Ana Maria Patru, fosta sefa a AEP, ramane in arest preventiv. Decizie definitiva

Dora Vulcan | 22.11.2016

Fosta presedinta a Autorității Electorale Permanente ramane in arest preventiv a decis Curtea de Apel Ploiești. Ana Maria Patru este acuzata de procurorii DNA Ploiesti de trafic de influenta si spalare de bani. Decizia instantei este definitiva.

Pe aceeași temă

 

 

 

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Ploiești, instanța a respins ca nefondată contestația formulată de inculpată, decizia fiind definitivă. 

 

 

 Ce spun procurorii

 

  • În perioada aprilie-iunie 2008, Ana Maria Pătru Ana, pe atunci vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente  – funcție cu rang de secretar de stat - a cerut si primit de la reprezentanții unei societăți comerciale 210.000 euro,  contravaloarea unui anumit imobil situat în București. La schimb, a sustinut "derularea în bune condiții" a unui contract încheiat de societatea comerciala cu AEP si a sustinut societatea ca sa obțină și să deruleze si alte contracte pe viitor. Ceea ce s-a si realizat, spun procurorii DNA. 

 

  • Apoi, in 2009, Pătru a ascuns originea spagii de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operații comerciale între mai multe societăți comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă și o firmă controlata de soțul ei. Asa se justifica acuzatia de spalare a banilor. 

 

  • În 2011, tot ca vicepreședinte al AEP, Pătru a cerut de la patronii aceleiasi societati contravaloarea unui Land Rover. A primit 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susține derularea, în bune condiții, a unor contracte de servicii si contracte, încheiate de societatea respectivă cu Autoritatea Electorala. 

 

  • În cursul anului 2011, în aceeași calitate de vicepreședinte al Autoritatii Electorale, Patru a cerut si a primit 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei de la acea vreme, Ion Ariton, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audiență, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp de la intervenția Anei Maria Pătru.

 

 

Cu banii proveniți din cele două fapte de trafic de influență descrise anterior a achiziționat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar și beneficiarul real al bunului cumpărat, în același an, Pătru Ana Maria a înmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22