ANI nu a contestat solutia din dosarul privind conflictul de interese al lui Klaus Iohannis. Termenul pentru depunerea recursului a trecut

Fara Autor | 04.08.2015

Pe aceeași temă

Până marți, 4 august, ANI nu a înregistrat recursul împotriva sentinței pronunțate de Curtea de Apel din Alba Iulia prin care a fost admisă contestația formulată de Klaus Iohannis față de raportul de evaluare privind încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către fostul primar al Sibiului, scrie Agerpres.

 

În 2013, ANI l-a acuzat pe Iohannis de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală, întrucât a semnat, în decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Municipiului Sibiu și SC Tipografia Honterus SRL, societate comercială deținută de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Klaus Iohannis a deținut funcția de președinte al FDGR în perioada 2002 - 2013.

 

Contractul avea ca obiect servicii de informare și publicitate în vederea implementării unui proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar Iohannis a aprobat, în perioada ianuarie - iunie 2011, trei facturi fiscale în vederea efectuării plăților către prestator (SC Tipografia Honterus SRL).

 

Conform ANI, primarul Sibiului nu ar fi respectat dispozițiile art. 75, lit. b) și f) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, potrivit cărora "Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: (...) b) orice persoană fizică sau juridică cu care au o relație de angajament, indiferent de natura acestuia (...) f) o asociație sau fundație din care fac parte".

 

Curtea de Apel din Alba Iulia a admis, la 10 iunie, în parte contestația formulată de reclamantul Klaus Iohannis în contradictoriu cu ANI și în consecință a dispus anularea punctelor 1 și 2 din raportul de evaluare nr. 35687/G/II/08.08.2013 întocmit de ANI sub aspectul conflictului de interese în materie administrativă. CA Alba Iulia a respins acțiunea reclamantului ca inadmisibilă cu privire la punctul 3 al aceluiași raport de evaluare, care dispunea sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru cercetarea încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie penală.

 

Soluția nu era definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare, competența de soluționare a recursului revenind Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

CA Alba Iulia a comunicat ANI, prin poștă, decizia luată în acest dosar, în data de 9 iulie, după motivarea sentinței.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22