treabă la Huși la Episcopie, iar acolo la slujba de sfințire am rămas eu cu vreo șase preoți din parohiile din Bârlad. Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nouă. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva .. că ar fi petrecere. Au fost au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?”, a spus protopopul Vasile Lăiu, pentru Vremea Nouă.

Comunicatul integral al Poliției

„În cursul zilei de 8 martie a.c., începând cu ora 20:10, polițiștii Poliției Municipiului Bârlad, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea a 9 persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat, față de administratorul localului și față de participanții identificați, 10 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 6.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22