Ancheta: Au fost ridicate documente de la Primaria Sectorului 4 si de la ITM Bucuresti

Iulian Popescu | 01.11.2015

Polițiștii au ridicat duminică documente de la mai multe instituții publice, printre care se află Primăria Sectorului 4 și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), în cadrul investigațiilor privind incendiul de la clubul Colectiv.

Pe aceeași temă

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au ridicat de la sediile mai multor instituții publice și private documentele ce ar putea fi utile soluționării cauzei, anunță un comunicat al Parchetului General, care se ocuă de dosarul incendiului de la Club Colectiv.

 

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat sâmbătă, că, din punctul de vedere al instituției pe care o conduce, au fost îndeplinite toate formele legale de eliberare a acordului de funcționare a clubului unde s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, un incendiu puternic care s-a soldat cu 30 de morți și peste 180 de răniți.

 

"Din punct de vedere al atribuțiilor pe care le are Primăria Sectorului 4, pentru emiterea acordului de funcționare avem la dosar îndeplinite toate formele legale de eliberarea acordului de funcționare", a precizat Popescu.

 

În ceea ce privește condițiile de eliberare a acordului de funcționare, edilul Sectorului 4 a spus că se solicită contractul de închiriere și contractul de proprietate dacă este proprietar.

 

"Aici este și proprietar și este un contract de locație între proprietar și cel care a închiriat, iar mai departe noi ne uităm la certificatul de la Registrul Comerțului și la fiecare organ abilitat. Dacă desfășoară activitate pe alimentație publică, își face declarație pe proprie răspundere că îndeplinește condițiile legale", a explicat Piedone.

 

El a adăugat că, din punctul său de vedere, pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, ar trebui ca declarațiile pe proprie răspundere "să dispară efectiv" și să se facă verificarea personal, de către inspectorii de specialitate, acolo unde există o aglomerație urbană de peste 100 de locuri, unde există alimentație publică - cantine, restaurante - și numai după aceea să se elibereze acel certificat.

 

Reamintim că numărul decedaților a ajuns duminică la 30, iar alți aproximativ 80 de răniți sunt în stare gravă, din care 35 în stare critică.

 

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că există riscul ca încă 20 – 30 de victime să decedeze în următoarele zile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22