Amenzi mai mici de 7500 lei in cazul de sclavie de la Berevoiesti

Dora Vulcan | 21.07.2016

Primarul, secretarul si asistentul social din localitatea argeseana Berevoesti au fost amendati de Corpul de Control al Prefecturii Arges dupa scandalul iscat de reteaua stapanilor de sclavi, informeaza Mediafax. Astfel, primarul si secretarul au primit cate trei amenzi in valoare de 7.500 de lei, in timp ce asistentul social a fost amendat cu 2.000 lei.

Pe aceeași temă

 

 

 

Corpul de control al Prefecturii Arges a sesizat o serie de nereguli pe parcursul verificarilor care sunt in plina desfasurare in localitatea argeseana Berevoiesti, iar primarul, secretarul si asistentul social din localitate au fost amendati.

 

"Primarul localitatii Berevoesti a primit trei sanctiuni in valoare de 7500 de lei. Trei amenzi a primit si secretarul, in valoare de 7500 de lei, iar asistentul social doua amenzi de 2000 de lei. Primarul a fost amendat pentru neefectuarea anchetelor sociale in termen, neemiterea de dispozitii in termen, necalcularea orelor de munca la salariul minim actualizat. Secretarul a fost sanctionat pentru neefectuarea anchetelor sociale in termen, neemiterea de dispozitii in termen precum si pentru nesolutionarea in termen a cererilor pentru ajutor social. Asistentul social a fost sanctionat pentru nesolutionarea in termen a cererilor pentru ajutor social si neitocmirea proiectului. Au mai fost si alte nereguli sesizate, dar acestea sunt principalele depistate. Corpul de Control al Prefecturii continua controlul. Se merge pe mai multe piste. Rezultatele preliminare ale anchetei vor fi gat abia marttea viitoare", a declarat pentru Mediafax Cristian Soare, prefectul judetului Arges.

 

Ion Manzana, vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, sustine versiunea primarului localitatii Berevoesti, potrivit caruia inca din 2015 exista documente care scot in evidenta faptul ca exista anumite probleme in localitate. Acesta a mai precizat ca: "Exista o ancheta in plina desfasurare. Deocamdata nu putem spune prea multe. Va pot confirma ca edilul localitatii Berevoesti nu a fost chemat sa dea declaratii cu privire la situatia din localitate".

 

38 de persoane au fost retinute, saptamana trecuta, in urma a 40 de perchezitii din localitatea argeseana Berevoesti. Acestea au ramas in arest preventiv, cu exceptia unei femei care a primit arest la domiciliu pentru ca face dializa. Anchetatorii banuiesc ca, din 2008 si pana in prezent, s-au constituit mai multe grupuri infractionale care au recrutat zeci de persoane minore si majore, prin constrangere, inducere in eroare, rapire sau profitand de starea de vulnerabilitate in care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilitati fizice sau psihice, cu situatii materiale precare), in scopul exploatarii prin supunerea la executarea de munci si indeplinirea de servicii in mod fortat si prin obligarea la practicarea cersetoriei.

 

Potrivit prefectului de Arges 14 din cele 38 de persoane arestate preventiv primesc ajutoare sociale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22