Arestarea lui Oprescu blocheaza Primaria Capitalei: 1.300 de angajati, afectati

Tudor Despina | 10.09.2015

Arestarea preventiva a primarului general al Capitalei blocheaza mecanismul administrativ din Primarie. In jur de 1.300 de angajati ai institutiei nu isi vor primi salariile la timp din cauza absentei lui Sorin Oprescu.

Pe aceeași temă

Potrivit vicelui Capitalei, Cornel Pieptea, mai multi angajati de la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si din aparatul propriu al Primariei Capitalei ar urma sa nu primeasca salariile la timp.

 

"In lipsa Primarului General, a directorului economic si a directorilor unor institutii subordonate, angajatii Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Centrului Cultural Palatele Brancovenesti si ai aparatului propriu al Primariei Capitalei nu isi vor primi salariile la timp.

 

Vorbim despre despre circa 1300 de angajati. Acestora vreau sa le multumesc pentru intelegere, sa ii asigur ca nu existenta fondurilor este problema ci doar dreptul de semnatura autorizata, iar pana la sfarsitul saptamanii viitoare absolut toti angajatii isi vor primi salariile integral", a anuntat Pieptea, citat de HotNews.

 

Viceprimarul Bucurestiului sustine ca au fost identificate solutii pentru deblocarea sumelor avute in vedere: “Angajatii regiei de transport vor primi salariile integral, iar cei din sistemul de termoficare vor primi o parte din drepturile salariale", mai spune Pieptea.

 

Situatia a fost creata dupa ce primarul general Sorin Oprescu a fost arestat pentru 30 de zile. DNA il acuza de luare de mita. Problema intervine atunci cand, potrivit legii, ulterior arestarii este declansata automat procedura de suspendare din functie a primarului general.

 

Iar in conditiile in care edilul sef al Capitalei este ordonator principal de credite, absenta sa din Primarie duce la blocarea tuturor platilor pana la numirea unui interimar.

 

De altfel, Cornel Pieptea a anuntat miercuri ca refuza sa asigure interimatul in locul lui Oprescu. Mai ramane optiunea celuilalt viceprimar, Dan Darabont.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22