Asociații ale elevilor, plângere penală împotriva ministrului Educației

Redactia | 20.07.2021

Două asociații de elevi au depus marți o plângere penală împotriva ministrului Educației, pe care îl acuză că nu a publicat normele metodologice de aplicare pentru OUG privind decontarea transportului.

Pe aceeași temă

Sorin Cîmpeanu a făcut turul televiziunilor pentru a reacționa și i-a ironizat pe elevi: "În vacanță, pe vremea mea, elevii nu mergeau la școală, deci nu făceau naveta la școală. Deci, îmi rămâne să-mi cer scuze și acelor elevi care neștiind că sunt în vacanță au dorit să meargă la școală și n-au putut să deconteze naveta pentru a merge la școală din cauza acestei întârzieri".


Asociațiile de elevi au depus o plângere penală la Parchetul General pe numele ministrului Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu, pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. "Deși acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, nu și-a respectat atribuțiile", au transmis reprezentanții asociației elevilor din București și Ilfov.


Sorin Cîmpeanu a reacționat la mai multe posturi de televiziune, spunând că metodologia privind decontarea transportului pentru elevi va fi publicată marți, cu o zi întârziere.

Cîmpeanu i-a ironizat pe elevi spunând că le cere scuze celor care, neștiind că sunt în vacanţă, au vrut să meargă la şcoală și nu-au putut deconta naveta.

"Elevii sunt în vacanță. În vacanță, pe vremea mea, elevii nu mergeau la școală, deci nu făceau naveta la școală. Deci, îmi rămâne să-mi cer scuze și acelor elevi care neștiind că sunt în vacanță au dorit să meargă la școală și n-au putut să deconteze naveta pentru a merge la școală din cauza acestei întârzieri", a spus ministrul Educației, la Digi24.

"Dreptul de a demola este un drept important. Îl susțin. Aș ruga, însă, elevii, că după ce termină de demolat ce și-au propus să demoleze, dacă vor, să vină alături de Ministerul Educației și să facem și ceva construcție în educație. Sigur, asta dacă nu cumva au prea multe teme de vacanță", a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Pe 16 iunie, guvenrul a adoptat OUG de decontare a transportului elevilor între localitatea de domiciliu și cea în care învață.


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că este alocată suma de 100 de milioane de lei, estimându-se că vor fi 130.000 de elevi beneficiari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22