Anisie îl contrazice pe prefect: Comitetul pentru Situații de Urgență decide suspendarea cursurilor

Redactia | 19.10.2020

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că Inspectoratul Școlar București propune scenariul roșu de marți, azi cursurile urmând să se desfășoare hibrid.

Pe aceeași temă

Prevederile sunt clare, a spus Anisie, care a adăugat că măsura este propusă în contextul în care rata de infectare în București a depășit 3 la mia de locuitori.

"Toate unitățile de învățământ de stat și particulare vor avea activitate didactică online, dar decizia este la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

În absența hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ funcționează hibrid.

În HG și în ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, în mod clar la nivel local pentru suspendarea cursurilor, comitetul județean sau al municipiului București decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea pentru 14 zile a activității școlare față în față.", a subliniat Anisie, după ședința de la Inspectoratul Școlar București.

Declarația contrazice declarațiile lui Gheorghe Cojanu potrivit căruia decizia cu privire la închiderea şcolilor o vor lua Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu”.

"Dacă rata depășește trei la mia de locutori, cum suntem în situația asta azi, ISMB, cu DSP transmite către comitetul muncipiului București pentru situații de urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile. Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, învățarea va continua în sistem online. Dacă rata depășește trei la mia de locutori, cum suntem în situația asta azi, ISMB, cu DSP transmite către comitetul muncipiului București pentru situații de urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile. Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, învățarea va continua în sistem online", a explicat Monica Anisie.

În legătură cu lipsa de coerență a declarațiilor privind momentul de la care se aplică scenariul roșu în funcție de rata de infectare, Anisie a spus că a fost o "neînțelegere".

"Prevederile legale sunt clare, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat și în alte județe, deciziile au fost luate de comitetele județene pentru situații de urgență. Mai avem și alte localități în scenariul roșu", a afirmat ministrul.

Întrebată ce se va întâmpla dacă azi, bilanțul epidemiei în România va indica o rată de infectare în București mai mică de 3 la mie, Anisie a răspuns că DSP va spune ce se va întâmpla și că măsurile se iau acum raportat la situația de ieri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22