Apel catre publicitari. Alegerea responsabila a canalelor media

Tudor Despina | 17.11.2015

Publicitarii trebuie sa-si aleaga cu responsabilitate institutiile media cu care se asociaza si sa taxeze derapajele comise in TV si alte media.

Pe aceeași temă

Apelul a fost lansat de presedintele IAA Romania, Mihai Barsan, in contextul tragediei de la clubul Colectiv si modul in care a fost prezentata in unele medii de informare in masa.

 

Fiecare in parte am putea sa avem o atitudine responsabila in ceea ce priveste emisiunile si orice alt tip de continut media cu care ne asociem”, a spus Barsan. IAA Romania este o organizatie care reprezinta toate ramurile comunicarii comerciale – medcia, agentii de publicitate –, dupa cum arata Hot News.

 

Mihai Barsan a facut acest apel in deschiderea galei Premiilor de Excelenta IAA, acordate luni seara. Premiile sunt date anual personalitatilor care contribuie substantial la promovarea industriei de marketing si comunicare din Romania. Anul acesta, un premiu special a fost dat si "fenomenului de strada Colectiv".

 

Asociatia condusa de Mihai Barsan se numara printre organizatiile care, cu o saptamana in urma, lansasera un apel la decenta in media dupa tragedia Colectiv, aratand ca "dramele acestor oameni nu trebuie sa fie sacrificate pentru audienta".

 

La gala de luni seara, Mihai Barsan a spus ca ce face IAA pentru industria de comunicare - industrie a carei influenta asupra societatii este foarte mare - nu mai e suficient: "Ce facem noi, ca industrie de comunicare, pentru Romania? Un exemplu: ce fel de continut media, ce fel de atitudini si limbaj sustinem cu bugetele noastre? Fiecare in parte, am putea sa avem o atitudine responsabila in ceea ce priveste emisiunile si orice alt tip de continut media cu care ne asociem".

 

In acest sens, a fost acordat un premiu special pentru “fenomenul de strada Colectiv”.

 

"Pentru eroismul celor care au intrat in infern sa-si salveze prietenii, uneori chiar cu pretul vietii. Pentru dedicarea si mobilizarea celor care au donat sange, au organizat centre de sustinere in strainatate, au strans bani pentru ajutorarea victimelor si au iesit in strada pentru a provoca o schimbare", premierul i-a fost acordat in mod simbolic lui Adrian Despot. El a tinut sa precizeze ca “mie nu-mi placea de voi. Pentru mine erati inamicul. De azi vreau sa fiti prietenii mei si sa schimbam lucrurile”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22