Antena 3, amendată pentru acuzațiile aduse primarului Clotilde Armand că ar fi furat voturi

Laurentiu Gheorghe | 12.10.2021

Primarul Sectorului 1 din Capitală Clotilde Armand a reacționat după ce postul Antena 3 a fost amendat de către CNA pentru mai multe acuze nefondate aduse edilului pe care o acuză că ar fi furat voturi.

Pe aceeași temă

„Amendă de 5.000 de lei postului Antena 3 pentru încălcarea dispozițiilor art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual în cadrul emisiunii „Exces de putere”, ediția din 06.08.2021 [„Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”]”, se arată într-o decizie a CNA de marți.

Clotilde Armand a reacționat apoi pe Facebook, precizând că nivelul de știri false „create de PSD a ajuns prea departe” și că a deschis o acțiune în instanță în acest sens.

„Vă mai amintiți de acel fake-news grosolan prin care Antena 3 declara isteric “Clotilde cu mâna pe voturi!" titrând că eu aș fi fost în camera cu voturi din sediul BES 1? CNA tocmai a amendat acest post televiziune pentru difuzarea de știri false. Pentru că adevărul a fost unul singur: nu eram eu, era o altă persoană în sala respectivă.

Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Acum e timpul să plătescă. Am deschis și o acțiune în instanță împotriva celor care și-au permis să manipuleze în asemenea hal. Și nici bani de la primărie nu mai primesc aceste televiziuni. Așa cum primeau în vremea PSD”, a relatat Armand pe Facebook.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, postul Antena 3 cu amendă de 5.000 de lei pentru încălcarea dispoziţiilor din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual în cadrul emisiunii "Exces de putere" din 6 august.

Potrivit unui comunicat al CNA, art. 40, alin. 5 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual prevede că "moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22