Amnistia fiscala promovata de guvern nu convinge mediul de afaceri american din Romania

Tudor Despina | 14.10.2015

Amnistia fiscala promovata de Guvernul Ponta nu convinge pe toata lumea. Potrivit afaceristilor americani in Romania, masura nu e eficace atat timp cat nu e stimulata achitarea la timp a taxelor.

Pe aceeași temă

 

Cetatenii pot scapa de penalitatile de intarziere la obligatiile fiscale neachitate pana la 30 Septembrie 2015, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta adoptat, miercuri, de Guvern.

 

Prevederile aministiei fiscale vor fi aplicate doar pentru romanii care isi vor achita obligatiile de plata catre bugetul de stat pana la 31 Martie 2016, actul fiind valabil atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice.

 

De asemenea, in anumite conditii, oamenii vor putea beneficia si de stergerea de la plata a unei parti din dobanzi.

 

Totusi, masura nu convinge in totalitate mediul de afaceri american din Romania:

 

O masura de anulare a penalitatilor de intarziere datorate si neachitate la 30 Septembrie 2015, neinsotita si de o masura de stimulare fiscala a contribuabililor care platesc la timp, nu va avea efectele necesare accelerarii conformarii voluntare”, arata reprezentantii Camerei de Comert Americane in Romania citati de Digi 24.

 

De cealalta parte, premierul Victor Ponta nu e de acord cu termenul de amnistie:

 

"Nu scutim de niciun leu. Cei care au platit nu pierd nimic, dimpotriva, castiga faptul ca nu platesc dobanzi. Cei care insa au nevoie de un spijin si platesc absout tot pana la ultimul leu, pe aceia ii ajutam. Cei care nu platesc la zi sau nu platesc datoria integrala, nu beneficiaza. (...)

 

Nu amnistiem pe nimeni: daca isi plateste toata datoria pana la ultimul leut, nu ii mai luam penalitatea, ii luam doar o parte din dobanda. Cei cinstiti si corecti vor beneficia", a spus premierul pe marginea subiectului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22