Ancheta de coruptie la varful radioului public. 11 urmariti penal ai CA fost si actual

Dora Vulcan | 17.11.2016

Unsprezece fosti si actuali membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune au fost pusi joi sub urmarire penala de Parchetul Judecatoriei sectorului 1. Printre ei: Mirela Fugaru, Stejarel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu, Doina Mosneag.

Pe aceeași temă

 

 

 Ei sunt acuzati de abuz in serviciu si conflict de interese.

 

"Din probatoriul administrat in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca in perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 acestia ar fi participat la luarea unor decizii in cadrul sedintelor Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune in urma carora au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii, in baza carora acestia au obtinut in mod ilegal foloase patrimoniale in cuantum total de aproximativ 400.000 lei", precizeaza procurorii, citati de News.ro.

 

 

Contracte ilegale de turism pe banii contribuabilului

 

Ei sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese, intrucat ar fi participat la luarea unor decizii in urma carora au fost incheiate ilegal mai multe contracte privind achizitii de servicii de turism.

 

 

Radio România a transmis, joi, în legătură cu percheziţiile care au loc la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) într-un dosar privind acordarea unor contracte, în care sunt vizaţi membri ai Consiliului de Administraţie, că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

 

Anchetatorii au facut dimineata percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane urmând să fie duse la audieri, au declarat surse judiciare, conform News.ro.


"Sunt trei percheziţii în desfăşurare şi 11 mandate de aducere. S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetările au arătat că suma este cu mult mai mare”, au spus sursele citate.


Sursele citate au precizat că cele trei percheziţii sunt la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.


"Din cercetări a reieşit că, în calitate de funcţionari publici şi membri în Consiliul de Administraţie, cei în cauză au participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, obţinând în mod ilegal mai multe beneficii patrimoniale. Aceştia sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese”, au mai arătat sursele citate.


Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. 


Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Ţoghină, Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22