ANP: Al doilea angajat al penitenciarului Jilava, diagnosticat cu COVID-19. Încă un caz la Giurgiu

Redactia | 23.04.2020

Al doilea angajat al Penitenciarului București-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Pe aceeași temă

Polițistul de penitenciare își exercita atribuțiile de serviciu în sectorul administrativ și nu a interacționat cu persoane private de libertate, transmite ANP într-un comunicat remis Revistei 22.

Contacții identificați au fost scoși din serviciu și vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Spațiile de lucru sunt dezinfectate.

Se asigură, de asemenea, continuitatea activităților specifice, în baza planificărilor.

Referitor la primul caz confirmat în cadrul aceleiași unități, în data de 21.04.2020, ANP menționează că, pe lângă testarea specifică a celor 33 de cadre identificate contacți, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a comunicat posibilitatea efectuării de teste inclusiv în rândul deținuților contacți.

Cât privește cazul pozitiv COVID-19 de la Penitenciarul Gherla, în persoana unui angajat care își desfășura activitatea în sectorul de deținere, ANP spune că se fac verificări pentru stabilirea contacților, teste specifice urmând a fi aplicate conform indicațiilor Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Măsurile de scoatere din serviciu și înlocuire cu personal de rezervă, precum și cele de dezinfecție se implementează inclusiv în acest caz.

În urmă cu o zi, ANP transmitea că verificările derulate la nivelul unităţii, pe linia identificării posibililor contacţi ai poliţistului de penitenciare confirmat pozitiv COVID-19, au relevat un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate care, în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu, ar fi intrat în contact cu acesta.

Astfel, preventiv, cei 33 de angajaţi identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi izolaţi medical la domiciliu, urmând a fi testaţi pentru SARS-CoV-2, în cursul acestei zile. De asemenea, deţinuţii contacţi vor fi monitorizaţi din punct de vedere medical, fiind asigurată, totodată, separaţia acestora de restul deţinuţilor care nu au interacţionat cu angajatul în cauză.

„Precizăm că, în acest moment, starea de spirit este corespunzătoare, fiind luate toate măsurile de prevenire a apariţiei unor noi cazuri, urmare separării celor 497 de deţinuţi de restul efectivului şi a intensificării acţiunilor de dezinfecţie. De asemenea, în ceea ce priveşte personalul, acesta a fost informat cu privire la situaţia existentă, misiunile operative desfăşurându-se conform planificărilor”, transmite miercuri ANP.

***

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, contact al polițistului de penitenciare testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în data de 17.04.2020, a primit confirmarea infectării cu noul coronavirus.

Cel de-al doilea angajat confirmat pozitiv la Penitenciarul Giurgiu face parte din grupul de contacți, în număr de 16, atribuit cazului. Acesta nu a exercitat atribuții de serviciu în spațiul de deținere și nu a interacționat cu persoane private de libertate.

Toți contacții au fost testați și rezultatele sunt în așteptare.

Deținutul identificat contact al angajatului confirmat pozitiv în data de 17.04.2020 a fost testat și rezultatul obținut a fost negativ, precizează ANP.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22