Ana Blandiana: “Cele mai imorale personaje politice vorbesc despre morală”

Tudor Despina | 14.03.2016

Personajele cele mai imorale din viata politică vorbesc despre morală, spune Ana Blandiana.

Pe aceeași temă

 

Cu cât vorbesc mai mult, cu atât noțiunea de morală în politică devine mai lipsită de conținut”, a adăugat ea. Scriitoarea a fost prezentă la o conferință de presă cu ocazia lansării concursului de eseuri “Creştin-Democraţia în România şi Europa. Refuzul de a tranzacţiona ideile, oglindit în activitatea lui Corneliu Coposu”.

 

"Mi se pare esenţial că există posibilitatea ca prin întâmplările unei vieţi să ajungă la tineri ideile teoretice. Adică să înţeleagă ce înseamnă morală în politică. Personajele cele mai imorale din viaţa politică vorbesc despre morală şi cu cât vorbesc mai mult cu atât noţiunea de morală în politică devine mai lipsită de conţinut şi mai găunoasă. Marea problemă este aceea să reuşim să o umplem de conţinut, să se înţeleagă că morala a existat în politică”, a spus scriitoarea, citată de Epoch Times.

 

 
Conferința de presă prilejuită de lansarea concursului de eseu...

Ana Blandiana: Personajele cele mai imorale din viața politică vorbesc despre morală!Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/66052

Posted by Privesc.Eu on Monday, March 14, 2016

 

Ana Blandiana a vorbit și despre Corneliu Coposu, pe care l-a numit “președintele moral” al țării: Coposu “era continuatorul, omul cel mai apropiat, secretarul lui Iuliu Maniu... celălalt mare om politic dintre cele două Războaie, care erau un fel de reper moral, de stâlp moral al societăţii româneşti. Singurul om politic din România care în loc să lupte ca să ajungă la putere, refuza să ajungă la putere atunci când ajungerea la putere îl obliga să tranzacţioneze ideile".

 

Destinul lui Corneliu Coposu, crede scriitoarea, a fost dramatic, dar și strălucitor: "Fără dispariţia lui înainte de alegerile din 96 în România nu s-ar fi produs rotaţia la putere care s-a produs atunci şi fără de care nu avea cum să se pună problema integrării euroatlantice", a adăugat Ana Blandiana.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22