ANI il acuza pe Piedone de conflict de interese: Ar fi semnat autorizatii pentru copii sai

Vlad Toma | 10.10.2016

Agenția Națională de Integritate anunta astazi ca a constatat existenta unui posibil conflict de interese în cazul lui Cristian Popescu Piedone, primar al Sectorului 4.

Pe aceeași temă

 

ANI arata ca fostul primar ar fi semnat mai multe acorduri de functionare pentru cateva firme la care copiii sai erau asociati sau administratori:

 

"In calitate de primar al Sectorului 4, București, POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE a semnat, în perioada 2013-2015, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL și Chocoland SRL, societăți la care copiii săi dețin calitatea de asociat și funcția de administrator," arata ANI in comunicatul facut public astazi.

 

Agenția Națională de Integritate anunta ca, in urma constatarii existenței indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării cercetărilor.

 

ANI arata ca fostul primar al sectorului 4 ar fi încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: „Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”

 

a art. 71 din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia:„Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităților publice și funcțiilor publice sunt: imparțialitatea, integritatea, transparența deciziei și supremația interesului public” 

 

și art. 76 din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22