ANAF demontează minciuna Antenelor: La sediul postului TV au fost 4 inspectori fiscali

Iulian Popescu | 18.02.2016

ANAF răspunde acuzațiilor aduse de Antene și demontează minciunile: la sediul de pe Șoseaua București - Ploiești s-a deplasat un echipaj, cu 4 inspectori fiscali, iar ei au legitimat doar 4 persoane, pentru a se asigura, conform procedurii, că aceștia erau destinatarii notificărilor.

Pe aceeași temă

 

La trei zile după incidente, ANAF relatează propria versiune și demontează tot ceea ce au vehiculat Antenele. Instituția a emis joi un comunicat, iar aceasta ar putea avea legătură cu cererile numeroase ce i-au fost adresate prmeierului Dacian Cioloș pe Facebook.

 

Din comunicatul ANAF se înțelege de ce Antenele nu au arătat filmări cu inspectorii agresivi care ar fi legiitmat o mulțime de angajați ai postului Antena 3: pentru că firlmările nu ar fi arătat nimic compromițător pentru angajații ANAF.

 

Vă prezentăm integral explicațiile ANAF:

 

"Referitor la informațiile vehiculate în presă în ultimele zile, Agenția Națională de Administrare Fiscală face următoarele precizări:

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român, proprietar al imobilelor din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, strada Gîrlei, nr 1B, și strada Gîrlei nr. 1D, a emis în condițiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care își desfășoară activitatea în imobilele confiscate de instanță. Măsura a fost luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București și rămasă definitivă.

În acest sens, luni, 15 februarie, 4 echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat la adresele respective, pentru identificarea societăților comerciale înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului cu 48 de locații (sedii sociale și puncte de lucru);

- Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite și cazuri speciale și a Serviciului valorificare sentințe penale din DGRFP București. Mașinile sunt inscripționate cu sigla ”ANAF” și cu sintagma ”Executări silite”;

- În Șoseaua București-Ploiești s-a deplasat, la ora 14.30, un singur echipaj format din 4 executori fiscali, care au solicitat la recepție prezența unei persoane care să aibă calitatea de administrator sau împuternicit. Au fost îndrumați la un alt sediu;

- Executorii fiscali au prezentat legitimațiile de serviciu și ordinele de deplasare emise individual;

- Au fost legitimate doar 4 persoane, pentru a li se înmâna notificările, conform procedurii. Legitimarea a fost necesară pentru a le fi înscrise datele pe exemplarul al doilea al notificării.

- Au fost înmânate 10 notificări, cu confirmare de primire;

- Pentru 26 de sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost îndeplinită, pentru că nu a fost găsit niciun reprezentant al societății sau reprezentanții au refuzat primirea notificărilor. În aceste cazuri, notificarea se va face prin poștă cu confirmare de primire;

- Aparatul de fotografiat a fost folosit numai pentru identificarea imobilelor din strada Gîrlei nr. 1D, respectiv din strada Gîrlei nr. 1 B."

 

***

 

realizatoarea Alessandra Stoicescu declara, in direct, ca ”ANAF si-a trimis agentii sa ne scoata din sediu". Potrivit acesteia, mai multe masini ale ANAF au venit la sediul Antenelor si agenti ai fiscului sunt in cladire.

 

La scurt timp de la aflarea informatiei, mai multi membri ai redactiei Antena au reactionat. “Niste trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (…) Juristii nostri au incercat sa poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost si este ca avem de-a face cu o executare silita”, a spus directorul Antena 3, Mihai Gadea precizand ca suspecteaza o “forma pusa la cale de inchidere a acestui post de televiziune”.

 

Si realizatoarea Dana Grecu a reactionat la timpul scurt in care televiziunea trebuie sa se mute: “Unde Doamne iarta-ma sa mutam mii de kg de cablu in cinci zile?”

 

Mircea Badea a spus ca ”Antena plateste impozite uriase, deci interesul statului ar fi ca trustul acesta sa functioneze, ca interesul statului e sa incaseze banii. Pe ei pare ca nu-i intereseaza. Nu ai cum sa te muti in 5 zile, este interesat doar sa ne inchida pe noi. Avem un sistem securist condus de Basescu Traian si nu se va lasa pana nu ne va distruge”, a spus Mircea Badea, luni seara, al Antena 3.

 

Cititi aici mai multe despre primele reactii ale vedetelor Antena 3, precum și ale politicienilorcare beneficiază de o atenție deosebită din partea televiziunii familiei lui Dan Voiculescu.

 

Terapie de grup la Antene pana după miezul noptii

 

Toate vedetele Antena 1, Antena 3 si Antena Stars au fost stranse aseara in studioul in care Mihai gadea isi realizeaza emisiunile si au organizat o editie speciala in cadrul careia angajatii familiei Voiculescu transmiteau mesaje lacrimogene pentru publicul sustinator, subliniind de fiecare data ca libertatea de expresie le este pusa in pericol prin somatia de evacuare ce le-a fost transmisa de catre ANAF. Antena 3 a afisat un cronometru descrescator, care arata ca mai sunt 4 zile de emisie, fiind precizate orele, minutele si secundele ramase pana la termenul de evacuare, insotit de mesajul ”Emisia in pericol”.

HotNews.ro a selectat cateva dintre mesajele pe care Antenele le-au transmis azi-noapte pana dupa miezul noptii:

Lucia Hossu Longin: Singura solutie este strada. Sediul Antenelor trebuie inconjurat de corturi. E un lacas al nostru, al tuturor.... E gestul unei judecatoare corupte care a intors totul in favoarea ei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22