Anca Alexandrescu nu mai este consilierul premierului Dăncilă. Decizia a fost publicată în MO

Redactia | 30.05.2019

Anca Alexandrescu a fost eliberată din funcția de consilier onorific al prim-ministrului. Decizia premierului a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Pe aceeași temă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți seară că o va elibera din funcție de Anca Alexandrescu, consilierul onorific pe care i l-a impus Liviu Dragnea la guvern.

Întrebată în conferinţa de presă de după şedinţa CEx dacă va mai colabora cu Anca Alexandrescu, Viorica Dăncilă a răspuns: "Cu Anca Alexandrescu exclus. Mâine o voi elibera din funcţie."

Anca Alexandrescu s-a ocupat de comunicarea PSD, după care a fost numită consilier onorific al premierului. În urmă cu o lună, Dăncilă a anunțat încetarea colaborării cu Alexandrescu pe motiv că ar fi mai utilă la partid unde ar urma să se ocupe de campania electorală.

Aceasta era considerată una dintre persoanele prin care Liviu Dragnea o controla pe Dăncilă.

Anunțul despre eliberarea lui Alexandrescu din funcție a fost făcut la o zi de la încarcerarea președintelui PSD Liviu Dragnea, după condamnarea primită în aceeași zi de la Curtea Supremă în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, în care a fost acuzat de DNA că s-a folosit de influența pe care o avea în perioada în care era președinte al consiliului județean Teleorman pentru a angaja la Direcția de Protecție a copilului două secretare care prestau în acest timp pentru PSD, condus tot de el.

Fiică a jurnalistului Horia Alexandrescu, admirator declarat al lui Ion Iliescu, aceasta a devenit consilier pe comunicarea cu presa în perioada 2000 - 2004 în guvernul lui Adrian Năstase, care a racolat-o încă din perioada în care acesta Năstase era președinte executiv al PSD iar Anca jurnalist la cotidianul ”Ziua”.

După căderea lui Adrian Năstase, Anca Alexadrescu a intrat în 2004 în echipa lui Sorin Oprescu, pe vremea când acesta era primar al Capitalei.

Cel care a recuperat-o a fost Victor Ponta care a adus-o în guvernul condus de el pe post de consiler de stat remunerat.

În 2016 este numită director al departamentului de relatii publice din cadrul KMG Rompetrol.

După plecarea lui Ponta din PSD, Liviu Dragnea o aduce în partid și se ocupă de departamentul de comunicare al PSD; devine, neoficial, șefa de cabinet a lui Liviu Dragnea la Camera Deputaților.

În februarie 2018 este recomandată și impusă de Dragnea noului premier al Guvernului, Viorica Dăncilă.

Degradarea relației lui Dăncilă cu Anca Alexandrescu s-a făcut pe fondul presiunilor făcute de Liviu Dragnea asupra premierului pentru emiterea ordonanțelor de urgență pe justiție.

Anca Alexandrescu avea rolul de a controla și monitoriza activitatea premierului Viorica Dăncilă.

mai multe, AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22